Cercetătorii au descoperit o nouă țintă terapeutică pentru apneea în somn

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit o nouă țintă terapeutică pentru apneea în somn
Un studiu realizat de University of Pennsylvania a arătat că reducerea grăsimii de la nivelul limbii poate îmbunătăți simptomele de apnee obstructivă în somn (AOS).
Folosind imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) pentru a măsura efectul pierderii în greutate asupra căilor respiratorii superioare la pacienții obezi, cercetătorii au descoperit că reducerea grăsimii de la nivelul limbii este un factor primar în diminuarea severității AOS. Rezultatele au fost publicate în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Studiul a inclus 67 de participanți cu apnee obstructivă de somn ușoară până la severă, care erau obezi, cu au un indice de masă corporală mai mare de 30,0. Cu ajutorul dietei sau pe cale chirurgicală, pacienții au pierdut aproape 10% din greutatea lor corporală, ceea ce a dus la îmbunătățirea cu 31 la sută a simptomelor de apnee în somn.

De asemenea, studiul a constatat că pierderea în greutate a dus la reducerea volumului pterigoidului (un mușchi maxilar care controlează mestecarea) și a pereților laterali faringieni (mușchii de pe părțile laterale ale căilor respiratorii). Ambele modificări au redus incidența apneei în somn.

Autorii consideră că grăsimea de la nivelul limbii este o potențială țintă terapeutică pentru tratarea apneei în somn.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 10-01-2020 | creare: 10-01-2020 | Vizite: 824
Bibliografie
Losing tongue fat improves sleep apnea. Url: https://medicalxpress.com/news/2020-01-tongue-fat-apnea.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sforăitul și apneea în somn, corelate cu un declin cognitiv prematur
  • Consumul crescut de grăsimi poate influența negativ calitatea somnului
  • Stimulatorul lingual care ajută persoanele cu apnee nocturnă să respire normal
  •