Cercetătorii investigează efectele fibrelor dietetice la șoareci
Autor: Vasiliu Alina

Oamenii aleg alimentele pe care le consumă în funcție de aspect, miros și gust. Dar microbii din intestine folosesc un sistem de clasificare diferit - unul care se bazează pe componentele moleculare care alcătuiesc diferite fibre.
Într-un studiu publicat în revista Cell, oamenii de știință au descoperit componente particulare ale fibrelor dietetice care încurajează creșterea și acțiunea metabolică a microbilor benefici în intestinul șoarecilor.
Cercetătorii au început testarea pe 34 de produse din fibre și au folosit șoareci crescuți în condiții sterile și, apoi, colonizați cu microbi intestinali umani. Animalele au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi, cu conținut scăzut de fibre. Scopul a fost identificarea fibrelor care pot stimula activitatea speciilor bacteriene care degradează fibrele și ajută la promovarea expresiei enzimelor metabolice benefice din microbiom.
Cercetătorii au fost capabili să identifice surse particulare de fibre și componentele lor moleculare bioactive. De asemenea, ei s-au concentrat pe Bacteroizi, deoarece membrii acestui grup de specii bacteriene conțin gene responsabile de metabolizarea fibrelor alimentare, care nu sunt prezente în genomul uman.
Pentru a doua fază a studiului, anchetatorii au dorit să stabilească modul în care diferiți membri ai comunității microbiene interacționează între ei după consumul de fibre.
„Am fost încântați să vedem cum acești„ biosenzori ar putea fi folosiți pentru a evalua procesarea componentelor fibrelor particulare de anumite specii bacteriene”, a declarat Michael L. Patnode, autorul studiului.
Cercetarea își propune să dezvolte modalități de identificare a compușilor care promovează sănătatea comunității microbiene intestinale. Scopul este de a descoperi sursele de fibre dietetice durabile și accesibile care pot fi încorporate în produse alimentare mult mai nutritive.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- „Ambalarea” fructelor și legumelor cu fibroină din mătase le-ar putea prelungi durata de viață
- Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate
- Definirea alimentelor nesănătoase dar hipergustoase
- Senzorul intraoral pentru verificarea nivelului de sodiu ar putea contribui la controlul hipertensiunii arteriale
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni