fructele in exces

18-02-2007
delya2007
Nu este medic/terapeut
delya2007
imi plac foarte mult fructele si mananc cam 3 kg pe zi de mere, mai mananc dimineatza 200 g iaurt dietetic cu cereale, la pranz jumatate de piept de pui pe gratar si seara salata de fructe.am sub 18 ani si am tinut o dieta stricta mai de mult dar stiu k am gresit acum aceasta imi este alimentatia.Vreau sa stiu daca ma alimentez corect am scos din alimentatie dulciurile si prajelile in rest mananc oua, lactate, cereale, carne de vita, peste, pui, fructe si legume.
As dori sa aflu daca imi vor dauna asa de multe fructe.Va multumesc as dori sa imi raspundeti cat mai curand.
4 comentarii
0
18-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
Buna Delya. Ceea ce trebuie sa stii este ca fructele contin glucide, adica fructoza. Hai sa facem un mic calcul. Merele, spre exemplu, au intre 10-15g glucide la 100 grame fruct. 1 gram de glucide furnizeaza organismului 4 calorii. Deci din 3 kilograme de mere tu aduci organismului un plus de 1200-1800 calorii! Cam cat 3 ciocolate...Este adevarat ca aduc si un plus de vitamine, minerale si fibre vegetale, dar acestea nu te vor ajuta sa eliminimi surplusul de calorii. In plus, ca sa consumi 3 kilograme de mere, inseamna ca "rontzai" toata ziua. Incearca sa iei 3 mese principale si 2 gustari, lasand organismul sa se "odihneasca" macar 3 ore intre mese. Asadar, tine minte ca proverbul spune "UN MAR pe zi tine medicul departe"! Poti sa mananci si 2-3 mere daca iti plac, sa tii departe si asistenta si infirmiera medicului respectiv ;)
0
02-06-2007, ora 00:00
cristinadanila
Nu este medic/terapeut
cristinadanila
Ia-ti de pe net tabele cu alimente - continut calorii si proteine, trimite-mi datele -inaltime greutate pe - si iti spun cate calorii si cate gr.proteine trebuie sa consumi zilnic. Ce mananci e bine, dar cat mananci...e alta poveste.
0
15-07-2009, ora 20:57
kassandra498
Nu este medic/terapeut
kassandra498
Dragele mele, nu conteaza caloriile ci calitatea hranei. Calculand calorii si reducandu-le tot mai mult mai rau va ingrasati. Poti manca cate fructe vrei si nu te ingrasi deloc.La fel si cu legumele. Eu am citit dieta Montignac si mi s-a parut foarte logic procedeul pe care se bazeaza.Ideea e sa eliminati din alimentatie ce nu e natural, integral. Am aplicat-o si pot spune ca e incredibila:mananc zilnic multe fructe, salate, branzeturi(sunt naturista si de aceea nu mananc carne) si chiar fructe oleaginoase si mi-a fost foarte bine.Nu sunt permise bananele si pepenii. Mai documentati-va daca doriti sa aflati mai multe.Va pup si mult succes!
0
06-02-2019, ora 21:08
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Fructele dulci contin multa FRUCTOZA. Fructoza este ma grea pentru ficat decat alcololul.
Fructoza nu poate fi folosita direct de orgnamism ca glucoza trebuie procesata de ficat si depozitata ca grasime si apoi poate fi folosita ca energie daca insulina are valoare mica. Cine manaca des are insulina mare tot timpul.
Cine manaca fructe dulci des are sanse foarte mari sa faca ficat gras si sa puna slanina pe el/ea (mai tarziu diabet).
Fructele dulci au fost in trecut sezoniere in ziua de azi din cauza frigiderululi si a industrie alimentare de facut bani se pot cumpara usor (manca zilnic dar e gresit).
Asta nu inseamna ca sunt bune de consumat. Mancati rar fructe dulci. Sunt mai bune decat prajiturile sau paine ca au magensiu, potasiu, vitamin C dar sunt pline de fructoza (carbohidrati).

Cele ma bune "fructe" de mancat mai des ar fi: murele, zmeura, afinele, kiwi, avocado. Acestea au mai putina fructoza.
Daca vreti sa va stapainiti foamea mancati seminte grase: nuci, seminte de bostan, chia.
Acestea o sa va tina de foame. Fructele dulci va fac foame imedian in 1-2 ore de la mancare, pentru ca experimentati sugar/zahar crash/cadere (hipoglicemie).
Evitati mancarea care joaca Ping-Pong cu glicemia ca ajungeti la diabet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral
  • Consumul prenatal de fructe accelerează dezvoltarea cognitivă a bebelușului
  • Consumul crescut de fructe și legume te face mai fericit
  • România, țara cu cel mai redus consum de fructe și legume din Europa
  • Legumele și fructele conservate sau congelate sunt sănătoase?
  • Consumul mai multor fructe și legume influențează pozitiv starea de spirit
  •