Cu cât ești mai agreabil, cu atât ai mai multe șanse de a avea succes în viață

©

Autor:

Cu cât ești mai agreabil, cu atât ai mai multe șanse de a avea succes în viață
Calitatea de a fi agreabil, o trăsătură de personalitate caracterizată prin bunăvoință și încredere, are un efect de dorit asupra a sute de parametri fizici, psihologici și ocupaționali care influențează performanța la locul de muncă și succesul general în viață, raportează cercetătorii în urma unui studiu major al efectelor personalității asupra performanței la locul de muncă.
Pentru studiul actual, cercetătorii au examinat o gamă largă de variabile, de la sănătatea psihologică și fizică la relațiile interpersonale și de la eficiența conducerii la performanța academică. Pentru a înțelege mai bine impactul calității de a avea o personalitate agreabilă, cercetătorii au rezumat rezultatele a peste 140 de meta-analize raportând efectele pentru 275 de variabile. În total, rezultatele au cuprins peste 1,9 milioane de participanți din aproximativ 3.900 de studii.

Autorii au descoperit că „agreabilitatea” a avut un efect de dorit asupra a 93% dintre variabile și rezultate. „Am vrut să facem un rezumat cantitativ și o sinteză a ceea ce am învățat despre relațiile dintre a fi agreabil și consecințele acesteia. Știm că acest lucru este important, poate acum mai mult ca niciodată, pentru că a fi agreabil este trăsătura de personalitate care se preocupă în primul rând de a ajuta oamenii și de a construi relații pozitive”, declară autorul studiului, Michael Wilmot, profesor asistent de management la Universitatea din Arkansas

Pentru a clarifica și a sublinia importanța agreabilității, cercetătorii au organizat cele 275 de variabile în categorii conceptuale mai largi. Acestea includ sănătatea fizică și psihologică, performanța, motivația și succesul. Cercetătorii au sintetizat, de asemenea, opt teme care au surprins funcționarea caracteristică a agreabilității în toate variabilele și categoriile. Temele au ilustrat esența modului în care agreabilitatea este utilă atât pentru indivizi, cât și pentru organizații. „Agreabilitatea a fost marcată de investiția în muncă, dar această energie a fost cel mai bine direcționată către ai ajuta sau coopera cu ceilalți. Cu alte cuvinte, munca în echipă”, concluzionează Wilmot.

sursa: News Medical
foto: University of Arkansas

Data actualizare: 07-03-2022 | creare: 07-03-2022 | Vizite: 553
Bibliografie
Study clarifies the importance of agreeableness for general life success, link: https://www.news-medical.net/news/20220304/Researchers-focus-on-one-trait-helpful-to-general-life-success.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Trăsăturile de personalitate influențează sănătatea pe termen lung și riscul de mortalitate prematură
  • Cum influențează trăsăturile de personalitate capacitatea cognitivă a unei persoane la bătrânețe?
  • Trăsăturile de personalitate și riscul de demență
  •