Posibil aritmii?

27-12-2018
Carmen1150
Nu este medic/terapeut
Carmen1150
Buna ziua.
Va scriu in legatura cu o ingrijorare de a mea.. De cateva luni bune incoace, poate chiar 1-2 ani. am niste episoade de batai foarte puternice ale inimii care dureaza 1-2 secunde, o senzatie ca si cum inima ar vrea sa sara din piept, ca si cum nu ar avea loc. Episoadele se produc aleatoriu, deex odata mi s a intamplat pe strada si am ametit putin dupa, mi se intampla si cand stau intinsa in pat, odata mi s a intamplat cand am ras mai tare etc... Ce m a speriat insa e ca am avut un astfel de episod si in aceasta noapte. Pe la ora 03:30, fiindca nu aveam somn, m am pus sa ma uit la niste videoclipuri pe telefon si pentru 2-3 secunde m au luat bataile astea ciudate, dupa care au disparut. In ultima vreme am observat ca daca dorm pe partea stanga, simt ca si cum as presa inima (nu stiu daca e pe fond psihic sau nu, deoarece sufar si de anxietate) si cand expir si aerul iese din plamani, am senzatie de apasare in piept in partea stanga. De asemenea, in ultima saptamana au mai aparut niste simptome: dureri de cap(care posibil sa fie si de la ochi), senzatie de usoara usturime in zona inimii. Tensiunea e putin mica, 113/63, insa pulsul e normal 78 aseara si 64 azi dimineata.
Dupa sarbatori clar am sa merg la un consult cardiologic, insa pana atunci ma macina gandul ca s ar putra intampla ceva mai grav, azi noapte am reusit sa dorm doar 1-2 ore din cauza anxietatii. Imi puteti da un sfat? Dvoastra ce credeti ca ar putea fi?
1 comentarii
0
11-01-2019, ora 23:07
Alinata
Nu este medic/terapeut
Alinata
As dori si eu sa fiu "mai lamurita" in privinta unui diagnostic...de fapt un rezultat la holter eECG, daca ma poate ajuta cineva. Aritmie extrasistoloca supraventriculara( 46 svpc); rare esv/ 3 ; cuplete 5; triplete 2.pacientul are 64 ani...a fost monitorizat cu acest aparat in urma unui lesin cu pierdere de cunostinta si semne de " inghitire a limbii". In urma tomografului, a EEG si Dopler nu a reiesit nimic grav...cele doua artere putin ingrosate...analizele sunt in regula VSH 15, putin peste...ca si tratament a primit: aspenter, duplear( ceva de genul...ptr tensiune???) essential forte, panangin si nebilet. As vrea sa stiu mai exact ce este cu aceste rezultate si ce inseamna...va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •