ameteala, amorteala, dureri de cap cam la 3-4 saptamani

09-05-2008
Crina22
Nu este medic/terapeut
Crina22
Totul a inceput acum cateva luni. Mai exact in octombrie anul trecut. O asa zisa criza se petrece in felul urmator: cand simt k in partea dreapta a ochiului drept nu mai vad cum trebuie, (vad in valuri), stiu k incepe,. ma tine asa cam o jumatate de ora(tulburari de vedere ).dupa aceasta imi amorteste mana dreapta doar pana la incheietura, pot sa o misc, nu ma doare, ma tine ca si cum as avea o manusa care ma strange. dupa asta imi amorteste parte din fata, mai exact partea dreapta de la ochi, nas si gura pana la ureche. apoi amorteala mi se muta la limba.uneori trece si pe gat in jos. cateodata la sfarsit ma ia cu dureri de cap. totul tine cam o ora, si se intampla cam la 3-4 saptamani.am facut niste analize si toate au iesit bine. am facut si un RMN cranian si a iesit bine si acela. pana acum nimeni nu a stiut sa-mi zica care ar fi cauza acestor crize. v-as multumi tare mult daca ma-ti ajuta.
4 comentarii
0
10-05-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
O sugestie: ar fi bine sa faci un RMN cerebral si de coloana crevicala cu substanta de contrast si o punctie lombara cu examenul LCR( pentru evidentierea de Ig G monoclonale produse in SNC si a benzilor oligoclonale prin metoda isoelectrica);Numai bine
0
20-02-2009, ora 16:44
irina_ns
Nu este medic/terapeut
irina_ns
Si eu am exact aceleasi crize ca ale tale - cateodata la 2 saptamani, cateodata la 6-7 luni. Nu imi aduc aminte cu exactitate cand au inceput, dar sunt cam 10 ani de cand le am. Dupa nenumarate analize s-a ajuns la concluzia ca am talasemia minora - se trateaza cu acid folic. Cu toate acestea, crizele continua sa apara.

In plus mi s-a spus ca atunci cand am tulburari de vedere sa iau Indometacin, Solpadeine si No-Spa. De cand am inceput sa iau pastilele criza se termina mai repede decat de obicei adica trece peste amorteala si incapacitatea de a ma exprima, dar si peste durerile mari de cap. Iti sugerez sa iei si u aceleasi pastile cand incepe criza. Daca afli altceva, te-as ruga sa imi spui si mie.
0
20-02-2009, ora 20:49
Crina22
Nu este medic/terapeut
Crina22
ce vreau sa te intreb: cele trei medicamente le iei toate o data sau doar unul din ele la inceputul crizei?asta nu am inteles. eu intre timp am fost diagnosticata cu sindrom cefalalgic de tip migrenos. Fac tratament de 5 sau 6 luni cu topamax de 25 de mg (o tableta seara) si de atunci nu am mai avut nici un astfel de episod. O singura tentativa care s-a incheiat dupa etapa de ameteala! In timpul crizei mie mi-a fost recomandata sumacta sau imigranul(acelasi medicament denumire diferita). Ai putea dc vrei sa cauti pe net informatii referitoare la sindromul cefalalgic de tip migrenos sau pur si simplu cauta date despre migrena cu aura poti gasi informatii utile despre felul cum poti sa eviti sau sa previi, sau despre cauza producerii crizei! ma bucur ca mi-ai scris si te-as ruga dc poti sa-mi spui cum sa iei medicamentele in cazul unei crize: toate trei o data sau decat una. pastram legatura :)
0
20-02-2009, ora 21:11
irina_ns
Nu este medic/terapeut
irina_ns
Cele trei medicamente le iau toate o data, la inceputul crizei... Criza devine mult mai soft, probabil datorita lor. Sa speram insa ca nu vei mai avea nevoie de ele.

Multumesc din suflet pentru sfat... Voi vorbi si eu cu doctorita mea sa vad daca nu pot urma tratamentul tau... E cumplit pentru ca eu nu sunt in stare de nimic si am dureri de cap si a doua zi dupa...

Multumesc mult si tinem legatura :).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  •