A devenit psihiatria un sistem ideologizat și comercializat?

106 comentarii 1 2 3 4
0
16-01-2022, ora 17:06
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai si daca nu e genetic, de ce sist imunitar e defect si iti ataca tiroida tie ?! Si la altii nu ! De unde vine defectiunea sist imunitar ?

Nu conteaza ca nu ai avut nimic inainte, defectiunea se poate activa oricand.
Dar sunt deacord, de la toxic, metale grele, mucegaiuri se poate intampla asta, si sa nu fie genetic, ca daca bagi ceva toxic in tine, poate defecta pe acolo fara probleme.
De la stres nu stiu daca e, ca multi stresati n-au asa ceva.

Eu ma refer daca nu ne supunem la toxice.
0
16-01-2022, ora 20:31
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Pai exact ce am zis, a fost suprasolicitata zona tiroidei, acel nod in gat care se pune cand plangi exagerat de mult si din cauza supararii. Sunt si pe un grup de tiroida si foarte multe persoane au facut probleme cu tiroida dupa stress sau suparari.
0
17-01-2022, ora 02:35
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Și celebrul Medium Medical Anthony William care are cărți traduse chiar și în română și sunt bestselller spune că principala cauza pentru schizo și boli psihice sunt metalele grele apoi pesticidele, fungicidele, unii viruși latenți cum ar fi Epstein Barr, nici eu nu credeam tot ce zice dar am văzut zilele trecute că s-a descoperit de cercetători ceea ce zicea de mult timp el și asta îmi dă o încredere oarecare in el, deci se pare că la baza sclerozei multiple nu ar fi nimic autoimun ci ar fi din cauza virusului Epstein -Barr pe care majoritatea dintre noi l-am avut în copilărie măcar o dată în viață și acum e latent însă la unii se poate reactiva și face ravagiibin organism dand multe boli.A mai zis că corpul nu se ataca niciodată singur, nu exista boala autoimuna și se va descoperi și asta în viitor la fel cu scleroza multipla la care am văzut știrea pe Digi la Prelipceanu.
Toate bolile au o cauza și organismul nu se ataca nicicând singur zice el doar că știința a descoperit prea puține până acum
Mai zicea nici că nu trebuie sa dam vina mereu pe genetica că și asta e eronat.
Sunt multi viruși și bacterii care dau boli plus merale grele, fungicide, pesticide, chimicale etc, E-uri.
El recomanda o dieta vegetariana bazata pe legume și mai ales le fructe in principal, sucul de țelină și sucul de castraveți plus sucul de mere fiind 3 aliați foarte puternici in lupta pentru sănătate care face minuni Omul zice multe dar multi sunt sceptic cu însă are 3, 5 mil de urmăritori pe Facebook, scrieti Medical Medium Anthony William și va apare, am văzut că mulți americani susțin că s-au vindecat de foarte multe boli fizice și chiar și de unele psihice cu ajutorul protocolului lui Anthony
Cică o dieta vegetariana și mai ales cu mai puțină carne și fără lactate poate face minuni in felul cum te simți.
Și eu cred că alimentația influențează mult chiar și psihicul nu numai cum zic medicii fizicul.Exista cazuri când o depresie a fost tratata cu dieta fara gluten sau o dieta vegetariana.
Costy am văzut că zice mereu de genetica ori genetica spun clar și unii specialiști daca cauți pe net și aici nu mă refer la medium medical ci la profesori doctori și oameni de știință că genetica are doar doar 50% impact celălalt e factorul de mediu, alimentația, stresul, traume deci nu luați genetica că fiind marea cauza a tuturor bolilor că adevărul e că nu este chiar așa
Eu incă mă lupt sa mănânc mai multe legume și fructe și sucuri și smoothie-uri că m-am învățat prea mult din copilărie cu carnea.
0
17-01-2022, ora 07:52
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Ca legat de orice subiect, și în ce privește cauza problemelor psihice există multe teorii. Ca să-ți edifici o înțelegere cât mai corectă, calea e să studiezi cât mai mult și cât mai variat.

A lua teoriile încetățenite ca adevăr, deși pare a fi o opțiune inteligentă, este tot o formă de a NU GÂNDI. Chiar dacă ceva e adevărat, trebuie să înțelegi de ce, trebuie să verifici sursa și istoria unei teorii sau a unei discipline.

Oamenii merg la psihiatru (și chiar la orice tip de medic) exact așa cum cu veacuri în urmă mergeau la vraci sau vrăjitori, fără a înțelege de ce, doar fiindcă majoritatea considera că respectivii dețin o cunoaștere superioară. Ce e comun între ce se întâmpla acum câteva secole și ce se întâmplă azi e că atât vracii cât și medicii, au interese financiare de a menține aura de credibilitate a unor convingeri în rândul populației.

Studiul, cunoașterea nu a vătămat pe nimeni. Un medic care vrea cu adevărat binele pacientului (și există astfel de medici, dar puțini), îl va îndemna să citească, studieze, nu să creadă ce spune el.
0
17-01-2022, ora 22:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
In cazuri grave ce faci fara tratament ?
1
18-01-2022, ora 12:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E bine sa se studieze in facultatile de medicina. Studiile de pe net pot fi irelevante.
0
28-01-2022, ora 18:45
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Cititul nu are cum să vatăme.
De fapt, bolile psihice sunt boli cognitive iar cogniția se constituie pe baza cunoștințelor, deci cu cât mai multe și diverse cunoștințele unui individ, cu atât mai puternice reperele proprii care-l pot preveni de la derapaje de percepție
0
12-02-2022, ora 13:49
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Costy ma cunosti am vorbit mult cate antidepresive am bagat in mine tot ce este in RO si afara peste 21 de ad pana am aflat ca am lime...m-au nenorocit timp de 3 ani cu ASS emotinal bluting disfuncti sexuale etc..
Pentru ce medici psihiatri sunt 99% incopetenti si m-au umplut de medicamente si da am facut sevraj si de la SSRI, SNRI, Triciclice...IMAO mai imi lipsea sa i-au...pana un internist a zis stop si ma verificat din cap pana in picioare.
Sevrajul se maifesta prin electrosocuri in cap, tremurat, anxietate si insomnie si ghice ce dupa ce mi-am tratat boala si apatia data de mizeria de rivotril a disparut.
Pun un diagonostic in 15 minute de accea ii numesc incopetenti ar trebui sa fie obligati cum ai spus si tu sa faca si psihologie si mai important sa se puna accentul pe pharmacologie nu ce le spun companiile ce se descopera da antidepresive sunt egal cu placebo pe terme lung mai mult de 6 luni.
Ovi tu ai incercat tot ce ii posibil si imposibil acuma chiar asa grav esti?
Nu cred esti un barbat extrem de inteligent si fara antidepresive.
0
12-02-2022, ora 17:20
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Sa nu mai vorbim de akatasia indusa de neuroleptice sau sevrajul de la benzo cine te mai salveaza de aia?
0
12-02-2022, ora 18:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Tratamentul psihiatric se lasa treptat ca sa nu faci sevraj. Mai ales in cazul benzodiazepinelor.
2. Persoanele care scriu pe sectiunile Psihice si Tulburari psihice pe Forum Romedic au probleme psihice in proportie de 99, 9 %. Credeti ca dupa ce ca se lupta fiecare cu efectele secundare ale medicamentelor pe care sunt obligati sa le ia, e frumos sa mai puneti si voi paie pe foc si sa ponegriti medicamentele? Multumiti-i lui Dumnezeu ca nu aveti nevoie si stati linistiti. Vedeti-va de treburile voastre si nu ne mai amarati ca noi cunoastem mai bine pe pielea noastra efectele secundare decat niste oameni care nu iau medicamente.

@ murariuu

De cand nu mai luati medicamentele ati devenit cam agresiv si recalcitrant. Asta nu e simptom de lime.
Lasati-ne in durerea noastra!
0
12-02-2022, ora 18:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai daca pui intrebarea asta "Ovi tu ai incercat tot ce ii posibil si imposibil acuma chiar asa grav esti?", e grav, cand ti-am explicat ce si cum.
O depresie sau ce o fi boala psihica trebuie tratata serios, hai sa lasam vrajelile cu psihologie si altele, trebe un tratament bun cat mai repede. Ajuta si psihologia dar paralel cu medicatia de multe ori.
Daca nu tratezi la timp, e posibil ca boala sa se agraveze, sa se cronicizeze si sa fie mai greu sau imposibil de tratat cu orice. Asta este.

Ca cine s-a tratat la timp si a primit trat bun, a scapat de cele mai multe ori, doi insi cunosc eu, doi prieteni, unu a avut depresie, a luat 2 ani trat, n-a mai luat apoi, si acu e bine fara tratament de 10 ani, celalalt prieten a avut anxietate puternica, tot 2 ani a luat trat cu spitomin si a scapat, de 5 ani nu mai ia, si e bine.
0
13-02-2022, ora 00:53
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Și la mine problemele de tip TOC/OCD și anxietate sociala asta pe lângă schizo, s-au cronicizat, orice medicamente mi-ai da am aceleași rahaturi de simptome, în familia extinsa mi se zice dar de atâta timp nu te-ai făcut bine, ei cred că e că la roșu în gât o problema psihica, nu e așa..
Plus că la mine e și mai delicata treabă :am anxietate sociala, toc, schizo și probleme cognitive, toate astea îmi fac viața dezastru, rareori mai am zile bune și atunci trec repede.Deși pe rețetă scrie doar schizo, am și celelalte probleme.Si e normal sa nu mai aibă efect un amarat de antidepresiv daca eu toc am din 2009 și anxietate la fel asta în public, s-a cronicizat treaba rău de tot.Si eu nu am făcut tot posibilul să mă vindec, am așteptat doar de la medicamente să facă și nu au făcut, acum e cam târziu că am o grămadă de probleme dar inca mai sper să găsesc o metoda buna într-o carte care sa îmi facă minunea de a mă vindeca sau ameliora..că sunt multe așa pe self help și medicina alternativa și autosugestologie..
0
13-02-2022, ora 15:57
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Domnisoara Clara nu mai i-au antidepresive de 1 an de zile si e cel mai frumos an din viata mea imi cer scuze daca v-am suparat dar asta e opinia mea.
Da sunt de acord in cazurile grave cu medicatia da nu cu supramedicatie, oricum este ultimul post pe acest forum sunt prea ocupat cu job, familie, prieteni.
Va doresc la toti multa sanatate si GOD BLESS YOU ALL.
SI vreau sa ii multumusc lui Costy pentru sprijinul acordat m-ai ajutat enorm de mult prin discutiile pe care le-am avut si sunt sigur ca ai ajutat si pe alti se vede ca ai facut facultatea de psihologie esti genial!!!
0
13-02-2022, ora 19:55
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Stavrio, pai medicatia trebuia sa faca toata treaba, insa n-a facut ptr ca n-a fost tratamentul sau tratamentele potrivite, nu ai incercat tot ce se putea, de aia nu esti bine, nu ca nu poti fi bine.
Ai asteptat bine adica sa isi faca treaba medicatia, nu aveai altceva ce face, ptr ca odata ce medicatia incepea sa-si faca efectul mergea totul de la sine, disparea toc, disparea anxietaeta sociala si restul simptomelor, si faceai si tu ce trebuia tot de la sine.

Pai antidepresivul rezolva si depresia si anxietatea si TOC-ul, ca de fapt tocul are anxietate la baza.
Metoda este sa incerci alte scheme de tratament si se va rezolva mai mult ca sigur, sunt oameni carora ani nu le-a mers mai nici un trat, si li s-a dat antidepresiv de generatie veche din anii 60 din clasa IMAO, si le-a mers f bine si pe toc si pe depresie si anxietate.

In SUA la fel, la unii nu le mergea nimic, si le-a dat medicul suboxona in doze f mici, si si-au luat viata inapoi, desi ala nu e antidepresiv oficial inca.

Nu ai epuizat toate incercarile, si asta am zis la multi care cred ca nu mai au sanse.
Exista si poate alte trat pe care nu le-ai testat care-s la noi, exista si altele in UE care se pot aduce de acolo f simplu printr-o firma de la noi, medicul de aici da reteta, le-o dai lor, si aia iti trimit.

murariu, sa dea dumnezeu sa fi bine.
0
16-02-2022, ora 19:37
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Da, faza e că doctorul nu prea mai vrea să încerce nimic, îi e frica că strica mai tare, că știi că antidepresivele pot da manie sau psihoza la persoanele cu schizofrenie.
Și așa el a zis că bine ar fi sa nu mai iau antidepresiv și să rămân doar cu Rispolept dar el e cam inconștient la faza asta că fără antidepresiv TOC-ul își face de cap rău de tot.Acum antidepresivul mă ajută, undeva la 45-50%
Însă poate el se gândește și că Rispoleptul e bun ptr toc, adică dintre toate antipsihoticele risperidona ajuta cel mai mult pe toc.
Eu am efect pozitiv de la medicamente, aducă mă ajută, dar insuficient și doctorul asta nu prea e receptiv sa schimbe așa că pe bomboane pastilele, a încercat de 2 ori și apoi acum o arde cu cel mai bine cred că te-ar ajuta sportul, nu aștepta totul de la pastile, undeva așa este dar na.Pastilele își fac treabă în cazul meu doar la jumătate din potențial.Din păcate :(
0
16-02-2022, ora 20:13
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pana la risperidona, ptr toc sunt antidepresivele mai alea SSRI de incercat ptr ca alea nu dau anhedonie sau altele.
Ar trebui sa incerce sa-ti dea viata inapoi, nu sa stam asa ca daca se strica mai tare, si daca nu se strica si e mai bine ?

Iti zic eu ca tratamentul face cam tot, a zis de sport ca sa acopere faza ca nu incearca mai mult. Un trat bun iti dadea viata 95 % inapoi, am zis 95 %, ca poate 5 % ai mai avea recaderi din cand in cand.
Pai stiu eu cum eram cand ceva isi facea efect mai acum 10 ani chiar daca nu tinea decat cateva ore efectul si mai aparea in alta zi cand pica la loterie, eram ca nou crede-ma cu totul, energie, vointa, ambitie, bucurie, tot.
Si dupa aia faceam si sport si tot la sala, deci invers, intai starea sa fie buna si dupa aia merge tot.

In caz contrar deci cand nu eram bine, sportul ma obosea mai tare, ma irita, ma enerva si fizic si psihic, nu-mi facea deloc bine, sau daca faceam ceva cand nu simteam ca ma bucura, iar, ma irita mai tare.

Ca daca stia medicul ca tratamentul merge sau va merge, zicea "bravo, f bine, am rezolvat-o, ca oricum de acuma in colo faci si sport si orice de la sine, nu trebuie sa-ti mai spun eu sa faci, ca vei simti tu sa faci, ca asta inseamna ca a mers tratamentul".
Adaugă un comentariu / răspuns
106 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diagnosticul psihiatric - lipsit de valoare științifică
  • Medicamentele psihedelice ar putea fi eficiente pentru tratamentul bolilor mintale severe, sugerează o cercetare
  • Vizita la psihiatru - semne și simptome de alarmă în tulburările psihice
  • Caracteristicile genetice și trăsăturile ambilor părinți pot prezice evoluția tulburărilor de neurodezvoltare ale copiilor
  •