Ameteli, stare de oboseala

04-07-2016
DaniDDD
Nu este medic/terapeut
DaniDDD
Buna ziua,

Am 20 de ani si de ceva vreme am o stare generala proasta. Mereu simt un fel de ameteala, care e doar in capul meu, nu vad lucrurile ca si cum s-ar misca. E destul de ciudat si am o stare de oboseala.
Incep prin a spune ca aceste ameteli au aparut dupa ce o doamna dentista mi-a uitat niste vata intr-o masea si aceasta a facut infectie. Nu stiu daca din aceasta cauza au aparut ametelile. Dupa o perioada infectia mi-a disparut, dupa ce am fost la stomatolog, mi-a aparut iar, mi-au aparut iar si ametelile. Acum am luat antibiotic si inca sunt ametit, chiar daca infectia mi-a trecut, sau cel putin asa spune stomatologul. Sincer, nu stiu daca de la asta provin ametelile mele. Pana sa aflu ca doamna dentista a uitat ceva in maseaua mea, am fost la camera de garda cu aceasta problema a mea si mi-au fost gasite transaminazele 150, limita de sus fiind 65 daca nu ma insel. La ecografie mi s-a gasit ficat gras grad 2-3, precizez faptul ca am 1, 90 si 87 de kilograme, la momentul respectiv cand mi-am facut ecografia aveam 95, dar prin dieta am slabit. Oare este posibil sa am hepatita ? Si de la aceasta sa am aceste simptome de oboseala si de ameteli ? Alte probleme de sanatate pe care sa le cunosc nu mai am. Mama mea are o sideremie incredibil de scazuta, pana in acest moment eu nu mi-am facut dar ma gandeam ca poate e genetic si eu o am la fel ca ea foarte mica si poate si asta sa fie un motiv pentru care sunt ametit. Miercuri ma voi duce la Matei Bals pentru a-mi face analizele de hepatita. Cand am fost la urgente mi s-a recomandat Magne B6 si Betaserc. Am tinut regim o perioada si am luat magneziu si oarecum m-am simtit mai bine, cam o saptamana dupa au reaparut ametelile si m-am dus la Spitalul Elias unde dupa ce mi-au facut un EKG si mi-au luat tensiunea m-au trimis acasa.
Fiecare parere conteaza, datorita faptului ca nu am asigurare medicala in acest moment, din cauza sistemului medical din Romania, si nu pot ajunge in alt oras fata de Bucuresti si cel natal pentru a depune adeverinta de student la CNAS. Deci fiecare parere conteaza. Daca mai aveti intrebari le astept cu cea mai mare placere. Un alt lucru pe care nu l-am mentionat, cand am fost cu prietena mea la spital, mi-a fost gasita tensiunea 16 cu 10. Stiu, e foarte mare. Am fost destul de panicat si ingandurat in momentul in care am auzit asa ca a doua zi, mi-am cumparat un tensiometru de brat de la Omron si acesta nu mi-a aratat niciodata o tensiunea mai mare de 13 in doua luni de zile. Probabil acel tensiometru de la spital era stricat sau cine stie...Oare daca aveam tensiunea nu trebuia sa mai am macar odata in ultimele doua luni ? Precizez ca tata a suferit cateva avc-uri datorita tensiunii.

Multumesc mult.
1 comentarii
0
07-07-2016, ora 13:08
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Nu-ti fa griji cu tensiunea desi nu e rau sa ti-o mai iei din cand in cand (o data pe luna de ex). Valori crescute la o singura masurare nu pot pune diangosticul de hipertensiune. Si tensiunea are tendinta sa creasca cand mergem la medic din cauza unui stres care nu e neaparat vizibil.
Apropo de tensiune, sa-ti iei tensiunea cand te simti ametit. Hipotensiunea mai da ameteli.

Nu cred ca ametelile se pot lega de infectia dentara. Daca ar fi difuzat infectia ar fi fost foarte grav si ai fi stiut - nu se limita la ameteli.

Ametelile sunt sunt niste simptome destul de generale si comune si pot aparea in multe afectiuni.
E o idee sa verifici si daca nu ai anemie, desi probabil la camera de garda ti-au luat si un hematocrit si ti-ar fi zis daca ai.

Ai grija si cu dieta, sa nu faci hipoglicemie - si asta da ameteli, oboseala si stare de rau.

Sa ne spui ce ai mai aflat de la ultimele analize.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •