Revizuirea celor mai recent identificate tulburări de alimentație

©

Autor:

Revizuirea celor mai recent identificate tulburări de alimentație

În ultimii ani, în lumea medicală s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește identificarea și tratarea tulburărilor de alimentație. Deși tulburările de alimentație, cum ar fi anorexia nervoasă și bulimia, sunt bine-cunoscute, cercetătorii au descoperit recent două tulburări de alimentație noi: tulburarea de aport alimentar prin evitare/restricție (ARFID) și anorexia nervoasă de tip atipic (AN).
În cadrul unei revizuiri recente, publicată în jurnalul Nutrients, cercetătorii au analizat datele existente despre cele două tulburări de alimentație noi și au subliniat importanța identificării lor încă din faze incipiente, pentru a obține un tratament adecvat și pentru a preveni potențialele complicații. Revizuirea atrage atenția asupra ratei în creștere a celor două tulburări de alimentație recent identificate.

De asemenea, studiile analizate în cadrul revizuirii arată că ARFID și AN atipic pot prezenta un debut insidios în timpul copilăriei timpurii, ceea ce poate reduce probabilitatea de a obține un diagnostic în faze incipiente, sporind astfel riscul de malnutriție severă și deficiențe psihosociale în timp. Principalul motiv pentru ratele reduse de diagnostic îl reprezintă numărul mare de potențiale diagnostice diferențiale, simptomatologia celor două tulburări fiind similară cu a altor afecțiuni comune, precum tulburările asociate malabsorbției sau boala de reflux gastroesofagian.


Ce este tulburarea de aport alimentar prin evitare/restricție?

ARFID este o tulburare de alimentație care se caracterizează prin evitarea sau restricționarea consumului de alimente dintr-un motiv nejustificat, precum frica de sufocare sau de vărsături. Tulburarea de aport alimentar prin evitare/restricție poate duce la deficiențe nutriționale și poate afecta creșterea și dezvoltarea copiilor.


Ce este anorexia nervoasă de tip atipic?

Anorexia nervoasă de tip atipic se referă la persoanele care au simptome de anorexie nervoasă, dar care nu îndeplinesc criteriile pentru această afecțiune. Persoanele cu anorexie de tip atipic pot avea o greutate normală sau pot fi chiar supraponderale, dar au o preocupare excesivă pentru greutatea și aspectul lor fizic, precum și o frică excesivă de a lua în greutate. Semnele de avertizare pentru AN de tip atipic includ evitarea alimentelor bogate în calorii, obsesia pentru exerciții fizice și îngrijorarea excesivă cu privire la propria greutate și propriul aspect fizic. (1, 3)

sursa: News Medical
foto: Tero Vesalainen / Shutterstock.com


Data actualizare: 15-03-2023 | creare: 15-03-2023 | Vizite: 237
Bibliografie
A review on two novel eating disorders, link: https://www.news-medical.net/news/20230313/A-review-on-two-novel-eating-disorders.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modularea microbiotei intestinale ar putea reprezenta o modalitate eficientă de tratare a tulburărilor de alimentație
  • Cercetările evidențiază impactul tulburărilor de alimentație asupra stării de sănătate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum