Ajutor... Tulburari psihice?

69 comentarii 1 2 3
0
02-03-2016, ora 19:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La medicul psihiatru te duci gratuit cu trimitere de la medicul de familie.
Nu exista medic bun. Exista tratament bun sau tratament care poate sa nu ti se potriveasca. Medicul nu are de unde sa stie ce e mai bun pentru organismul tau. Tu trebuie sa incerci tratamentul pur si simplu, sa vezi daca iti trec gandurile cu el.
In general cred ca trec astfel de ganduri la tratamentele acestea moderne. Asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.

Sedinta de 50 de minute la psiholog poate fi in jur de 100 de lei, mai mult sau mai putin in functie de orasul in care afli. Poti face sedinte online. Ai multi psihologi care scriu pe forum. Poti sa ii citesti. Daca iti place vreunul, poti suna la cabinet sa vezi ce pret are pe sedinta. Nu exista un psiholog minune care sa faca minuni intr-o sedinta sau doua. Nici cei care apar pe la televizor si au sedinta 200 lei sau mai mult, te asigur ca nu sunt magicieni si nu fac minuni. Tratamentul problemei cu care te confrunti tu e de durata.

Nu ai bani de psiholog, cumperi din cand in cand o data la 2-3 luni cate o carte de psihologie de la librarie, pe tema anxietatii si atacurilor de panica. Devii autodidact.
Vezi ca e un topic pe forum cu carti de psihologie recomandate de cei ce au citit si de psihologi. Da cautare buton portocaliu dreapta sus Cauta carti de psihologie.
0
03-03-2016, ora 00:24
Fulgeryk
Nu este medic/terapeut
Fulgeryk
multumesc frumos!
0
03-03-2016, ora 00:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin. Sa fii sanatos !
0
17-03-2016, ora 11:53
Larysa2016
Nu este medic/terapeut
Larysa2016
In iarna 2015 m-am stresat ca nu mai reuseam sa invat macar esentialul pentru examene.
M-am enervat atat de tare incat m-am ambtionat sa scriu pana stiam despre ce era vorba.
Intr-o zi m-a apucat o stare profunda de tristete, parca mi se pusese o pata de ceata pe creier si i-am spus unei prietene ca merg la psihiatru.
Medicul mi-a recomandat Pharmataz si Lexotan l-am urmat vreo trei saptamani si l-am intrerupt pentru ca imi dadea somnolenta intensa peste zi.
Am luptat cu mine prin remedii Bach si cu alte suplimente care parca ma scoteau din starile de tristete dandu-mi energie, pofta de viata.
A fost bine o perioada pana m-am angajat la un call-center unde am avut un blocaj in vorbire, efectiv parca ma chinuiam sa vorbesc cu cei din jurul meu.
Dupa care am reuntat sa mai merg la job, asa ca la doua zile am avut niste stari ciudate rau de tot mergeam pe strada tremurand, privirea imi tremura, simteam ca cei care se uitau in ochii mei patrundeau adanc.M-am speriat si am spus ca nu e in regula cu mine.
Am apelat la o doamna psihiatra, tin minte ca m-am asezat cu teama pe scaun si cand sa-i povestesc parca aveam gol in minte.Mi-a prescris Cipralex l-am luat in prima seara si am crezut ca mor de la el, l-am luat apoi a doua seara am dormit vreo doua ore dupa care mi-a dat halucinatii.Cand m-am trezit am inceput sa plang crezand ca pentru mine e sfarsitul.Aveam picioarele reci, mi-am bagat picioarele in apa fierbinte, au inceput sa ma ia palpitatiile la inima, imi scazuse tensiunea si de data astaam crezut ca mor.
Acum ma simt incordata cu teama si avand experienta pe care am avut-o cu Cipralexul lupt cu mine sa fac cate ceva.
Imi este teama sa incerc alt tratament psihiatric de teama de a nu avea halucinatii si sa nu fac vreun rau cuiva.Sper ca am incercat sa deslusesc situatia mea pe care am povestit-o.
0
17-03-2016, ora 13:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Poti reincepe cu pharmatazul la un sfert din doza initiala, plus lexotan daca te impaci bine cu el, pana cand ajungi la un nou consult ! Dupa cum ai spus si tu pare ca ai si ceva elemente psihotice latente pe langa depresie deci neaparat ar trebui adaugat si un neuroleptic la schema de tratament antidepresiv !
0
17-03-2016, ora 15:49
Larysa2016
Nu este medic/terapeut
Larysa2016
Am inceput sa consum niste produse de la Calivita?Ce parere aveti despre podusele Calivita?
0
17-03-2016, ora 15:50
Larysa2016
Nu este medic/terapeut
Larysa2016
Pana sa iau tratamentul aveam tendinta de a sta la umbra, nu suportam razele solare...
0
17-03-2016, ora 15:52
Larysa2016
Nu este medic/terapeut
Larysa2016
Cel mai tare m-a speriat doamna psihiatru care mi-a spus ca de ce am venit abia acum.Si de ce nu am venit acum 8 ani cand am mai avut o depresie dar am trecut usor.
0
17-03-2016, ora 17:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu stim ce produse luati si pentru ce anume.
Sunt 15 antidepresive in medie care va pot ajuta, fara sa dea efectele secundare ale primelor doua pe care le-ati incercat.
Nu aveti elemente psihotice.
Asa e, la unii Cipralexul poate da reactii adverse puternice de la prima pastila.
Dar puteti incerca oricand alt antidepresiv. In 2-4 saptamani ar trebui sa isi faca efectul si sa va scoata din depresie.
Nu se mai pune problema in 2016 ca nu avem tratamente eficiente pentru depresie, cu toate manifestarile ei.

In principiu medicii spun ca trebuie sa va prezentati la cabinet dupa primele 14 zile de simptome: tristete, apatie, lipsa de chef de a face lucruri = anhedonie, izolare sociala, lipsa de energie, lentoarea gandurilor si a miscarilor etc.

Cei care vor sa se trateze, o fac, cei care nu stiu si nu doresc au o calitate mai scazuta a vietii, desigur. Dar asta e o optiune a fiecaruia.

Cred ca medicul v-a sugerat ca ati fi avut o calitate mai buna a vietii daca ati fi urmat tratament cand ati avut prima depresie, acum 8 ani.
Adaugă un comentariu / răspuns
69 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: