fetita de 4 ani cu intirziare in dezvoltarea vorbiri si in dezvoltarea limbajului

15-04-2013
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Am o fetita de 4 ani care nu prea vb.parca nu intelege cind vb cu ea, nu ma asculta si nu deosebeste ce e rau si ce nu, sau ce are voie sa faca, se invirte in cerc si merge de la geam la usa, se plictiseste repede nu sta un minut in loc, si repeta doar cuvintele spuse de mine, nu poate sa se inbrace, sa se incalte, nu poate sa spuna cum o cheama sau citi ani are, se chinuie sa manince singura dar varsa mincarea pe ea.nu poate sa vb si se inerveaza foarte tare si atunci incepe sa tipe si face crize de plins, se trege de par isi da cu pumnul in cap sau se pisca de fata, se trinteste pe jos sau prin pat.Am fost la dr dar dupa 7 luni de tratam nu vad nici un progres, a facut 10 sedinte la logoped si 10 sedinte la ergoterapie si la ludoterapie.La psiholog am fost tot asa 10 sedinte.ia dat la inceput Encefabol, Tomotil si Pikovit.Este foarte slaba si nu vrea sa manince.in fiecare luna merg al control si acum a zis dr sa nu mai face sedinte, ia dat dat Timonil ptr liniste si Tomotil.Nu ia pus un diagnostic de atitea luni, ce ma sfatuiti sa fac ? Am ajuns la capatul puterilor nu stiu ce sa mai fac cu fetita cind o vad cum arata cu degetu cind vrea ceva.si nu poate vb.Ma doare sufletul !Cum sa se fac bine doar cu tratm acesta ? sa il mai dau in continuare ? sau ar trebui sa merg la un spital mai mare cu mai multi medici, ptr mai multe opini medicale ?
10 comentarii
0
15-04-2013, ora 12:22
mihaelaberea
Nu este medic/terapeut
mihaelaberea
Clar ca trebuie facute investigatii suplimentare, pentru ca nu este normal ca dupa atata timp sa nu aveti un diagnostic clar. Eventual puteti merge la un consult de neurologie pediatrica si o EEG si/sau la un psihiatru pentru copii.
0
15-04-2013, ora 16:15
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sunt simptome clare de autism dupa cate stiu eu ! Copilul plange pt ca nu-i puteti intelege preferintele sale in ce priveste hrana, jucariile, etc !

Intrati pe pecs.ro acolo o gasiti pe d-na psiholog Lili Covaci, cea mai competenta persoana din Ro in domeniul reeducarii copiilor autisti ( pregatita in cea mai moderna si eficienta metoda) sau la orice psiholog sau terapeut ABA - o metoda mai veche, dar care stiu sa lucreze cu astfel de copii !
0
16-04-2013, ora 20:23
Gabriela Sarapatin
Identitate neconfirmată
Gabriela Sarapatin
Buna ziua,

Inteleg din descrierea dumneavoastra ca ati inceput deja un program de recuperare/tratament. Important este ca inainte de inceperea unui tratament fetita sa fie evaluata. Medicul evalueaza eventualele cauze neurologice iar psihologul evalueaza nivelul de dezvoltarea al copilului. Pornindu-se de la aceste evaluari se poate defini un program de terapie in functie de diagnostic, de resursele/potentialul copilului si de nivelul actual de dezvoltare.
In absenta unui diagnositc este dificil de stabilit programul de terapie.
De aceea, va recomand un consult medical si psihologic.

Gabriela Sarapatin
Psiholog clinician
Consilier psihologic
0
17-04-2013, ora 17:58
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Exista logopezi care practica aceasta meserie fara o specializare stricta in prealabil, ci numai din pregatirea oferita direct la locul de munca, prin deprinderea tehnicilor de la alte colege. Este bine sa va informati in legatura cu specializarea persoanei respective inainte de a incepe sedintele de logopedie. Cautati persoane cu pregatire in psihoterapie speciala avizate de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA sau care au urma un curs de terapii ABA, PECS etc.
Puteti cere dovada absolvirii acestor cursuri, pentru a nu fi indusa in eroare. Exista persoane care sustin ca detin aceste abilitati, insa acest lucru nu inseamna ca au si urmat un curs.
Trebuie de asemenea mentionat ca, din pacate, nici diploma nu garanteaza priceperea! Dar macar masurile de stricta siguranta le putem lua inainte de o decizie.
0
17-04-2013, ora 18:01
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Trebuie de asemenea mentionat ca, din pacate, diploma nu garanteaza priceperea 100%! Dar macar masurile de stricta siguranta le putem lua inainte de o decizie.
0
19-04-2013, ora 16:45
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Buna ziua !Multumesc tuturor ptr raspuns.Am fost la dr neuropshiatrie infantila aici la noi in oras si facem tratamentul.fetita e o fetita vesela ii plac copii si se joaca cu copii, merge si la gradinita.Dr a spus ca nu are autism, si ca o sa isi de-a drumu sa vb, ca nu e ceva grav.ca nu are nici un handicap. Sa o auda Dumnezeu si asa sa fie.Lucrez eu cu ea acasa daca D-na Dr a intrerupt sedintele de terapie, logopedie si ergoterapie.da am lucrat in spital cu terapia aba dar din pacate nu imi permit sa platesc sedintele.asa ca fac eu cu fetita acasa, ca nu lucrez fac voluntariat la spital, imi place sa ajut oamenii fara bani, stiu ca Dumnezeu rasplateste orice bine pe care il faci.as vrea sa imi recomandati un dr sau o clinica buna din Iasi sau Suceava ca sintem mai aproape ca sintem in Moldova.sanatate multa tuturor!
0
20-04-2013, ora 10:47
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Din pacate la varsta de 4 ani nu se poate pune nici un tip de diagnostic, chiar daca ar exista vreo problema.
Eu personal nu cunosc specialistii din zona dv.
0
11-05-2013, ora 09:25
Cryna r
Nu este medic/terapeut
Cryna r
Am fost cu fetita la dr la control si mergem in fiecare luna.Facem logopedie, ergoterapie si ludoterapie.ia dat Dr un medicament nou cine a mai dat la copii si stie daca e bun ?va rog sa imi scrieti! ea are intirziere in vorbire si dezv limbajului dar nu are un diagnostic si dr spune ca nu se incadreaza in grad de handicap ca se face bine.As vrea sa aflu si parerea altor Mamici cu probleme asemanatoare. Doar ca tratamentul e cam scump numai Pure dha coata 80-90 ron.Acum ia timonil si pure dha. Oricum eu o sa merg la iasi la o clinica, vreau si alte pareri in legatura cu diagnosticul fetitei ! multumesc ! sa aveti o zi buna !
0
30-08-2013, ora 20:20
Gabriela Sarapatin
Identitate neconfirmată
Gabriela Sarapatin
Buna seara,

Raspund cu o oarecare intarziere mesajului dumneavoastra.

Din cate inteleg, ceea ce urmeaza fetita este un program de recuperare in care dumneavoastra ati asumat rolul terapeutului si de asemenea tratament medicamentos recomandat de neuropsihiatru.

Acest tratament are rolul de a stimula anumite arii cerebrale, de a stopa din comportamentele disruptive/negative, de a creste capacitatea de concentrare. Singur insa, actioneaza intr-un grad scazut, el necesitand sa fie completat de recuperare senzoriala si cognitiva.

Incercati pe cat posibil sa gasiti fundatii care ofera astfel de interventii, chiar gratuit - gen : terapie ocupationala, stimulare senzoriala, kinetoterapie, intructa e foarte important sa interveniti la aceasta varsta timpurie.

Acum puteti sa mai recuperati din decalajul in dezvoltare si important este ca fetita dumneavoastra sa beneficieze de o evaluare a nivelului de dezvoltare, astfel incat un specialist sa stie de unde poate porni - care este baza. Prea putin conteaza diagnosticul, acesta e doar o eticheta, care nu spune foarte multe.

Sper sa gasiti de ceea ce are nevoie fetita dumneavoastra si in cazul in care identific un coleg in zona, va tin la curent.

O seara buna,

Gabriela ANDREI
Psiholog clinician, Psihoterapeut
-
0
31-10-2013, ora 10:55
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Sper ca ati gasit raspunsuri pentru copilul dumneavoastra.
Parerea mea este sa cautati un centru de zi in Iasi (am inteles ca sunteti din zona); Astfel de centre lucreaza cu copii cu probleme asemanatoare si ii ajuta sa deprinda abilitati si comportamente care le permit sa se descurce singuri; este vorba de terapie ocupationala. E foarte important ca in timp copilul sa poata avea grija de el insusi, fara a depinde de cineva, in activitatile zilnice..
In acelasi timp dumneavoastra va puteti intoarce la celelalte responsabilitati o mare parte din zi.
Cautati pe Google "centru de zi, Iasi" si alegeti ceea ce simtiti si credeti ca se potriveste ca locatie, ca profil/prezentare...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: