Trăsăturile de personalitate influențează sănătatea pe termen lung și riscul de mortalitate prematură

©

Autor:

Trăsăturile de personalitate influențează sănătatea pe termen lung și riscul de mortalitate prematură

Sistemul imunitar joacă un rol important, necunoscut anterior, în legătura dintre trăsăturile de personalitate și riscul de deces pe termen lung. Cercetări recente conduse de oamenii de știință de la Universitatea din Limerick au dezvăluit pentru prima dată că sistemul imunitar leagă direct personalitatea de riscul de deces pe termen lung.
Riscul de deces pe termen lung este influențat de caracteristicile de personalitate, lucru confirmat de numeroase studii efectuate anterior. Cu toate acestea, cercetările precedente nu puteau spune cum anume se întâmplă acest lucru. În cadrul studiului actual, cercetătorii au dorit să investigheze dacă doi markeri biologici, care sunt esențiali pentru sistemul imunitar, pot explica de ce trăsăturile de personalitate sunt asociate cu riscul de mortalitate pe termen lung. Mai exact, au dorit să testeze dacă interleucina-6 și proteina c-reactivă, despre care se știe că joacă un rol important în morbiditatea legată de vârstă, pot explica modul în care trăsăturile noastre de personalitate sunt legate de longevitate.

„Personalitatea noastră este extrem de importantă de-a lungul vieții noastre, de la stadiile incipiente ale dezvoltării noastre, până la acumularea impactului modului în care gândim, simțim și ne comportăm de-a lungul vieții. De asemenea, devine din ce în ce mai evident cât de importantă este de fapt personalitatea pentru sănătatea noastră pe termen lung și longevitatea rezultată. De exemplu, s-a arătat că persoanele care au un scor mai scăzut pe trăsătura personalității conștiinciozității prezintă un risc crescut cu 40% de deces prematur, în comparație cu omologii lor cu punctaje mai mari", a declarat autorul studiului, dr. Páraic Ó Súilleabháin.

 

Cercetătorii au constatat că unul dintre motivele pentru care persoanele care obțin un scor mai ridicat în ceea ce privește trăsăturile de personalitate ale conștiinței trăiesc mai mult este reprezentat de nivelurile mai scăzute de interleukină-6. Studii viitoare pot ajuta la identificarea altor mecanisme biologice care nu au fost încă descoperite și care ar putea oferi o imagine mai clară a tuturor modurilor în care personalitățile influențează sănătatea noastră pe termen lung.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 22-02-2021 | creare: 22-02-2021 | Vizite: 599
Bibliografie
New link between personality and risk of early death, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210217151051.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cu cât ești mai agreabil, cu atât ai mai multe șanse de a avea succes în viață
  • Cum influențează trăsăturile de personalitate capacitatea cognitivă a unei persoane la bătrânețe?
  • Trăsăturile de personalitate și riscul de demență
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum