Efectul fructelor și legumelor asupra pielii, mai atractiv decât bronzul
Autor: Redacția ROmedic

Un studiu britanic arată însă că se poate și altfel: consumul ridicat de fructe și legume oferă pielii o strălucire mult mai atractivă.
Există două căi principale prin care pielea poate căpăta o altă nuață: fie bronzarea, care stimulează producția de melanină, fie consumul de alimente ce conțin carotenoizi – pigmenți organici ce se regăsesc într-o varietate de fructe și legume colorate: morcovi, caise, portocale, spanac ș,a.
Cercetarea publicată în The Quarterly Journal of Experimantal Psychology sugerează că nuanțarea pielii obținută pe baza ingestiei de carotenoizi este perceptuă ca o „strălucire sănătoasă”, mai atractivă decât bronzul clasic.
Într-un experiment, 60 de participanți au privit imagini 27 de imagini cu chipuri umane, în două versiuni: una din ele fusese editată pentru a fi obținută o tentă a pielii specifică consumului de carotenoizi, iar cealaltă – slab pigmentată.
În acest caz, 86% din subiecți au considerat primul set de chipuri (pigmentate) ca fiind mai atractive.
Într-un alt experiment similar, alți 60 au primit de asemenea două seturi de imagini prelucrate, unul din ele înfățișând chipuri bronzate. În acest caz, 78% din respondenți au catalogat pielea bronzată ca fiind mai atractivă.
În final, aceluiași eșantion i-au fost prezentate alte două seturi de imagini editate: unul din ele cu chipuri nuanțate prin consumul de carotenoizi, iar celălalt, cu pielea pigmentată de soare.
76% au optat în acest caz pentru fotografiile ce „imitau” colorarea prin alimentație.
Se crede că descoperirea ar putea contribui la îmbunătățirea nivelului de sănătate la nivel mondial, trimițând un mesaj simplu: nu e nevoie să ne punem pielea în pericol pentru a arăta bine – a mânca sănătos este suficient.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Fructele in exces
- Fructele consumate dupa masa imediat sau dupa 1-2 ore?
- Arsuri instantanee pe limba
- Consumul de apa si de fructe
- Alimentatie doar fructe.
- Consumul de fructe in cazul gastritei si refluxului gastro-esofagian
- Dieta bazata doar pe plante si legume
- Regim alimentar numai cu fructe si legume fierte