alergie/ urticarie/pete rosii pe burtica si picioruse

02-08-2016
dannna_c
Nu este medic/terapeut
dannna_c
Buna ziua,

Am doi copii gemeni si am facut amigdalita cu ambii in urma concediului la mare...acum suntem pe klacid, dar de doua seri la rand am observat noaptea pete rosii pe burtica, spate si picioruse, pete care par a fi urzicate, dupa o doza de aerius iritatia dispare. Dr de familie mi-a recomandat sa reduc doza si sa administrez antibioticul impreuna cu aerius, dar din nefericire nu a functionat, noaptea trecuta am avut aceeasi problema.
Voi intrerupe administrarea sa verific daca intr-adevar reactia este de la klacid, dar intrebarea mea este ce pas sa urmez in astfel de situatii? Inca nu am gasit in Iasi un alergolog cu care sa discut.
Va rog mult un suport.
5 comentarii
0
02-08-2016, ora 10:17
Dr. Popa Ciprian
Pediatrie, Brasov
Dr. Popa Ciprian
Bună ziua. Este prima dată când le dați Klacid? La amândoi au apărut același tip de erupție ? De câte zile sunt pe tratament cu Klacid ? Cel mai bine este sa intrerupeti antibioticul.
0
02-08-2016, ora 14:47
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
In opinia mea, avand in vedere ca eruptia a aparut in acelasi timp la ambii copii, dupa administrarea de Klacid, cel mai probabil aceasta se datoreaza antibioticului (deduc din cele spuse de dumneavoastra ca este prima data cand il administrati). Reducerea dozei sau administrarea Klacidului cu Aerius nu reprezinta o solutie; acesta trebuie stopat. Avand in vedere diagnosticul de amigdalita, copiii trebuie reevaluati si, la nevoie, tratati cu un alt antibiotic. Nu este nevoie sa va adresati unui alergolog momentan.
O zi buna!
0
03-08-2016, ora 14:21
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
De acord cu Dr Burza: opriti antibioticele. Dozelereduse nu au efect si duc la aparitia rezistentei la medicament. Daca gemenii au peste 5 ani, puteti face teste alergologice la antibiotice. Tineti minte ca au facut reactie alergica la Klacid, ca sa nu mai primeasca alta data. Incepeti alte antibiotice cu prudenta, poate mai au si alte alergii. Daca se alege penicilina(ospen, amoxicilina, augmentin) faceti testare inainte- alergiile in acest caz sunt mai violente.Multa sanatate!
0
04-08-2016, ora 16:18
dannna_c
Nu este medic/terapeut
dannna_c
Multumesc pentru raspunsuri. Iritatia a avut-o doar unul dintre copii. Am fost la un dr alergolog si am primit diagnosticul de urticarie acuta, iritatia a aparut doar noaptea si chiar la o zi dupa intreruperea oricarui medicament. Am primit tratament cu prednison, singulair, xyzal si va fi examinat cu test la sange pt klacid, ibuprofen...am schimbat chiar si detergentul, incercam un regim...sper sa fie bine.Pacat ca nu va pot atasa imagini cu urticaria. Multumesc.
0
06-08-2016, ora 17:30
dannna_c
Nu este medic/terapeut
dannna_c
Astazi am primit o parte din rezultatele efectuate la recomandare doamnei doctor alergolog, va rog sa ma ajutati cu o interpretare. Multumesc frumos.

Hemoleucograma... Hematii. 4580000 /mm3 (3850000 - 5150000) Hemoglobina... 12, 4 g/dL (10, 7 - 13, 9) Hematocrit. 37, 0 % (32, 5 - 41, 5) MCV. 80, 9 fL (74, 0 - 89, 0) MCH. 27, 2 pg (24, 5 - 31, 0) MCHC. 33, 6 g/dL (31, 0 - 36, 0) RDW. 13, 8 % (13, 2 - 14, 5) Trombocite. 398000 /mm3 (200000 - 445000) Leucocite. 5820 /mm3 (5100 - 12900) FORMULA LEUCOCITARA: Neutrofile... 35, 60 % 2080 /mm3 (28, 00 - 71, 00) Limfocite. 54, 50 % 3170 /mm3 (25, 00 - 55, 00) Monocite. 6, 40 % 370 /mm3 (1, 50 - 8, 50) Eozinofile... 2, 60 % 150 /mm3 (0, 50 - 5, 50) Bazofile. 0, 80 % 50 /mm3 (0, 00 - 1, 75) (sange integral EDTA, Impedanta si citometrie de flux)
TGO (ASAT)... 25 U/L (<52) (ser, Fotometrie)
TGP (ALAT)...
19 U/L (<39)
(ser, Fotometrie)
VSH...
29 mm/h (< 10) (sange integral EDTA, Detectie prin radiofrecventa)
ASLO cantitativ... < 20 UI/mL (< 150)
Limita de detectie a metodei: 20 UI/mL. (ser, Turbidimetrie)
Fibrinogen...
2, 45 g/L (1, 80 - 3, 50) (plasma citrat, Coagulare-Clauss)
IgE total...
276, 0 UI/mL (< 60, 0)
(ser, ECLIA)

Pagina 1 din 2 F01-PG21 Ed.2, Rev.1 06/08/2016 13:02:08
Rezultatele se refera numai la proba analizata.Reproducerea totala sau partiala a buletinului de analiza...
Uree serica...
17, 9 mg/dL (16, 6 - 48, 5) 3, 0 mmol/L (2, 8 - 8, 1)
(ser, Fotometrie)
Creatinina serica... 0, 30 mg/dL (0, 29 - 0, 47) 27 µmol/L (25 - 42) (ser, Enzimatica)
Acid uric seric... 3, 3 mg/dL (1, 8 - 5, 5) 0, 19 mmol/L (0, 10 - 0, 30) (ser, Fotometrie)
Bilirubina directa... 0, 06 mg/dL (< 0, 30) 1, 03 µmol/L (< 5, 10)
Adaugă un comentariu / răspuns

01-10-2019, ora 12:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Otosan Gel Forte pentru gat
Durere acută, iritație, pierderea vocii, tuse uscată?
Otosan Gel Forte pentru gât este un produs inovator natural ideal pentru ameliorarea simptomelor asociate cu iritarea gâtului. Datorită formulei sale speciale sub forma de gel, acesta formează o peliculă mucoadezivă activă în tractul faringian și laringian, care protejează mucoasa de acțiunea iritantă a agenților externi, oferind o stare de confort prin eliminarea durerilor de la nivelul gâtului. Detalii aici
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele urticariei la copil
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.