Beneficiile credintei crestine in vindecare

1618 comentarii 1 2 ..... 181920 ..... 53 54 Înainte ›
0
13-06-2010, ora 03:52
the eye :)
Nu este medic/terapeut
Exista in cadrul Romedicului un topic cu titlul : BOLI RARE. In una din lunile de iarna, am folosit adresa de acolo pt a cere ajutor pt Lili, fata cu sarcoidoza.

Nu am primit atunci un raspuns. Insa am retinut un nume, pe care, nu il repet aici - Acest domn ar avea legatura cu o Societatae crestina pt. cei cu dizabilitati. Cred ca e un lucru frumos. Am apelat din nou acum, de cand Lili se afla in spital la iasi la acest om dupa ce am aflat ca este tot din Iasi.. Nu stiu ? !cum mi-au aparurt date despre aceasta persoana - de pe Romedic - absolut necunoscuta, prin intermediul unui netlog.

Lili mi-a spus ca a vorbit cu cineva pe care l-a trimis sa se culce crezand ca e un rauvoitor... A fost neplacut pt. acest domn care a vrut sa ajute., imi pare rau pt ce s-a intamplat...

Sa feliviti un om in ziua lui de nastere, sau sa colaborezi pt cauze, sa lucrezi intr-o echipa in cadrul slujbei pe care o faci. sunt lucruri normale intr-o societate de oameni normali - dar anormale pentru ceilalti.

E f. tarziu, mi-e f.somn, maine e cina la Biserica. Iertati-ma oameni buni, daca v-am gresit cu ceva.

Dumnezeu sa va pazeasca de tot ce-i rau !
0
14-06-2010, ora 10:04
Nu este medic/terapeut
Buna Ziua,

Am mai fost pe la niste vecini de la dumneavoastra si acuma trecem rapidi si pe-aicea.da, nu stam mult ca avem urgente mari de rezolvat.poate mai vinim si va spunem atunci.

Ne vedeti asa, mai nacajati - dar avem inima nobila, sa stiti. si noi ne inchinam, da uitam rapede ce ne-am inchinat.Da, Dumnezau II bun.cat II bun.pe urma-I rau ! Offf, ...

Dumneavoastra ce ma faceti ? Nu cumparati cazane de la noi?

Ca avem si mai ieftin.marfa buna, dintr-ales.

Da, ne place la mata bleuciel, ca vorbesti lucruri adevarate, nu te temi de Dumnezeu sa citesti in Biblie?

Acolo o scris oameni sfinti nu ca noi, nu pentru noi, noi nu suntem oameni - sintem rromi.of, of, of, ...cat mai avem de oftat!.

Plecam, mai vinim noi si alta data...avem si noi cu sanatatea. Ne doare si ne doare...dar n-avem ci face.

Hai, mo.
mai ramaneti cu Dumnezeul dumneavoastra, bleuciel, ca-I numai a dumneavoastra nu si al nostru.

Hai, mo.hai.
0
14-06-2010, ora 21:11
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
Doamna Bleuciel,

Va simtiti bine?
0
14-06-2010, ora 21:21
Nu este medic/terapeut
Super, dar dvs?
0
15-06-2010, ora 18:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Blueciel, domnule Nick

Ati reusit sa parcurgeti cartea lui Klaus Kenneth "Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului" ?

Ce parere aveti ?

"Impresia mea este că România doarme şi e cazul să se trezească. Din trecut a moştenit doar tradiţia de a merge la biserică. Iar comunismul se dezvoltă azi în materialism, care este mai rău decât comunismul. Televiziune, internet, jocuri, tineretul este acaparat, sunt ca un magnet pentru tineri. Iar neoprotestanţii, predicând, fac treabă « bună » ; aduc oamenii la o credinţă heterodoxă, falsă. De aceea trebuie ca noi, ortodocşii, să facem ceva, nu să aşteptăm doar de la preoţi, care poate dorm. La Judecată Mântuitorul nu o să ne întrebe : « A fost bun preotul tău ? «, ci « Tu pe Mine M-ai luat în serios ? »
Noi toţi suntem responsabili !
Şapte ani am fost violat de un preot catolic. Am avut o mamă catolică, dar care nu m-a iubit. Pentru mine, în biserică nu exista dragoste, nu exista bunatate. Problema era "rezolvată". Dar dacă nu există Biserică, spre ce să mă îndrept ? Voiam să scap de suferinţă Viaţa este suferinţă, a spus şi Buddha. Aşa că am recurs la droguri. Era aşa plăcut !!! Era să şi mor ! Am vrut să mă sinucid. Nu mai înduram singurătatea. Eram singur şi nefericit.
Iată azi, oamenii vor tot mai multe - materialism. Europa vă pregăteşte pentru a AVEA, nu pentru a FI. Să fiţi avertizaţi ! Eu am trăit pe culmile lumii materialiste ; eram DJ, aveam bani, maşină mare. Apoi am fost sărac şi batjocorit. Am cunoscut extremele şi am rămas tot nefericit, singur.
Am căutat mai departe dragostea, fericirea, în psihologie, în filosofie, în muzică(mama mea a fost cântăreaţă). Nu am găsit-o ! Nu în droguri, nu în celebritate(am fost chitarist)! Eram nefericit fără Dumnezeu."
0
15-06-2010, ora 18:39
Nu este medic/terapeut
nu se mai leaga sunetele, cuvintele, ... nici chiar plansul nu mai este ascultat. / Iar curcubeul nu mai este curcubeu, ci un amestec haotic insangerat.

Cum s-a putut ? Cum s-a putut nimici floarea // virtutii / floarea iubirii / cum s-a putut otravi?
Te-au ucis Doamne si pe Tine / te-au prins de o cruce sa nu mai poti actiona / si de acolo tot ne mai plangi si tot te mai doare pentru ei...chiar si asa...

.
si iar o iau de la-nceput si repet ce am mai spus, .iar si iar.chiar si atunci cand nimeni nu va mai vrea sa asculte, si voi fi doar eu...imi voi spune mie, doar mie- ca sa nu uit cumva vreodata de Tine, Doamne.

"Imbatranita lume are nevoie de tandrete / De vorba buna, de-o mana sa te pota ridica / De iubirea care sa-si reverse bogata binecuvantarea / De suflete prietene si de intelegerea lor. "

*

Pentru a ridica lumea
Suntem atat de satui de gandul
Ca toate merg prost
Suntem intristati sa auzim mereu vorbindu-se de lipsuri
De depresiune, de amaraciune, de teama.
Daca pur si simplu ne -am gandi la lucruri mai luminoase
Am aduce curand vremuri de fericire.
E timpul sa schimbam directia, sa facem stanga-mprejur
Si sa aspiram la o stare de lucruri desavarsita.

Dand lumii un nou impuls, eu va-nlesnesc prosperitatea,
iar voi -- pe-a mea.

.

PS. Am de facut o precizare: mi-am schimbat usernam-ul intr-unul care semnifica: Emanuel = Dumnezeu este cu noi (cu mine). Amin.
0
16-06-2010, ora 13:26
Nu este medic/terapeut
Clara, bine-ai venit. am inca o stare aparte, de aceea, nu pot sa comentez. Dar, este mult adevar in cuvintele acestea:Doua milioane de ani in cautarea Adevarului .Totusi El e atat de aproape de noi ! Dar unii, nu avem acces.din pacate, doar Il intrezarim.ce sa mai spun????

Fii binecuvantata cu puterea Lui Dumnezeu !

.

Poate totusi lacrimile acestea o vor curata / si ea... floarea din ceata / intrezarita doar /...departe acum / sau mai aproape cu mult. / se va desface / pentru a te primi, Doamne.

In toate Tu esti / chiar si in cele de jos, uneori; / cand mustri sau lovesti / si Te manii / o faci pentru ca iubesti. / - Evrei 12:7.

Ajunsesem sa nu mai pot crede / Ajunsesem sa nu Te mai pot vedea / sau recunoaste, Doamne. / Dar Tu esti credincios cu adevarat / Si duci la capat tot ce ai inceput. / Tu nu esti ca omul. / Eu sunt nimic./ Acel "0" al cifrei 10. / Tu esti continutul - Mirele - iar eu Mireasa ; /Fa-ma vrednica. / Am atatea sa-Ti spun.

" [Pe ] de alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celo ce iubesc pe Dumnezeu., si anume, spre binelel celor ce sunt chemati dupa planul Sau. ".Amin. - ROMANI 8:28.
0
21-06-2010, ora 20:28
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Hello!

Ce nu vă va cere Dumnezeu niciodată:
Dumnezeu nu vă va cere să-i spuneţi ce suprafaţă are casa dvs....dar vă va cere numărul celor pe care i-aţi primit în casa dvs.
Dumnezeu nu vă va cere numărul hainelor din dulapul dvs....dar vă va cere numărul celor pe care i-aţi îmbrăcat.
Dumnezeu nu vă va cere cel mai mare venit pe care l-aţi realizat... dar vă va întreba dacă v-aţi îndeplinit slujba după maxima dvs. capacitate.
Dumnezeu nu vă va întreba câţi prieteni aţi avut... dar vă va întreba câtor oameni le-aţi fost prieten.
Dumnezeu nu vă va întreba despre vecinătatea în care aţi trăit... dar vă va întreba cum v-aţi tratat vecinii.
Dumnezeu nu vă va întreba despre culoarea pielii dvs.... dar vă va întreba despre culoarea caracterului dvs.
Dumnezeu nu vă va întreba de ce v-a luat aşa de mult ca să găsiţi Salvarea, adică pe El, ...dar vă va duce, plin de iubire, în Ceruri, şi nu la porţile Iadului.
.

Să fiţi binecuvântaţi!
P.S. - Nu am citit cartea lui Klaus Kenneth :(
0
21-06-2010, ora 23:19
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Pe acest topic lipsesc rugaciunilepentru inlaturarea orice gand necurat, cine intra pe acest topic sa se umple cu bucurie si pace in suflet.Nick si Bleuciel incercati sa puneti buna dizpozitie de pace si bucurie cu el.
0
22-06-2010, ora 16:53
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
A citit careva toate cartile Parintelui Cleopa ?
0
23-06-2010, ora 14:40
Nu este medic/terapeut
Bun gasit, mult iubitilor in Hristos,

Iata cuvintele unei rugaciuni facuta cu cativa ani in urma, pe 1 febr:

"La Tine Doamne imi inalt sufletul.
In Tine, Dumnezeule, ma incred, ca sa nu fiu dat de rusine.

Da, toti cei ce nadajduiesc in Tine, nu vor fi dati de rusine;...

Arata-mi Doamne, caile Tale, si invata-ma cararile Tale.

Povatuieste-ma in adevarul Tau, si invata-ma;

Cai Tu esti Dumnezeul mantuirii mele,

Tu esti totdeauna nadejdea mea.

Adu-Ti aminte, Doamne, de indurarea si bunatatea Ta;

caci sunt vesnice.

Nu-Ti aduce aminte de greselile, .nici de faradelegile mele ;

Ci, adu-Ti aminte de mine,

dupa indurarea Ta, pentru bunatatea Ta, Doamne ! " - Psalmul 25: 1-7.
0
01-07-2010, ora 20:22
Nu este medic/terapeut
Buna ziua,

atunci cand pui suflet in ceva, e greu sa te rupi cu una cu doua...acest topic a fost alinarea si intarirea mea in vremuri critice - nu psihic vorbind - ci sub aspectul dispozitiiei fizice...cu efecte nedorite si asupra segmentului somatic - neuro - psihic.

O depresie nu are intotdeauna ca punct de plecare negativitati psihice, ea poate surveni in urma unor suprasolicitari indelungate (fizice, intelectuale, sau de alta natura) - pot interveni imprejurari /socuri, dezamagiri imprevizibile si total neavenite - pe care sa nu le poti depasi cu potentialul de care dispui la un moment dat.

Profesoara mea de psihopedagogie si fosta directoare a liceului de specialitate, mama a 4 copii a carui sot era o personalitate a orasului(ca si dansa dealtfel) - a fost luata cu salvarea de la scoala - eram in anul IV- atunci, si dusa la Spitalul de psihiatrie - lasand pe toata lumea cu gura cascata...

Era o fiinta deosebita, -ca profesor si director intr-o scoala in care sa fii exemplu in arta educatiei-

Si sunt atatea alte exemple...

Mai mult decat alti bolnavi, cei cu depresii sau alte afectiuni ale sist nervos - au nevoie intr-una sa auda ceva care sa-i intareasca sufleteste, nu orice fel de hrana - Poate asta nu are loc intamplator - poate fi cea mai eficienta parghie prin care Cineva sa forteze" dorinta de a alerga mai mult spre mantuire. Insa, depinde daca si in acest tarziu ceas, ciulim urechea si ascutim simturile sau nu.

Sigur ca ceea ce se spune in Scripura - este pentru cei sanatosi -insa tot aici sunt solutii si pentru cei bolnavi; depinde acum daca luam in serios Cuvantul - sau ne ferim sa-L adancim ca nu cumva sa fim trasi la raspundere.

Cred ca, in aceeasi masura, cunosc acest Cuvant toti oamenii care au auzit macar o data despre Jertfa Mantuitorului pentru omenire.

Mental/ la nivel teoretic doar, stiam aceste lucruri inca din gradinita. Aceste informatii -pure informatii - nu au avut nici o rezonanta / nici un efect pozitiv asupra mea, pana cand, in urma unor imprejurari - au facut atingere cu sufletul si inima mea. In termeni biblici asta este NASTEREA DIN NOU - din duh - fara de care nimeni nu poate vedea pe Dumnezeu. (IOAN 3- pasajul cu Nicodim si Dl Iisus)

Nu s-a produs pe loc acel impact - ci, treptat, mergand la Biserica si auzind ceea ce se transmitea de slujitori, vazand marturii vii. Am constientizat astfel la un nivel mai adanc ceea ce alta data mi se parea ca apartine doar unei grupari de fanatici religiosi...

Nu e asa deloc ! dar numai cine a trecut pe "aici" descopera cu adevarat rostul...Si cine e vrednic pana la sfarsit, va trai.

Doamne ajuta !

PS: Cine doreste sa aiba pace si bucurie cu Dumnezeu -adica mantuire - trebuie sa creada ca Dumnezeu Il poate vindeca spiritual (psihic) bineinteles impreuna cu tratamentul dat de medic - si El va face asta- Insa cu depresia nu poti intra in cer. Trebuie iesit din ea -OBLIgatoriu ! Depresia este arma intunericului - cu orice chip trebuie inlaturata !!!

Spun iar, Doamne ajuta !!
si
Dumnezeu sa va binecuvinteze !
0
04-07-2010, ora 02:22
Nu este medic/terapeut
http://www.youtube.com/watch?v=nH2_EylCaYs

Am pus o piesa f. cunoscuta in lumea crestina intr-o interpretare reusita - Christian Dragomir.

Dumnezeu sa va binecuvinteze !
0
04-07-2010, ora 03:04
Nu este medic/terapeut
DUMINICA, 4 IULIE 2010 -- MESAJUL ZILEI:

"IUBESC PE DOMNUL, CACI EL AUDE GLASUL MEU."

Cuvintele acestui Psalm sunt vindecatoare. Ascultati-le in interpretarea sensibila a lui Christian Dragomir ( Grupul Ierusalim)

http://www.youtube.com/watch?v=sKLe3-C7sowfeature=related
DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE !
0
07-08-2010, ora 22:00
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Religia este cea mai timpita poveste spusa vreodata. Pai, sa ne gindim... Religia chiar a convins oamenii ca exista un om invizibil care traieste in cer si care te urmareste tot timpul ce faci. Si el are o lista cu 10 lucruri pe care nu doreste sa le faci. Iar daca faci vreunul din acele lucruri, are un loc special plin cu smoala, foc, fum, tortura, chin si te va trimite acolo sa traiesti, sa suferi, sa arzi, sa fumegi, sa tipi, sa plingi... forever and ever till the end of time. Dar el totusi te iubeste ! :)) Te iubeste... si are nevoie de bani. E cel mai puternic, cel mai perfect, cel mai intelept si atotstiutor dar ce sa vezi... nu se poate descurca cu banii. Religia consuma milioane de lei, nu plateste nici o taxa si intotdeauna are nevoie de ceva mai mult...
Vreau sa stiti ceva. Cind vine vorba de a crede in Dumnezeu, vreau sa va spun ca am incercat. Chiar am incercat. Am incercat sa cred ca exista un dumnezeu care ne-a creat dupa propria sa infatisare luminoasa, ne iubeste foarte mult si are grija de noi. Dar cu cit traiesti cu cit privesti mai mult in jurul tau iti dai seama ca ceva nu e in regula. Razboaie, boli, foamete, saracie, tortura, crime, coruptie, ceva e gresit aici... Daca asta e tot ceea ce poate face Dumnezeu atunci eu nu sint deloc impresionat. O asemenea atitudine nu dovedeste existenta unei fiinte superioare. Pare fi cel mult un simplu cetatean frustrat care lucreaza la birou. Acu, fiind vorba intre noi, daca traiam intr-un Univers decent, tipul asta era de mult data afara de la servici. Judecind dupa rezultate, daca e sa fie vreun dumnezeu, sigur e barbat, pentru ca nici o femeie nu ar fi fost in stare sa faca mizeria asta. Daca ar exista un dumnezeu, cred ca multi oameni ar fi de acord ca este cel putin incompetent si s-ar putea chiar sa-l doara in cot de noi.
Asa ca, in loc sa fiu acest robot religios lipsit de ratiune, crezind orbeste ca toate acestea sint in miinile unui incompetent si infricosator tata care il doare in cot, am decis sa-mi caut altcecva sa venerez. Cineva pe care chiar sa te poti baza. Si dintr-o data m-am gindit la Soare. S-a intimplat uite-asa, peste noapte. Ma rog, nu chiar peste noapte, ca noaptea nu se vede soarele, dar primul lucru pe care l-am facut in dimineata urmatoare a fost sa devin un admirator al soarelui. De ce ? Din mai multe motive. In primul rind pentru ca il vad. Spre deosebire de alti indivizi, pe acesta chiar il vad. Nustiu, asa sint eu, dar cind vad ceva parca imi intareste credibilitatea mai mult. Deci in fiecare zi pot vedea Soarele, iar el imi da tot ce am nevoie : caldura, viata, mincare, flori in parc, reflexii pe lac... e adevarat, si cite un cancer de piele ocazional (dar ce vrei, macar nu ma rastigneste) si nu arde oamenii doar pt ca nu sint de acord cu el.
Credinta in Soare e foarte simpla. Nu e nici un miracol, nici o minune, nu ne cere bani, nu trebuie sa-i cintam nici un cintec si nu exista nici o cladire speciala unde ne adunam cu totii o data pe saptamina sa ne etalam hainele. Si cel mai bun lucru in legatura cu Soarele este ca el nu-mi spune niciodata ca sint nevrednic, ca sint o persoana rea care trebuie salvata. Nu-mi spune nici un cuvint rautacios, se poarta frumos cu mine. Asa ca il admir. Dar ! Nu ma rog lui. Si stii de ce ? Nu cred ca ar fi politicos asa ceva. Am vazut ca multi oameni se poarta urit cu Dumnezeu. Cum asa ? Pai nu ii adresati voi mii si mii de rugaciuni in fiecare zi, cerindu-i, implorindu-l toata ziua sa va faca anumite favoruri ?. " Fa-mi asta ! Da-mi aia ! Vreau o masina noua, o slujba mai buna ! " Si cele mai multe dintre aceste rugaciuni au loc Duminica - ziua lui libera. Nu e frumos asa ceva. Nu asa se poarta cu un dumnezeu. Ok, sa zicem ca n-ar fi problema, rugati-va pentru orice. Dar ! Cum ramine cu planul divin ? Va aduceti aminte ? Planu Divin... Cu multa vreme in urma Dumnezeu a facut un plan divin, s-a gindit mult, a decis ca e un plan bun si l-a pus in aplicare. Si, de miliarde si miliarde de ani planul divin a mers ok. Acum veniti voi si va rugati pentru ceva. Pai, sa presupunem ca ceea ce va doriti voi nu este in planul lui Dumnezeu. Ce vreti sa faca ? Sa-si schimbe planu ? Doar asa... pt voi ? Nu vi se pare ca sinteti putin ca aroganti ? E totusi un plan divin ! In alta ordine de idei, sa presupunem ca rugaciunile voastre nu sint ascultate. Ce veti spune ? "Eh, faca-se voia lui". Ok, dar daca e voia lui si oricum va face ceea ce doreste, de ce sa te mai deranjezi sa te rogi ? Mi se pare o pierdere de timp. N-ati putea sari peste partea cu rugaciunea si sa faceti direct vointa lui ? Hm, tare confuz.
Dar s-o lasam balta cu asta. M-am decis sa venerz Soarele. Dar nu ma rog lui. Stiti cui ma rog ? Lui Joe Pesci. Din doua motive. In primul rind pentru ca este un actor bun. Pentru mine asta conteaza. In al doilea rind arata ca un tip care poate rezolva problemele, el nu se joca. Defapt Joe Pesci m-a ajutat in citeva probleme in care Dumnezeu nu a putut face nimic. De ani de zile ma rog la Dumnezeu sa faca ceva cu vecinii mei care dau manelele la maxim. Joe Pesci i-a rezolvat pe nenorociti imediat, doar dintr-o vizita. E uimitor cite lucruri poti face cu o simpla bita de baseball.
Si inca ceva. Pentru aceia dintre voi care cauta in Biblie lectii de morala sau texte lirice, as putea sa va sugerez si alte citeva povesti, cum ar fi : "Cei trei purcelusi", e chiar tare... si are un final fericit, sint sigur ca o sa va placa. Apoi ar mai fi "Scufita Rosie", chiar daca are partea aia mai dura la sfirsit cu lupul care maninca pe bunicutza. Eu personal nici nu i-am dat atentie. Si in final pot spune ca am fost mereu impresionat de morala care reiese din "Humpty Dumpty". Ceea ce mi-a placut cel mai mult este ca toti caii regelui si toti oamenii regelui n-au putut sa-l puna pe Humpty Dumpty la loc. Si asta pentru ca nu exista nici un Humpty Dumpty si nici un Dumnezeu. Nici unul, nici macar unul. Nimic. Si nici n-a fost niciodata. Defapt chiar am sa v-o demonstrez acum. Uite, daca exista Dumnezeu atunci sa va trazneasca chiar in momentul asta in care cititi... Vedeti ? Nu s-a intimplat nimic, toata lumea e in regula. Ok, o sa ridic putin miza. Daca exista un Dumnezeu sa ma trazneasca pe mine si sa nu mai apuc sa scriu un rind... iar acesta sa fie ultimul meu post.
0
07-08-2010, ora 22:03
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Vedeti ? Tot nimic...
Am un mic circel la deget dar sint ok.
0
08-08-2010, ora 19:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Daniel N

Cine te hraneste ?
Cine te ingrijeste ?
Cine se ocupa de tine sa iti fie bine ?
Soarele ?
0
08-08-2010, ora 19:45
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Clara draga

Supra reactia ta la cele scrise de Dan, el completeaza alaturi de doamna Elena, uite cateva randuri mai jos despre lumina.

Multi crestini doar moderni(crestinismul in in permanenta schimbare sau modificare si nu perfectionare), manifesta un dispret fata de cei ce nu cred in Dumnezeu.

Mitul cu Pavel si lumina"O raza de soare atat de luminoasa ma orbit"(nimic altceva in afara de soare nu provoaca lumina,

In mitul biblic se descrie ca Dumnezeu fiind lumina(adica soarele)"Eu voi straluci asupra voastra"
0
08-08-2010, ora 23:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Of mai Filip Marius,

Tu ai fi un baiat tare bun daca ai lua si tu un pic de tratament.

Esti prietenul de nadejde aici pe forum, toti te cunoastem cat esti de sufletist dar sa stii ca nu prea intelegem ce vrei tu sa ne scrii.

Zau ca un pic de tratament ti-ar prinde bine. Sa te superi pe mine acum ca indraznesc sa iti zic. Eu iti vreau binele.

Ai grija de tine si vrem sa auzim vesti bune in ceea ce te priveste si ca te-ai pus pe picioare.

Cu pace,

Clara
0
09-08-2010, ora 13:48
Nu este medic/terapeut
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Iar v-ati incurcat itele, puicusorilor?

Daniel, sper ca-mi permiti, Clara, - imi face cea mai mare bataie de cap. Cum Il vede el pe Dumnezeu si simbolurile biblice - iadul ca un cazan cu smoala, si faptul ca Dumnezeu sta la panda cu legile /poruncile in mana si da cu batul/sau mai rau acolo unde nu e totul cum trebuie.asta e minte de copil, Sorry !

Si la scoala cu cei mici se folosesc imaginile simbol ca cei mici sa inteleaga ce si cum...dar la un om cu capacitatea ta, nu ma asteptam.

Nu stiu pur si simplu ce limba ar trebui sa folosesc spre a ma face inteleasa.
dar am sa exemplific cumva:

Cum iti explici minunile lui Dumnezeu? (nu care au loc acum/astazi -pt ca nu le accepti si nici nu vrei sa le cunosti) dar pe cele din trecut: vezi in Exod, la cele zece urgii -apoi scoaterea poporului ales din Egipt...pana in tara promisa, Canaan -Israel.
Admiti ca sunt semne?

Intotdeauna pt a ne convinge de ceva noi cerem un semn. Si e ceva normal. Si contemporanii Domnului Iisus i-au cerut un semn pt a se convinge cine este.

a se intelege prin cuv. semn/minune, ceva care depaseste lumea noastra sau mai corect se intersecteaza cu lumea superioara de existenta.

Daca ati dori in mod sincer sa cunoasteti adevarul cu privire la existenta divinitatii, ar trebui sa va spun sa cereti Lui Dumnezeu un semn. daca sunteti sincer fata de El si neprefacut, veti primi acest semn - numai sa nu fie ceva irational...sau ca forma de ispitire...ca nu veti primi raspuns.

cum Universul nostru tridimensional functioneaza si are legile sale in functie de aceste coordonate, la fel si Universul Lui Dumnezeu- Imparatia Sa - funtioneaza dupa legile pe care le are acesta, fiind un univers multidimensionat.

Daca am trai intr-o lume plana - dimensionata prin lungime, latime, inaltime- cum am putea privi intrarea unei maini in apa, de ex? ce am putea vedea? eventual un cerc - si mai apoi un oval...care reprezinta volumul mainii - dar nu mai mult. cam asa vedem si OZN-urile, dar structutura/natura/dimensiunile lor pot fi altele - ele vin dintr-o lume superioara noua. Asa e si cu Lumea superioara a lui Dumnezeu.

Nu stiu daca m-ati inteles, asa si Dumnezeu, inceraca prin imagini simbolice sa ne faca atenti fata de o realitate care ne priveste in mod direct.

Dumnezeu este iubire si de pe pozitia aceasta ne instiinteaza - nici pe departe nu sta sa vaneze greselile cuiva spre a-l trage mai apoi la judecata.

Poate nu am plictisit pe cineva.

cu iubire,
0
09-08-2010, ora 14:15
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Da, e un semn... ca esti dusa cu sorcova bine.

Si nu mai crede ca vreau eu sa te conving de nustiu ce, ca eu vreau decit sa ma distrez aici. :))
Deci nu mai imi explica nimic si nu mai astepta raspuns din partea mea.
Cei care vor sa se vindece vor cauta singuri informatiile corecte. Exista carti...
Nu ai cum sa discuti logic si rational cu un credincios in religie, caci religia se bazeaza pe credinta oarba, fara argumente. Crezi pur si simplu, fara sa intrebi de ce.

Deci, asa cum aberezi tu pe aici la fel fac si eu, nu ma lua in seama.
0
09-08-2010, ora 14:30
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Ia sa mai vedem si alte pareri.

"Cuvântul Dumnezeu reprezintă pentru mine nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, Biblia, o colecţie de legende onorabile dar primitive şi care sunt totuşi destul de copilăreşti." - Einstein

"Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă şi pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică." - Einstein

"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer

"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain

"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei

"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron DHolbach

"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg

"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan

"Religia este excelentă pentru a controla oamenii obişnuiţi." - Napoleon Bonaparte

"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut

"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax

"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds

"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus

"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing

"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford

"Faptul că un credincios este mai fericit decât un sceptic nu este cu nimic diferit de faptul că un om beat este mai fericit decat unul treaz. Fericirea din naivitate este de o calitate ieftina şi periculoasa" - George Bernard Shaw

" Religia este ceea îi tine pe saraci sa nu-i omoare pe cei bogati " - Napoleon Bonaparte
0
09-08-2010, ora 16:25
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu ca ar fi ceva iesit din comun, insa @Daniel N., a reusit ceva banal dar foarte rar intalnit, a gasit instructiunile de folosire pentru bostanul de pe umeri. Cam cu acelasi lucru cred ca ma pot mandri si eu de la o vreme incoace.

Sunt mai sus cateva citate care efectiv risipesc valul iluziei, oricine putand avea o strafulgerare de geniu, insa nu oricand. Cand va veni vremea, fiecare va intelege ca este o mare diferenta intre a te tangui online (poate iti pica vreun peste) sau a-ti asigura logic premisele de a avea ceva in undita la finalul zilei.

A nu se intelege ca neg necesitatea credintei autentice sau patimile lui Cristos, existenta unei forte transcendente atotputernice. Insa sclavia si iluzia sunt cu totul altceva

Multumesc Daniel N. pentru citate!

Oricum viata fiecarui om este o continua evolutie, o drama unica, fiecare tragand diverse invataminte la momentul potrivit.
0
09-08-2010, ora 20:01
Nu este medic/terapeut
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte."

- daniel, daca tu te distrezi aici, asta e treaba ta. Eu nu ma distrez deloc. tot ce afirm are fundament practic. Si mai ales nu fac reclama vreunei religii, ci incerc sa impartasesc cu cei aflati in situatii crtitice, un mod de viata / o posibilitate care ii poate duce spre lumina / viata.

Tu nu intelegi mai bine zis Scriptura, pt ca nu esti dispus pt asta, dar nu ma priveste pe mine. Nu pot decta sa compatimesc pe cei care au acest mod de gandire, in care persisti si tu, din pacate.

Ceea ce am expus in ultima postare nu sunt informatii personale -desi puteau sa fie - sunt luate din Biblia cu explicatii - o prezentare mai mult decat valoroasa a sfintei scripturi.

NU DE FRICA IADULUI, este cautat su iubit Hristos, O MERITA MAI MULT DECAT PUTEM CREDE SI SPUNE !!! cat despre mine, sunt un om gol si descoperit inaintea lui.El ma va judeca -daca va fi nevoie. Multi nici nu vor trece pe la judecata...

ce voi face in cer? Ce fac si pe pamant...sunt multe de facut, daca traiesti plenar si curat nu ai cum sa te plictisesti de viata...o traiesti si iti palce pur si simplu.

Germont:

Nu stiu ce reprezinta un forum de sanatate la urma urmei. Unul are nevoie de un sfat de la altii aflati in situatii asemanatoare, altul vrea sa scape de "pericolul" interiorizarii si scrie, scrie stiind ca cineva -nu toata lumea, ci unul singur poate - va citi si va fi dispus sa comunice cu el, unii fug de singuratate, altii, cum sunt si eu, gasesc ca este un mediu potrivit de a spune oamenilor despre CALEA /SOLUTIA VIETII ( a sanatatii )- si cam toti avem nevoie sa ne tinem mintea ocupata cu ceva bun.

De ce se numeste Biblia - Cartea Cartilor? sau Cartea Vietii? - pacat! Cei cu adevarat sanatosi la minte au gasit in ea izvoarele vietii. Au citti-o si au recitit-o si mereu au descoperit lucruri noi.

Insa, citez: " credinta vine in urma auzirii Cuvantului" - Dumneata imi spui ca poti iubi si fara Biblie - Se poate.. Numai ca nu am fost inteleasa, desi am tot explicat in postingurile anterioare - Nu neprihanirea noastra de oameni ne aduce mantuirea, ci o altfel de neprihanire - DATA DE DUMNEZEU IN URMA ASCULTARII de Cuvantul Lui. Vedeti la Ioan 3, Cand NIcodim, un intelectual ca si dvs- il Intreaba ceva pe Domnul IIsus.Nu va spun eu, cititi dvs.

Sunt lucruri complet diferite - intangibile. Nu va intra omu, orice om - in CerulSfant al lui Dumnezeu, ci doar OMUL NOU/ NASCUT DIN NOU DIN DUH SI ADEVAR, care apoi creste si se maturizeaza spiritual ( traind dupa Cuvantul Sau, nu altfel).

Deci, faptul ca mi-am facut timp, sa impartasesc lucruri atat de importante si care nu se cunosc, din pacate, ma fericeste, stimate, Germont.
Ceea ce fac, ma motiveaza - Il iubesc pe Dumnezeu si toata invatatura Lui.

Observ ca aveti un spirit analitic (malitios, in ce ma priveste) - macar din curiozitate ar merita sa luati in serios cele spuse /scrise pe acest topic, sa mergeti si la biserica pt intarirea celor citite, apoi, cu mare drag, sa mai stam de vorba.

Ce v-a determinat sa vizitati acest topic? ati mai citit si alte comentarii de-ale mele si ati tras o concluzie?

E o cale lunga.
0
09-08-2010, ora 20:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Elena,

Nu mai baga in seama toti care nu fac altceva decat sa jigneasca.

Ei au o problema de educatie pe care trebuie sa si-o rezolve, nu tu.

Au parinti, sa se descurce, e treaba lor directa si personala.

Multumim pentru randurile frumoase si melodiile superbe.

Cu pace,

Clara
0
10-08-2010, ora 12:51
Chemarea lui Iisus!...de Ieromonah Arsenie Boca

Voi, care nu ştiurăţi ce-i binele în viaţă
Şi nici căldura sfântă ce inima dezgheaţă,
Voi, care în durere aţi suspinat şi-aţi plâns
Şi cântul fericirii în inimi vi s-a stins,
Veniţi, Stapanul lumii, Iisus, vă cheamă-ntr-una
Şi mâinile-Şi întinde s-astâmpere furtuna.

Voi, pentru care viaţa n-a fost decât un chin
Şi zâmbetul durere, iar rasul un suspin,
Voi, ce-aţi ascuns trecutul sub lespezile reci
Şi plângeţi fericirea ce aţi pierdut în veci,
Veniţi cu ochii-n lacrimi, dar cu privirea sus,
Găsi-veţi mângâiere la sânul lui Iisus.

Voi toţi, care în viaţă aţi căutat uitarea
Păcatelor în cupa, ce v-o întinse desfătarea
Şi surzi aţi fost la glasul ce cobora de sus,
Azi, până mai e vreme, vă-ntoarceţi la Iisus;
Spuneţi-I Lui durerea şi El va va-ntări,
Povara vieţii voastre cu El veţi împărţi.

Voi, care nu ştiurăţi ce-i adevărul viu
Şi-n aiurare spuneţi că cerul e pustiu,
Sătui de-nţelepciune, o, voi ce vă trudiţi
Să dărâmaşi şi-n urmă nimic să nu clădiţi,
Rugaţi-vă, şi-atunci ca să simţiţi nu-i greu
Şi-n cer, şi-n jurul vostru, şi-n voi pe Dumnezeu.

Oricare-aţi fi în pace, veniţi, veniţi la El,
Pe nimeni niciodată n-a izgonit defel;
Cu mila vă primeşte şi braţele-Şi întinde,
În dragostea-I cerească Iisus pe toţi cuprinde;
La pieptul Lui cel dulce iubindu-L vă-ncălziţi,
Iisus este-nvierea, veniţi la El, veniţi!

Cu iubirea Lui, pentru toţi cei care citesc această sublimă poezie,
Mr. Nick
P.S. - Nu comentez nimic cu privire la mesajele de mai sus. Am citit superficial, dar nu doresc să comentez. Credeţi şi spuneţi ce şi cum doriţi. Dumnezeu să ne îndrume pe toţi către calea iubirii, luminii, dreptăţii, adevărului şi mântuirii. Amin.
0
10-08-2010, ora 22:05
Nu este medic/terapeut
Multumim mult, Mr. Nick. Dupa aceste versuri de mare pret si frumusete, orice comenatriu ar fi de prisos. Voi lasa un link cu o piesa - http://www.youtube.com/watch?v=DnAyeEjxaEsfeature=related

ROG MULT ADMINISTRATORUL sa nu-l stearga.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti cu intelepciune si sa ne dea biruinta Lui !

Cu dragoste in Hristos,
0
10-08-2010, ora 22:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Foarte frumos, Blueciel.

Multumim mult !
0
10-08-2010, ora 22:27
Fă-ţi timp...de Rudyard Kippling

În trecerea grăbită prin lume către veci,
Fă-ţi timp, măcar o clipă să vezi pe unde treci!
Fă-ţi timp să vezi durerea şi lacrima arzând,
Fă-ţi timp cu mila blandă să le alini trecând.
Fă-ţi timp pentru-adevăruri şi adânciri în vis,
Fă-ţi timp pentru cântare cu sufletul deschis.
Fă-ţi timp să vezi pădurea, s-asculţi lângă izvor,
Fă-ţi timp s-asculţi ce-ţi spune o floare, un cocor.
Fă-ţi timp s-astepţi din urmă când mergi cu slăbănogii,
Fă-ţi timp pe-un munte, seara, stând singur, să te rogi.
Fă-ţi timp să stai cu mama şi cu tatăl tău bătrânii,
Fă-ţi timp de-o vorbă bună şi-o coajă pentru câini.
Fă-ţi timp să stai aproape de cei iubiţi, voios,
Fă-ţi timp să fii şi-al casei şi-n slujba lui Hristos.
Fă-ţi timp să guşti frumosul din tot ce e curat,
Fă-ţi timp că eşti de taine şi lumi înconjurat.
Fă-ţi timp de rugăciune, de post şi milostenii,
Fă-ţi timp de cercetare de fraţi şi de rudenii.
Fă-ţi timp şi-adună zilnic de toate câte-un pic,
Fă-ţi timp CĂCI VIAÈšA TRECE FĂRĂ SĂ FACI NIMIC!
Fă-ţi timp lângă Cuvântul lui Dumnezeu să stai,
Fă-ţi timp ca toate-acestea au pentru tine-un grai.
Fă-ţi timp s-asculţi la toate, din toate să înveţi,
Fă-ţi timp să dai vieţii şi morţii tale preţ.
Fă-ţi timp ACUM, că-n urmă zadarnic ai să plângi,
Comoara risipită a vieţii n-o mai strângi.

Cu iubire pentru toţi,
Nick
0
10-08-2010, ora 22:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Foarte frumos, domnule Nick !

Multumim. Am trimis-o si eu mai departe.

Cu pace,

Clara
Adaugă un comentariu / răspuns
1618 comentarii 1 2 ..... 181920 ..... 53 54 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Educația bazată pe credință în formarea asistentelor medicale: rolul identității catolice în universitățile din Japonia
  •