Vindecarea sta in puterea din voi!

14-06-2010
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Nu stiu cat se cunoaste ca unii dintre marii oameni ai istoriei civilizatiei ( Demonstene - cel mai mare orator din lumea antica era balbait ! ; Iulius Cezar a fost un epileptic ! ; Napoleon, pe langa faptul ca era scund, provenea dintr-o familie extrem de saraca incat cu greu a fost admis la Academia Militara, unde s-a clasat al 45-lea dintr-o clasa cu 65 de elevi. Era atat de chinuit de handicapul sau ( faptul de afi scund) incat in primele lui scrisori catre prieteni facea frecvente aluzii la sinucidere.
Benjamin Franklin, Abraham Lincoln, Andrew Jackson, si numerosi presedinti americani au vazut lumina zilei in case dintre cele mai saracacioase si mai umile, beneficiind de prea putina educatie si nici un avantaj.

Si lista poate continua.Sandow- omul cel mai voinic din timpurile noastre- era la inceput o fiinta firava; Annette Kellerman era schioapa si bolnavicioasa si totusi a ajuns campioana la natatie si o femeie cu o exceptionala conditie fizica ; Georges JoWett era schiop si plapand. Un baiat mai voinic decat el il teroriza si il maltrata pana ce, micul Jowett, a adunat atata furie incat a hotarat sa exerseze si sa se antreneze ca sa-i poata plati in natura tiranului tot ce acesta il facuse sa sufere. Doi ani mai tarziu, reusea sa-l invinga; Dupa 10 ani devenise omul cel mai puternic din lume!

Cum se face ca oameni avand asemenea handicapuri, ii pot depasi pe toti cei favorizati ?

Cum se face ca oameni care au avut o educatie aleasa, mijloace materiale, relatii in societate si o inzestrare deosebita sunt adesea dati la o parte, pentru a face loc unui " nimeni" - care nu are o familie cunoscuta, dar ale carui capacitati si energie constituie o forta demna de invidiat. Punctul critic din viata majoritatii oamenilor care au reusit, s-a aflat intr- o imprejurarea de criza, cand totul pare - doar pare ! - intunecat si ca nu exista nici o iesire.

In acel moment, ei s-au intors spre eul lor interior - si astfel au putut sa transforme obstacolul in treapta.

Pentru ce? Pentru ca oamenii care au beneficiat de timpuriu de unele avantaje, s-au obisnuit sa conteze pe ele ( pe bogatie, prieteni, relatii, propria lor educatie sau inzestrare). Iar cand acestea ii lipsesc, pur si simplu nu se mai descurca.

Cand insa un om nu poseda nici talente speciale, nici bogatii..nici...nici...este obligat sa conteze pe cu totul altceva pentru a se ridica. Atunci, el se intoarce catre Dumnezeul din el, catre celula Spiritului -Dumnezeu, caruia II cere sa-i dea ce are nevoie / ce-si doreste.

Daca veti avea rabdare sa urmariti prezentarea - veti vedea ca omul nu se afla la cheremul norocului sau al unui Destin orb, ca el isi poate controla propriul destin.

Astfel, stiinta dovedeste ceea ce Religia ne-a invatat de la inceput - si anume ca Dumnezeu l-a facut pe om SUVERAN si ca el trebuie doar sa inteleaga si sa utilizeze aceasta suveranitate, pentru a deveni Stapan pe Destin si Capitan al Sufletului sau.
71 comentarii 12 3 Înainte ›
0
17-06-2010, ora 23:02
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna seara !

Oameni buni, nu doresc sa fie o risipa de timp din partea mea - pt ca trebuie sa sintezizez un continut intins de cunostinte, nici din partea celor care vor citi.

Studiul din care ma inspir a luat autorului - Robert Collier - 25 de ani pt. a-l concepe.. E un fel de compilatie - sau mai mult decat atat, pt ca reuneste intr-un mod original mai multe domenii: fizica, psihologie, religie, sociologie, filozofie...

cartea urmareste in totalitate sa vina in sprijinul omului - atat de bogat ! / daruit de la Dumnezeu cu tot ce-i trebuie spre a fi prosper, spre a reusi maximum din cat ii este dat.
.

Tot ce exista in natura este supus unei Legi fundamentale: Legea Diviziunii si a Cresterii. Acest principiu funtioneaza atat in sistem microcosmic - celula - dar si in cel macrocosmic: organism viu, planta sau animal, pana la planeta, sistem solar...

Autorul isi sustine ideile facand in permanenta referire la Biblie - desi cartea nu este nici pe departe scrisa de un indoctrinat religios - ci are 100% caracter stiintific. Bineinteles ca sunt folosite drept suport acele citate din Biblie care descriu legi si mecanisme ale teoriilor asupra vietii - pe care R. C. le prezinta

" In fiecare din voi se afla o forta, in stare sa va aduca tot binele pe care il puteti dori. In SUBCONSTIENTUL fiecaruia se afla un magnet care atrage spre sine absolut totul. Vom afla si in ce mod."

daca imi va permite timpul si sanatatea, voi asocia cele sustinute de R, C. cu notiuni de teorie holistica luate dintr-o carte la fel de deosebita: "Puteri tamaduitoare (calatorie spre vindecarea de sine)" - Barbara Ann Brenen.

Nadajduiesc ca aceasta incercare nu va deranja pe nimeni din cadrul acestui forum. Fac acest lucru deoarece imi este necesar mie in primul rand - prin faptul ca - consider - as putea astfel ajuta pe cineva.

Va doresc multa sanatate si numai bine !
0
23-06-2010, ora 12:01
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Despre PUTEREA DORINTEI ;

= Daca Natura in ansamblul ei poate fi privita ca o uriasa Masina Cosmica - atunci Puterea Dorintei este puterea motrice care face sa mearga acest mecanism universal.

= daca Natura poate fi privita ca un Macrocosmos Viu, atunci Putwrea Dorintei este puterea vie care pune in practica / in miscare /"face sa se invarta rotile."

= Vechea axioma a alchimiei: "Asa cum este sus, asa este si jos, asa cum este inauntru, asa este si inafara; asa cum este in mare, asa este si in mic" se aplica, in mod vizibil si in cazul nostru; atata individul cat si Cosmosul au aceeasi forta motrice esentiala, acest Ceva originar, instinctiv - fundamental...

Asemeni gravitatiei, electricitatii... aceasta putere sta la dispozitia fiecaruia celor care au curajul, inteligenta si perseverenta de a o stapani si de a o sili sa-i slujeasca. Ea este la fel de libera ca aerul sau soarele; nu costa nimic sa faceti ca mecanismul vostru de viata sa mearga datorita ei - NIMIC in afara de PERSEVERENTA si HOTARARE.

Totusi nu trebuie sa o aprovizionati cu putere sau sa-i adaugati energie sau forta - dimpotriva - bazati-va 100% pe ea - puneti-o la lucru facand-o sa puna in miscare mecanismul mental si fizic cu care ati inzestrat-o.

Doctorul Wilfrid Lay, vorbind desore Puterea Dorintei Subconstientului ( am notat cu majuscule cuv. putere, dorinta etc - deoarece ele sunt elemente cheie in acest mecanism f. important ) :

" Va atrag atentia asupra enormei puteri a Subconstientului. Ea este dorinta acumulata in fiecare dintre noi, in cursul unor perioade de evolutie de durata imensa. Ea este forma prezenta in fiecare individ, a acelei forte vitale care a ramas nemuritoare de-a lungul a mii de generatii de oameni care ne-au precedat.
Ea nu are nevoie sa fie altceva pt noi decat un IZVOR de PUTERE, o putere la care putem face apel, daca o intelegem bine, tot asa cum putem obtine putere de la o conducta care transporta vapori sub presiune, sau de la un fir care transporta electricitate. Ea nu are nevoie sa fie distructiva - si, de fapt, NU ESTE DISTRUCTIVA, - mai putin in sufletele extrem de tulburate - ATENTIE !!! -

-- dimpotriva, ea trebuie sa fie in fiecare dintre noi (atunci cand am invatat sa o folosim corect ) - la fel de sub controlul nostru ca si puterea unui automobil.

Ca si in cazul automobilului, exista cateva lucruri simple pe care trebuie sa le invatam, iar restul este furnizat de fabricantul masinii si GRESIM daca ne amestecam.

Sa conduci o masina de 200 CP - este o experienta pe care multi nu au nici un chef sa o incerce. Cum dealtfel sunt destul de multi care nu sunt dispusi sa foloseasca puterea de 200 CP existenta.

TOTUSI - comparatia de sus vizeaza doar aspectul de atitudine - pt. ca Puterea despre acre vorbim, disponibila pentru orice scop si orice tel, in masura in care corpul omenesc poate sa-i suporte tensiunea, se afla in mainile subconstientului - si este practic FARA LIMITE ! "

Puterea dorintei este o forta cosmica harazita sa fie folosita de catre cei puternici. Ea se afla la dispozitia tuturor, dar numai PUTINI oameni au destul curaj si hotarare pt. a profita de pe urma serviciilor ei.
0
23-06-2010, ora 14:17
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
= ASOCIATUL VOSTRU TACUT DIN INTERIOR =

Daca pana nu demult psihologia traditionala nega numeroasele fenomene mintale care au loc in planurile ascunse - psihologia moderna a facut din explorarea unor regiuni obscure ale spiritului, una din indeletnicirile cele mai fascinante. In minele existente aici, ei au scos la iveala o abundenta de minereuri bogate. Asadar numeroase fenomene negate altadata - ca fiind imposibile - de psihologii ortodocsi sau privite de individul obisnuit ca fiind provocate de forte supranaturale, sunt considerate astazi ca adaptate perfect ordinii naturale a lucrurilor si operand in conformitate cu legea si ordinea naturala.

"Sunteti mai mari / mai bogati decta credeti" - vechiul aforism isi gaseste aplicabilitatea.

CE ESTE SUBCONSTIENTUL / CE FACE EL?

1. - prezideaza activ. organismului fizic ( digestie, asimilare, nutritie, eliminare, secretie, circulatie, reproductie; pe scurt, toate procesele vitale.) - este Duhul care anima procesele fizice; constientul / mentalitatea noastra constienta este astfel eliberata de aceste sarcini uriase.
2. - controleaza indeplinirea actiunilor instinctive; - ceea ce prin exercitiu, obisnuinta se transforma in mecanism automatizat - este preluat de subconstient: educatia noastra, deprinderile de baza, limbaj, etc.
3. - este profund implicat in viata emotionala; emotiile elementare si instinctive isi au izvorul in Subconstient; s-au acumulat acolo din motive de obisnuinta, ereditate sau memorie rasiala.
4. - Conduce procesele Memoriei; Planurile sau nivelurile subconstiente ale Memoriei constituie marea rezerva a impresiilor inregistratae ale Memoriei. Pe aceste planuri/ niveluri se realizeaza trierea amintirilor memoriei, triere care face posibila rechemarea/recunoasterea/ amintirea subsecventei.
5. - este apt sa indeplineasca o munca importanat in domeniul "Gandirii adevarate" - Prin intermediul "rumegarii mentale" - el digera si asimileaza materiale furnizate de mentalitatea noastra constienta; El le clasifica (pt a le compara), formeaza judecati si ia decizii asupra lor - acestea sub nivelul constiintei noastre clare.

Psihologii atenti au cobservat ca cea mai mare parte - de departe cea mai mare !- a proceselor judecatii noastre este realizata in afara constiintei noastre clare.

6; - exista niveluri /planuri situate "deasupra" constiintei clare obisnuite, tot asa cum exista si "dedesubtul" acesteia.

Nivelurile INFERIOARE lucreaza asupra materialelor acumulate ale TRECUTULUI, iar planurile SUPERIOARE, se ocupa de ceea ce poate fi considerat ca activitati constiente viitoare.

Aceste regiuni superioare ale Subconstientului inchid in ele samanta / embrionul celor mai inalte facultati si forte superioare.

Pe aceste planuri sup. salasluiesc si se manifesta acele minunate acrivitati mentale eplicate sub numele de "INTUITIE". Aceste activ. nu sunt contrare ratiunii - ci ele par sa o transceada/ sa o depaseasca; sunt manuifestari ale unei Ratiuni mai inalte.

Investigarea si explorarea acestor imparatii superioare ale subconstientului formeaza una dintre sarcinile cele mai interesante si fascinante ale Psihologiei moderne, contributie de marca la istoria cercetarii stiintifice contemporane.
.

Omul obisnuit nu intrebuinteaza decat 25% din puterea subconstienta. Cine intelege principiile si metodele de a -si folosi la maxim potentialul, isi poate mari de patru ori activitatea si travaliul mental subconstient - cu consecinta imediata: cresterea rezultatelor si a efectelor.

Pe langa aceasta putere aflata in subconstient, mai exista o functie mai importanta a acestei faze a mentalitatii - care poate fi numita "Puterea Protectoare". Majoritatea persoanelor au trait experienta acestei puteri benefice in functie de orientarea generala a gandirii pe care o experimentau. Unii oameni ai antichitatii au numit-o " geniul lor bun", altii "Ingerul pazitor", spirit prieten...sau Dumnezeu.

Foarte interesant ca, in urma observatiilor numerosilor ganditori care au efectuat cercetari aprofundate s-a constatat ca acea prezenta nu este una exterioara noua, ci este mai degraba o manifestare a acelei Parti din "Subconstient ", o faza, o parte sau aspect al Eului nostru care se manifesta deasupra nivelurilor sau planurilor constiintei obisnuite.

Asadar, avem in acest Eu - mai Inalt un prieten mai sigur, mai credincios si mai sincer decta oricare alt prieten.

Asta nu vrea sa indemne pe cineva la izolare, ci vrea sa intaresca, sa lumineze mintea/ sufletul fiecaruia dintre noi, cu privire la modul minunat in care am fost intocmiti de Creator - dupa chipul si asemanarea Sa ; si gandul ma duce la cuvintele Mantuitorului care spune atunci cand este intrebat de ucenici; "unde/ care este aceasta imparatie a lui Dumnezeu? iar El raspunde: " Imparatia Lui Dumnezeu este In voi"

Si apoi " Cautati mai intai neprihanirea si Imparatia lui Dumnezeu, iar celelalte vi se vor da pe deasupra...

Aceste ultime citate biblice le-am scris eu. Nu fac parte din studiu - insa cartea de fata : "Bogatia la indemana tuturor" - prin expunerea punct. de ved in lumina ultimelor concluzii ale Psihologiei moderne conemporane , - aduce o imagine extrem de clara si asupra mesajului de / pt viata al Scripturii.

( urmeaza si alte informatii importante)

Va doresc liniste sufleteasca, incredere, speranta, curaj si putere!
0
28-06-2010, ora 00:27
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
MARESTE VITEZA DE ACTIUNE !

punctez doar cateva idei- este deja tarziu- pe care le-am retinut ca f. importante, dintr-o succesiune.

Am trecut de nenumarate ori prin acest fel de stari, si sunt sigura ca fiecaruia i se intampla.

Organismul nostru, ca orice alt sistem viu - a fost creat in asa fel incat sa-si poata produce / consuma - in acelasi timp, propria energie. Nu ma opresc asupra mecanismelor acesteia. nu e subiectul meu.

Vreau sa evidentiez altceva: totusi, avem a ne lupta incontinuu cu o tendinta inerta - INERTIA insasi !_ care din pacate se manifesta in orice sistem liber - DECI, si in noi !

Uneori apar stari de falsa oboseala, atipire ! - odihneste-te daca odihna iti este indreptatita ! - daca nu ai motive de oboseala obiectiv, vorbind, - mareste-ti viteza ! Nu stagna ! Stagnarea e mai periculoasa chiar decat esecul. Cand actionezi, poti gresi, poti castiga sau poti pierde Asta, vorbind la nivelul lumii materiale - insa iti pastrezi vigilenta pentru a merge mai departe, iti ramane spiritul treaz.

Simti ca te incearca boala? Nu astepata sa prinda ea teren ! MARESTE VITEZA de actiune ! Grabeste in atingerea scopului tau suprem! boala se va retrage !!

Toat ce este creat In lumea vie - are si un scop pt care a fost creat. O FUNCTIONALITATE!

In Biblie - pt. a intelege noi cum functioneaza legea Lui Dumnezeu, privind Biserica (iau doar un exemplu) - ea este asemanata cu Trupul - iar noi, credinciosii care o alcatuim, suntem madulare ale acestui trup. Ca madulare intr-un singur trup ( al Lui HRISTOS - El fiind capul Bisericii / Trupului; 1CORINTENI 12:12, 26, 27 ) - noi simtim unii cu altii ( In bucurii ca si in necazuri) - DAR, nu numai atat ! Fiecare isi are rolul sau /functionalitatea sa in acest trup - care nu este doar o metafora / simbol.

Atat cat iti faci treaba - totul merge bine, sau chiar f. bine. Medicii stiu - exista o sintagma: "functia creeaza organul".

" Odata un om a aflat ca are cancer - nu stiuse pana atunci- si ca mai are de trait un timp limitat. El isi dorise foarte mult in viata sa scrie o carte. Acum, vestea despre venirea iminenta a sfarsitului sau, il determina sa priveasca f. serios asupra a ceea ce avea de facut. S-a concentrat atat de serios pe acest lucru incat l-a absorbit la maximum.

A reusit in doar cateva luni sa-si vada visul aproape finalizat. Cand a trecut pe la medic, ce credeti? Analizele sale erau mult mai bune !!

Daruiti-va in scopuri care sa va merite osteneala ! Unii dintre noi, dezamagiti prea des au ales sa se daruiasca cauzei Lui Dumnezeu ! El nu dezamageste niciodata pe nimeni !!! De aceea nu respingeti si nu dispretuiti acesti oameni !
.

"Precum valurile marii, astfel sunt caile destinului
In calatoria vietii noastre
HOTARAREA sufletului este ceea ce-i fixeaza tinta
Si nu calmul sau lupta." - EllA Wheeler Wilcox

Trebuie sa va treziti HOTARAT in fiecare dimineata - daca vreti sa va culcati IMPACAT in fiecare seara.

Unicul si singurul lucru prin care putem obtine ceva este SPIRITUL. Nimeni nu a realizat vreodata ceva cand se afla intr-o stare de spirit negativa.

O fire fericita este REZULTATUL - si nu cauza - unui mod de gandire fericit si de antren. Sanatatea si fericirea sunt in primul rand rezultatul unor ganduri optimiste. MODELUL si-l creeaza fiecare. Daca impresia pe care am produs-o asupra celor din jur este palida si nesemnificativa, nu protestati impotriva soartei, ci impotriva modelului !

Nu vom cultiva niciodata o atitudine nobila si curajoasa, daca avem ganduri nevolnice. Trebuie sa punem o temelie castelelor noastre de unde or fi ele; o temelie; INTELIGENTA si INCREDERE !

INCREDERE IN VOI INSIVA !!

- DAr cum sa am incredere, cand nu am facut mai nimic de Doamne ajuta?

sa ne amintim ca Cineva, mult mai mare decat noi, a spus: " Eu nu fac nimic de la Mine. Tatal Meu este Cel care lucreaza In Mine."

Acelasi "TATA" - este si in noi - si stiind aceasta - facem si noi parte din Forta Creatoare a Universului.

Apoi, stiind ca este in noi, si ca Prin El putem face orice lucru drept, PUTEM astfel dobandi - atat de necesara INCREDERE IN NOI.

Doamne ajuta !
.

" Omul contine in el tot ceea ce-i este necesar, spunea Emerson. El isi este lege siesi. Orice bine sau orice rau care i se poate intampla trebuie sa provina din el insusi. Scopul vietii pare a fi sa-l faca pe om sa se cunoasca pe sine.
REvelatia cea mai inalta consta in faptul ca Dumnezeu este in fiecare om. "

Progresul inseamna miscarea in directia Arhetipului. Grecii considerau ca ceea ce-l face pe om sa sufere, nu sunt atat faptele lui, cat LIPSA DE ARMONIE, intre ceea ce face si ceea ce AR TREBUI SA FACA pentru a se conforma modelului sau desavarsit.

UMPLETI-VA sufletul cu gandul perfectiunii Modelului Desavarsit - care, in mod real ( si pt.mine in particular) este Dumnezeu. Faceti din asta preocuparea dominanata a vietii voastre si veti atrage catre voi toate elementele de care aveti nevoie pentru a manifesta aceasta imagine desavarsita. Dar nu numai imaginea voastra, ci tot ce este in armonie cu ea, pentru a umple de perfectiune tot ce va inconjoara- preecum si imprejurarile vietii.

Daca e nevoie voi exemplifica. Am gasit in Scriptura cuvantul "cucernic / cucernica " - folosit de Dumnezeu ca atribut esential pt. cei socotiti vrednici (Vezi Intoarcerea lui Corneliu -Fapt. Apost)

CAUTATI SA AVETI MEREU IN MINTE:

1. Subconstientul vostru poate fi in permanenta controlat, gratie puterii sugestiei.
2. Capacitatea sa de rationament deductiv, pornind de la premisele date si pana la o concluzie corecta, este, practic, desavarsita.
3. Este inzestrat cu o memorie perfecta.
4. Este locul unde ni se formeaza emotiile.
5. Are posibilitatea de a comunica si de a primi informati pe alte cai decat prin canalele admise ale inteligentei.

" Tinutul marii reusite / se afla pretutindeni unde va aflati si voi/ Se afla intocmai acolo unde traiesc oameni/ Ce au nevoie de ajutorul pe care voi putet sa-l dati."
0
28-06-2010, ora 23:12
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Revin

Scuzama Elena, sunt foarte ocupat cat psihic cat si fizic, singurul meu Dumnezeu de moment este banul.

Sunt foarte incantat de cele scrise de sus, Sa continui tot asa, iti doresc pacea lui Isusu, cum iti doresti tu.
0
29-06-2010, ora 02:03
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Toata lumea munceste pentru a putea trai. Unii au de dus si o familie. Philip, te-ai intrebat vreodata cat timp are o femeie care are slujba, vreo cativa copii ( pot fi gemeni ), un sot cu capul in nori (sau caruia ii place alcoolul) - de care trebuie sa aiba tot ea grija...daca mai apar probleme de boala sau cine stie ce altceva...cum tine piept oare acea fiinta? Stii, de ex. ca uneori o astfel de femeie nu-si permite nici la masa sa stea jos? Ea mananca doar pe fuga, actionanad continuu...sau cata durere suporta ea ori de cate ori aduce un copil pe lume?

Stiai ca "ajutorul potrivit"- femeia, uneori - executa si partea barbatului - daca acesta are placerea asta? Ce te-ai face, daca ar trebui sa-ti faci rolul de barbat adevarat? Exista un test al barbatiei in zilele noastre? In trecut /sau doar in basme, barbatii treceau prin anumite probe prin care sa-si dovedeasca capacitatile/vrednicia...ori, acum, suntem cu totii o apa si-un pamant...na, ca ti-am dres-o...
0
03-07-2010, ora 21:33
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Draga Filip, sa nu te superi pe mine. Ultimul mesaj nu te are in vedere pe tine. Cred ca eram amarata. De f. multe ori suntem pana peste cap de impovarate ( decompensate si disperate...si vine cate un sot picat din luna si zice: "Ce tragedie! azi nu am facut amiaza ! sau am uitat sa-mi cumpar ziarul! etc...pe el nu-l preocupa nimic altceva decat propriul confort maxim! si tu...te tarasti pe coate si genunchi...etc etc)

Sa fii sanatos, nu cred ca esti unul dintre aceia. Chiar suntem inruditi cumva...daca tot ne aflam pe aici...

Un weekend placut iti doresc!
( nu lua asupra ta ce nu se potriveste; te stimez; Bye!)..
0
04-07-2010, ora 21:11
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Emanuelle, salut in ptimul rand! Observ ca esti foarte documentata in privinta subconstientului. As vrea sa te rog sa-mi raspunzi la o intrebare: stiu ca, cu autosugestia se poate voindeca si cancerul. Stii cumva daca o schizofrenie reziduala cu stari psihotice(halucinatii vizuale ca sa fiu concret) care persista poate fi vindecata prin autosugestie astfel incat sa vindece acele halucinatii si in cat timp(respectand pe cat se poate ritualul de autosugestie). Eu iau de foarte mult timp leponex(clozapina) si halucinatiile vizuale nu mi-au fost remise. Foarte bine ca ai postat acest subiect pe forum. Sper sa posteze oricine are habar despre imensa putere a subconstientului. Orice sugestii sunt bine-venite.
0
04-07-2010, ora 23:51
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Clozapin

Cred ca observ destul de bine, inainte de a rade putin, sa-mi expun parerea cu drept de excelenta experienta in domeniu, sau tras concluzii gresite in privinta constientului si inconstientului.
Constientul vindeca subconstientul si nici decum invers, de ce? sfera subconstientului are capacitate de folosire dupa formarea in urma constientului.
Nu exista putere mai mare in inconstient decat in constient"de a vindeca boli fizice sau psihice"
Gandeste putin, cu ce iti hranesti trupul, singura sursa de mentinere in viata.
0
05-07-2010, ora 00:03
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Sa nu uitam d-nu-le Filip Marius ca subconstientul e inascut adica isi face treaba inca de la nastere. Daca reusim sa-l "educam" ne poate scoate din orice impas. Eu gandesc cu constientul dar nu pot controla cu constientul un reflex conditionat, de exemplu, ci subconstientul intervine. Nu sunt specialist in domeniu dar cred ca nu constientul ne vindeca pentru ca nu are control asupra nici unei celule din organism pe cand subconstientul cunoaste cel mai bine persoana mea.
0
05-07-2010, ora 23:34
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Clozapin sa nu uitam.

Pentru incepatori ca tine in cunoasterea inconstientului, te sfatuiesc sa incerci sa cunosti functionarea lor.
De ceea ce zici tu, inconstientul are instinctele ei de dorinte(altceva nu exista in afara de dorinte), exact ca animalul(dorinta dinsului de a cauta hrana).

Ce zici de dorinta de a face dragoste?asta e si lipsa de constiinta cand nu te mai poti controla(violuri, etc.)Asta e lipsa de constiinta, intre constiinta si inconstient exista o singura legatura care e contrarie.
Ce zici?
0
06-07-2010, ora 07:45
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
SUBCONŞTIÉNT, s.n. Treaptă a conştiinţei care cuprinde idei şi impresii pe care le-am avut odată prezente în minte, dar care, nemaifiind în centrul atenţiei, rămân confuze, până la o revenire în sfera conştiinţei clare. - Din sub + conştient.


INCONŞTIÉNT, -Ă, inconştienţi, -te, adj., s.n. I. Adj. 1. Care nu este conştient, care nu ştie ce face, care şi-a pierdut cunoştinţa (ca urmare a unei stări patologice). 2. (Adesea adverbial) Care nu are o atitudine conştientă faţă de realitatea înconjurătoare; fără minte, fără judecată, iresponsabil ♦ (Despre fenomene psihice) Care scapă conştiinţei, de care omul nu-şi dă seama; involuntar, automat, instinctiv. II. S.n. Activitate psihică a omului de care el nu-şi dă seama, totalitate a fenomenelor psihice care scapă conştiinţei. [Pr.: -şti-ent] - Din fr. inconscient (după conştient

Hello,

Filip, Clozapin, am vrut ieri sa scriu un comentariu aici - dar nu am reusit. Acum e f.dimineata, trebuie sa plec neaparat la job. Dupa ce ma intorc reiau subiectul.

Autosugestionati-va pozitiv, daca nu puteti altceva - de ex. sa va angajati intr-o activitate sanatoasa si utila trup si suflet / cu abandonarea propriului bagaj idei despre faptul ca ati fi bolnavi...etc.

Invocati puterea lui Dumnezeu in mod cat se poate de constient - cu toata fiinta:gandirea, simtirea - si ramaneti tot timpul daca s-ar putea, pe aceasta lungime de unda - a rugaciunii (in gand, in soapta sau cum va vine mai bine). Este canalul prin care Dumnezeu comunica cu omul si ii trimite putere /energie de cea mai buna calitate posibila. Odata intrata aceasta energie in circuitul fiintei dvs - daca veti ramane fidel - ea va va innoi / va restaura totul in fiinta dvs -incepand cu suflletul. apoi si trupul.
De aceasta restaurare avem nevoie absolut tot, intruna, intr-o masura mai mica sau mai mare.

Dumnezeu sa ne ajute !
0
06-07-2010, ora 07:49
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
...propriul bagaj DE idei.." ; "...avem nevoie absolut TOTI..." ; - scuze, m-am grabit;
0
06-07-2010, ora 12:27
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Va scriu fara a incerca sa va contrazic, dar atunci cand depresia este deplina, ca o noapte fara fund, ca o ploaie careia nu-i mai gasesti farmecul, strabatand-o de la un capat la altul, atunci nu mai poti invoca nimic, pur si simplu iti trebuie medicatie, odihna si cam atat.Nu stiu daca cineva care e bolnav si constient de boala lui, care a trecut prin asta, mai crede in diversele puteri ale inconstientului sau mai stiu eu ce...
Ar fi frumos sa existe o punte de comunicare, o posibilitate de a controla incontrolabilul, dar sunt sceptic.Pana una alta ceea ce scrieti e foarte frumos, literar vorbind, poate ajuta si asta, in cazurile mai usoare, cand e nevoie de frumos, de estetic.In rest, afectiunile psihiatrice cauzate de disfunctii ale neurotransmitatorilor nu se remit fara medicatie.Si eu as vrea sa fiu ca inainte, si eu as fi dispus sa fac orice pentru asta, dar din pacate posibilitatile sunt limitate.Acceptarea vine ca o impacare.Astept si linistea ei.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
0
06-07-2010, ora 12:33
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Clozapin,
as fi vrut sa-ti rostesc numele, nu numele unui medicament de care te-ai saturat, vreau sa-ti spun ca halucinatiile vizuale sunt foarte rare, chiar si in schizofrenie, poate de aceea este nevoie de mai multa rabdare cu tine, poate ca esti un caz particular(sigur, toti avem particularitatile noastre si suntem unici).
Am intalnit un caz asemanator cu al tau, la un tanar dragut si destept, era internat la spitalul Voila.Incepuse sa fie constient de halucinatiile lui si ma intreba mereu cum vad eu rasaritul.Intotdeauna ii faceam pe plac.Ma impresiona...Ai incercat sa te internezi undeva?Sa faci tratament sub supravegherea unor medici priceputi?Eventual si cu Clozapin, dar cu doze potrivite si cu supravegherea formulei leucocitare(stii ca poate aparea agranulocitoza).Iti doresc tot binele din lume!Sper alaturi de tine ca simptomele astea se vor remite!
0
06-07-2010, ora 14:48
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Pulberedestele, am fost internat de 5 ori in spital de psihiatrie si mi s-au administrat ca la carte clozapinul si ce altceva iau eu. Chestia e ca eu nu am pseudohalucinatii(fara suport) ci pur si simplu vad negru in fata ochilor in tot campul meu vizual. Chestia e ca medicul meu ma trateaza ca pe ceilalti pacienti si nu ca pe un caz particular. Multumesc ca ai avut rabdare sa-mi scrii. Sa stii ceva, autosugestia pozitiva combinata cu vizualizarea sau imageria mentala vindeca depresia, anxietatea, cele mai intalnite boli psihice.
Numai bine si pe curand!
0
07-07-2010, ora 22:06
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Aveti dreptate Pulberedestele. Stiu exact la ce va referiti pt ca si eu am fost in situatii limita - din pacate. Am experimentat si ceva modificari vizuale - cu f multi ani in urma - pe la 11-12 ani. A fost si atunci pe un fond de suprasolicitare ( eram f constiincioasa si la sc etc) si teama de viitor-Incepusem sa ma desprind de copilarie si ma durea interior f tare lucrul acesta. Asa cum mi-era prezentata viata de tatal meu care.a aplicat o pedagogie gresita nu din rea vointa neaparat, ci pt ca era la randul sau o fire grijulie si f responsabila...Dar nu e bine, asa, stiti cred, ...numai ca e greu sa schimbam asta in noi...Dar asta ar trebuii schimbat intai si-ntai ! Este chiar o cerinta biblica - nu vreau sa scriu iar din Biblie aici- dar mereu ajungem la ea - DIN FERICIRE, dar si din pacate...

Atunci, la varsta aceea de doar 11-12 ani, nu aveam habar sa explic nici chiar medicilor ce se intampla cu mine. Nu ma intelegea nimeni prin ce trec, mi-amintesc ca aveam si atacuri de panica, si tipam de frica. Mi s-a dat diagnostic de tulburari nevrotice.vitamine si somnifere -fenobarbital, hidroxizin.
Nu se scimba nimic. Tot campul meu vizual era ca o imagine de film pe o pelicula moarta. NU aveam perceptia viului, a afectiunii care mi se daruia, toate chipurile semanau cu niste cadavre. Amprenta mortii era ceea ce eu simteam si traiam. Dupa un an de zile - mama ajunsese sa scrie la Bucuresti - la ministrul sanatatii. (Nu sunt din capitala). Eram unicul copil la parinti. la scurt timp din momentul primirii raspunsului la scrisoare cu recomandarea de a veni la un spital/medic anume, in Buc, in urma unui soc anafilactic produs de intoleranta la polidin, mama a decedat la doar 31 de ani.

Din acel moment, a inceput "noua mea viata pe cont propriu. Aveam doar 12 ani...
0
07-07-2010, ora 23:13
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Ok. a fost nevoie sa trag aer.in piept.
Punct si mai departe.

Sigur ca evenimentul decesuli m-a depasit intrutotul. Nu am putut veni la capataiul mamei s-o privesc moarta. Eram si eu moarta, de fapt. S-a intamplat pe 14 sept.

Apoi a inceput anul scolar urmator, ...am mai fost internata de rude intr-un singur loc, in Brasov, la Psihiatrie infantila. Am locuit acolo la bunici. M-au diagnosticat cu crize temporare / ceva epilepsie? - nu am avut asa ceva ! Desi mi-au prescris fenitoin/ primidon.daca-mi amintesc bine.

Sufeream de o adanca tristete - mama fusese singurul meu prieten de pe lume.nu mai aveam nimic si pe nimeni...

A persistat acea stare greu de dus - dar bine mascata la exterior -prin zambete formale - si, indragostindu-ma pe la 22 de ani de un "print" - m-am trezit ca dintr-un lung cosmar...

Vedeam si eu rasaritul in culorile lui, ochii oamenilor erau calzi -cand erau ! - etc.

Ca sa am mai apoi si o familie cu niste copii minunati - gemeni si gemeni - si vreo 20 de ani in cartea de munca -...si proiecte f.indraznete realizabile...

Deci, oarecum, Cineva m-a ajutat, ceva a functionat...am simtit asta. Functioneaza !

-
Asta a fost o poveste a unui individ - subsemnata.

In prezent- am patit ceva la care nu ma asteptam pt ca uitasem cu totul de acel fel de neplaceri din adolescenta. Nu mai aveam in casa nici un fel de somnifere...nici altceva. Munceam zile, sau boptio daca era nevoie si nu aveam probleme de nici un fel. Dar, am gresit fata de mine insumi, intinzand coarda - peste limite o perioada f lunga - Imprejurari !

Si am ajuns in prezent- pe Recurenta depresiei - Romedic. PUNCT !

SI de la capat. Cu ce incepem?

=

Fara indoiala, Pulberedestele, ca tratamentul este absolut necesar. Insa el nu poate rezolva totul - daca omul nu-si regleaza gandirea, nu cauta sa schimbe/sa inlature cauza - care i-a favorizat / produs imbolnavirea.

Eu nu propun un remediu strict /unic - insa fara " innoirea mintii" - fara factorul - EU- despre ce vorbim? Despre boli, sau despre bolnavi?

Oare nu pleaca totul de la un tipar gresit? Un tipar mental in prima faza - nu stiu, poate fi doar un vid / gol sufletesc care a persistat si s-a umplut cu ce s-a nimerit si nu cu ceeace avea nevoie, ceva pozitiv - sau, intr-un fizic slabit care poate fi: oboseala cronicizata, suprasolicitare, stres, perioada de convalescenta dupa o boala grava...

Totusi, MEDIC SUPREM in orice fel de boala A FOST, ESTE, si VA RAMANE DUMNEZEU. El insusi este stiinta si intelepciunea daruita tot de El oamenilor / medicilor pt a folosi vindecarii fizice/organice - insa, Tu, cat n-ai murit - AI inca ceva de spus. ESTI STAPANU LEGITIM peste ceea ce esti - peste domeniul persoanei tale: trup, suflet, duh. Apropo, si in sit. depresive extrem de grave- CINEVA STIE ! - CINEVA VEGHEAZA! fara ca noi sa simtim asta.

Insa pt ca acest tip de boala nu este ca oricare alta - ci atrage dupa sine primejdia intunericului vesnic - TOCMAI DE ACEEA, se merita sa nu ne culcam pe o ureche, ci mai degraba sa conlucram. sunt total interesata sa ma fac bine si de aceea tot ce stiu ca este bun, nu tin pt mine ci, impartasesc si altora.

Nu pretind ca sunt f invatata - ci, spun doar ce am experimentat/ vazut pe viu la altii, de aceea imi asum si responsabilitatea celor scrise.

Va iubesc. Imi dati voie?
0
07-07-2010, ora 23:34
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Continui o idee inceputa mai sus: stiati de ex. ca exista o lume spirituala in afara celei vizibile in care traim noi?

Exista un domn, il cheama Iosif Tzon - de prin partile Clujului - si-a tiparit cartile dupa ce a facut bani lucrand in USA. A inceput ca profesor de limba romana, a continuat cu Teologia. Am cursurile lui - f.multe - audio. Vorbeste despre viata spiritaual atat de simplu si de clar ca nu-ti mai ramane nici o nedumerire.
Nu stiu daca este ceva si pe internet, nu am cautat. ( el nu face vreo referire la vreo anume religie, daca -mi amintesc bine - sau daca face, nu asta e scopul principal, ca sa fiu inteleasa bine).

Si legat de asta, am sa va spun, ca "nici un fir de par nu [ne] cade" fara voia Stapanului. Deci, Planul Spiritual- este determinant. Indiferent ca e vorba de neurotransmitatori, o hepatita sau un picior rupt.

Pe curand!

O nopate linistita si odihnitoare !
0
08-07-2010, ora 00:02
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Clozapin, imi cer iertare ca nu am pronuntat/scris numele tau in comentariile de sus. Am retinut mesajul in esenta lui - iti voi raspunde cat pot de repede -mai concret. Nu deznadajdui in nici un caz. Tratamentul trebuie luat obligatoriu.

Cunosc pe cineva - care a fost extrem de rau afectat psihic - a fost pe moarte, ca si mine. Statea in pat, slabise ingrozitor, nu manca, nu dormea deloc - auzea voci...

Acest om este din aceeasi Biserica unde merg si eu. Nu se punea problema ca el sa se poata ruga. Insa s-au facut rugaciuni staruitoare pentru el- incontinuu. Adica, la toate slujbele din Biserica (avema o lista a bolnavilor ) - si nu numai. Saptamanal era vizitat de un grup de credinciosi vrednici din Biserica si se faceau rugaciuni pt situatia lui.

Nici un medic nu ia dat vreo speranta. acest om a stat la pat 4 ani de zile- el care era f bine facut fizic inainte - inalt si bine facut.

Duap 4 ani, luand si tratament, s-a ridicat intr-o dimineata din pat - si de atunci sunt cativa ani. El conduce propria masina pe strada, este activ si in Biserica si acasa - a multumit de nenumarate ori Lui Dumnezeu in mod public pt ca i-a redat pacea launtrica.

Este o marturie vie. Am mers si eu in acea pwrioada critica la acest om. Merg si in prezent, pt ca in casa lui se fac rugaciuni saptamanal- el este sustinut in continuare de catre credinciosii din Biserica. Stiu absolut sigur, ca daca nu s-ar fi procedat asa nu s-ar fi putut rezolva situatia lui extrem de grava.

Clozapin, Dumnezeu sa va binecuvinteze cu incredintarea ca va veti insanatosi !
Multumiti pentru ceea ce face El pt Dvs. Laudati-I puterea ! Doamea ajuta !

P.S.Iertati-ma pt intarziere. voi mai reveni.
0
08-07-2010, ora 00:21
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
...nu I-A dat vreo speranta...

(Am nr de telefon al acesti om. Daca cineva vrea sa vorbeasca cu el o poate face. Nu i-am cerut insa permisiunea )

=

In ultimul nr al revistei " Cuvantul Adevarului" - la care suntem abonati citeam acum:

" ARta de a conduce pe om, fiinta cea mai complexa este arta artelor si stiinta stiintelor. Iti vei da seama de aceasta daca pui fata in fata preotia cu medicina, stiinta vindecarii sufletelor cu stiinta vindecarii trupului. Comparandu-le, vei vedea ca medicina e grea, dar preotia, e si mai grea, dar si mai de pret, prin scopul lucrarii ei."

- GRIGORIE DE NAZIANZ - unul dintre cei mai mari teologi ai sec. al IV_lea.
0
13-07-2010, ora 01:35
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
= VINDECAREA ESTE IN PUTEREA TA !


NAVELE PLUTESC SPRE EST SAU SPRE VEST / PURTATE DE SUFLUL ACELEASI BRIZE ;

ASEZAREA PANZELOR / SI NU SUFLAREA VANTULUI / LE STABILESTE ORIENTAREA." -


Ideea: suntem toti incalziti de-acelasi soare, loviti de-aceleasi furtuni sau valuri - cei care reusesc nu sunt oare supusi acelorasi legi ca si noi? ca si cei care in situatia noastra de boala fiind, au depasit ? daca unul sau doi dintre acestia - de-o specie si conditie ca mine - au putut invinge, DE CE NU AS PUTEA SI EU?

Sau admit ca sunt incapabil - DEJA SUNT UN INVINS ! Puterea exista in tine - depinde daca stii s-o faci sa te ajute !

Lumina si vindecare va doresc !

Dumnezeu sa va binecuvinteze !

- revin -
0
14-07-2010, ora 21:57
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
revin mai tarziu(am fost racit )

Elena vezi ca am deschis si eu un topic asemanator"Constient si Inconstient"te invit.
0
14-07-2010, ora 23:16
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
In sfarsit(mi-am facut putin timp pentru aduce la cunoastere doctrine necunoscute)

Ce este constientul sau constiinta?

Constiinta este o anumita atentie prin toate simturile prin care percepem materia.Cum functioneaza mecanismul Atentiei;selectivitate si focalizarea asupra unei situatii sau obiect, persistenta atentiei neintrerupta catre acel punct, este o stare de cunoastere.

Cum sa invatam sa fim INCONSTIENT? sau tradus pe limbajul nostru sa fim Neatenti;toate simturile noastre, auditive, vizuale, etc., va recomand sa urmam cateva exercitii de formarea mecanismului psihic de neatentie(terapie pentru anxietate si fobii, alte boli psihice).

Neatentia auditiva;cum ar fi vorba de un sunet cu ordine vocala, in primul rand sa incercam sa nu-l repetam in gandul nostru(instinctul uman vrea asta), o sa scada curiozitatea(care duce la uitare).
Neatentia vizuala;avem in fata un peisaj, sa incercam sa nu cautam un punct de echilibru, sa nu ne expunem pentru atentie"SA NU REPETAM ATENTIA, PRIVIREA INTR-UN SINGUR PUNCT"

SA INCERCAM CU TOTI SA NU CAPTAM NIMIC SI ASA VOM AJUNGE "INCONSTIENTI"revenirea la adevarata natura omeneasca, si doar asa vom cunoaste adevarul existentei noastre.
0
15-07-2010, ora 18:32
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
CONŞTIÍNÈšĂ, (rar) conştiinţe, s. f. 1. (Fil.) Sentiment, intuiţie pe care fiinţa umană o are despre propria existenţă; p. ext. cunoaştere intuitivă sau reflexivă pe care o are fiecare despre propria existenţă şi despre lucrurile din jurul său. 2. Faptul de a-şi da seama; înţelegere. ♢ Conştiinţă socială = ansamblu de reprezentări, idei, concepţii, cunoştinţe, mentalităţi ale unei colectivităţi umane, care reflectă condiţiile de existenţă ale acesteia, precum şi psihologia socială a oamenilor. Conştiinţă de clasă = parte a conştiinţei sociale care reflectă existenţa socială a unei clase determinate. 3. (În opoziţie cu existenţa, materia) Gândire, spirit. 4. Sentiment al responsabilităţii morale faţă de propria sa conduită. ♢ Caz (sau proces) de conştiinţă = dificultatea de a hotărî într-o problemă morală greu de rezolvat. Mustrare de conştiinţă = remuşcare, regret. ♢ Expr. A fi cu conştiinţa împăcată sau a nu avea nimic pe conştiinţă = a fi convins că nu a săvârşit nimic împotriva legilor moralei sau a legilor statului. A fi fără conştiinţă = a fi lipsit de scrupule. Cu mâna pe conştiinţă = cu toată sinceritatea. 5. (În sintagma) Libertate de conştiinţă = dreptul recunoscut cetăţenilor de a avea orice concepţie religioasă, filozofică etc. [Pr.: -şti-in-] - Din fr. conscience, lat. conscientia (după şti).
.
conştiént (conştiéntă), adj. - Care îşi dă seama de realitate, care are conştiinţă. Fr. conscient, cu fonetismul influenţat de ştiinţă. - Der. conştiinţă, s.f., din lat. conscientia (sec. XIX); conştiut, adj. (cunoscut); conştiincios, adj. pe baza fr. consciencieux; conştiinciozitate, s.f. (scrupulozitate); inconştient, adj.; inconştient, s.n.; subconştient, s.n. din fr.
.

de ce a murit madalina manole ? era cu adevarat frumoasa, talentata, sensibila, educata, iubea cu adevarat si suferea
0
15-07-2010, ora 23:05
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Elena draga.

Te inteleg, au ramas ca doctrine mitice, de acu incolo vom cunoaste adevarul.

Madalina sa sinucis(depresii, tulburari)
0
16-07-2010, ora 23:35
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Sa nu credem obligatoriu conceptele a Inconstientului in manuscrisele lui Freud sau alti tantalai schizofrenici(se observa ca incearca sa si expuna partea intunecata a inconstientului)

In sensul mai clar al Inconstientului inseamna ca nu este constient(nu poate fii in activitate impreuna), la fel cum perfectiunea nu este haos:Acest Inconstient are structurile lui de functionare;de impulsuri, dorinte, aceste ideei inconstiiente ramin in afara constientului(ex;porcul, impulsurile de a sta in mlastina, de a minca mult etc.).Cand vorbim de Inconstient vorbim de "Adevaratul om"(nu trebuie sa asculte sau sa slujeasca unor doctrine false, adevarate nu are cum sa existe), adevaratul om cu activitatiile dinamice, energetice si instinctele de placere, dorinte in contrast fara fixare in constient.
0
17-07-2010, ora 00:08
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Filip Marius,

Nu am fosrt intr - o forma buna deloc zilele trecute ca sa pot sa continui ce am inceput. Insa, nu stiu ce persoana esti tu, tare as fi curioasa sa aflu, spui ca esti intr-o alta tara... Nu cred deocamdata mai nimic despre identitatea nimanui, si am un motiv pt care fac asta, nu asa la intamplare.

Vreau insa sa mentin spiritul de destindere; normal ar fi trebuit sa te tii la distanta baietas, pt neplacerile pe care mi le-ai facut nu demult.Stii tu despre ce este vorba..* Pe Buna dimineata, ..., si nu numai..). Eu zic sa te pazesti de mine, nu care cumva sa ma supar de-a binelea ca e grav. Stii tu ca omul rabda cat rabda dar cand i se umple de tot paharul, nu e de dorit sa avem de-a face.

In orice specie exista si unele exemplare care se deosebesc de celelelte in caracteristicile lor. Se numesc exceptii. Asta sunt ele. Exista si asa ceva, iar eu ma numar printre acele exceptii de la regula.

De aceea, tot ce afirm aici, poate parea deplasat, neinteresant - nu sunt medic - dar obiectivul principal al subiectelor mele are in cebntru, VIATA insasi. Sunt lucruri care daca le=am intelege si practica - asa cum trebuie, am reusi sa devenim mult mai puternici, mai sanatosi si optimisti totodata, alungand boala sau alte neplaceri pe termen lung din viata noastra.

In spitalul de boli mintale de consultatii de zi - din orasul in care locuiesc, am vazut pe un panou, la intrare, scris cu majuscule, ceva care mi-a dat de gandit mult, pana astazi. Nu retin cuvant cu cuvant - insa era vorba despre GANDUL / cuvantul din mintea omului...

daca e asa, procesul nu poate fi reversibil? Nu intotdeauna? Cred si asta, dar stii cand? Atunci cand nu avem destula vointa si lumina spre a parasi hatisurile in care suntem prinsi.

De nenumarate ori ne spunea medicul psihiatru cand ne vizita - in acea perioada cand m-am aflat in spital - MEDICAMENTELE REZOLVA DOAR O PARTE DIN PROBLEME, RESTUL REVINE PACIENTULUI" -spunea de procentul de 50%- Si apoi daca tu muncesti undeva in alta tara, cum spui, fa asta cu bucurie - E minunat ca poti sa muncesti si sa =ti faci bani sunt atatia care nu pot sa faca asta. Si cat si-ar dori !...dar sa nu continuam...ai inteles ideea. BUCURA-TE cu toata fiinta ta cand / daca poti si MULTUMESTE-I LUI DUMNEZEU ! " cat mai mult, in fiecare zi de mai multe ori. Ar putea Cel care a facut urechea sa nu auda? sau Cel care a facut ochiul sa nu vada ?" Staruieste in fiecare zi in lucrurile bune, ia tratamentu regulat si asteapta. Chiar daca nu esti obisnuit cu acest mod de viata - iti va fi greu pana te obisnuiesti - dar mai apoi te vei trezi un alt om, unul nou. Si abia de aici - intri pe fagas.

Doamne ajuta~ne pe toti numai si numai la ganduri bune !
-

" Dac cineva v-ar putea arata drumul cel mai scurt care duce la orice fericire si la orice perfectiune, el ar trebui sa va spuna sa va faceti o lege din a-i multumi Lui Dumnezeu si a-I aduce laudapentru tot ceea ce vi se intampla. Caci sigur este ca oricare ar fi in aparenta calamitatea care va loveste, daca -I multumiti lui Dumnezeu si-i aduceti lauda pentru ea, o transformati in binecuvantare.
In consecinta, chiar daca ati putea face minuni, n-ati putea face unele mai mari pentru voi insiva, decat puteti realiza prin aceste actiuni de lauda si multumire; caci Dumnezeu preschimba tot ce atinge in bucurie."
-- Wiliam Law

Charles Fillmore, mai spunea :

" Prin mijlocirea unei legi inerente spiritului, noi vom face sa creasca tot ceea ce laudam. Intreaga creatie este sensibila la lauda si fericita de a o auzi. Dresorii le rasfata si le recompenseaza cu bunatati pentru ascultarea lor pe animalele de care se ocupa; copii radiaza de fericire cand sunt laudati. Chiar si plantele cresc mai bine cand sunt ingrijite de persoane care le iubesc. Noi insine ne putem lauda propria capacitate, iar cand facem asta, celulele creierului nostru vor fi infloritoare, vor spori in ce priveste capacitatea lor."

Cand Apostolul Pavel si Petru se aflau in temnita si au cantat laude la adresa lui Dumnezeu, lucrul acesta le-a adus eliberare. Vreau sa va spun ca Dumnezeu traieste, si ca poate fi sensibilizat de orice atitudine omeneasca care Ii aduce cinste. Asa cum si noi suntem impresionati / miscati de anumite lucruri ( gesturi / fapte / ganduri si sentimente ale semenilor nostri, la fel si Inima Sa Buna, poate fi atinsa...iar daca ne amintim bine, Domnul IIsus Nu a respins sau refuzat niciodata pe vreun pacatos sau bolnav - pe toti i-a primit, facandu-le dupa dorinta (si credinta).

Weekend placut cu mai multa racoare !

Dumnezeu sa va binecuvinteze !
0
18-07-2010, ora 15:24
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Revin de seara sa ti"Comentez de cle de sus"
0
22-07-2010, ora 16:55
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
filipmarius, nu stiu daca tema pusa de tine are legatura cu ceea ce am vrut sa spun eu in subiectul meu.

subconstientul, asa cum il inteleg eu, este diferit de inconstient. sau nu ar fi trebuit, dupa mine, sa arate si una si alta acelasi lucru.

de ex. in studiul pe care voiam sa il pe topic, se arata despre legatura dintre constient si subconstient - in sensul ca in deplina cunostinta de cauza ii comanzi ceva subconstientului- care si acesta trebuie sa fie liber, nepoluat/ netulburat - sa poata recepta comanda pe care i-o dai si sa actioneze prin toate parghiile la nivel (de trup) fizic.

autorul face mereu si mereu referire la exemplul biblic, al mantuitorului, chiar, pe care Il numeste Cel mai mare Psiholog al Universului. Pe ce se bazau vindecarile din Scriptura? Pe ce ?

Erau 2 factori, aflati in simbioza.

1. omul pacatos (bolnavul, epilepticul, posedatul...);
2.Domnul Iisus - profet, Dumnezeu, ...care poseda o putere (o energie divina, de nivel superior tuturor energiilor existente in Univers) ;

A. Domnul Iisus - ar fi putut face minuni si fara concursul celuilalt factor, omul- El poate totul, dar I se mai spunea Invatatorul. De ce?

B. Pt ca a venit sa ne invete ceva. In alt context El spune apostolilor: "Veti face minuni mai mari decat acestea pe care le-ati vazut" - Evanghelii;

iar in alta parte, spune:

"Nu a putut sa faca nici o minune acolo" - Marcu 6:5
.

Vorbim de doua categorii. A si B.

A - invierea lui Lazar, a fiicei lui Iair, vindecarea epilepticului, .etc - Nu se poate indoi nimeni ca El a facut aceste minuni fara aport din partea omului; - dar nu ne intereseaza acest aspect pe noi, decat daca am fi predestinati a se intampla - se intampla si astazi astfel de minuni, eu personal, cunosc, dar nu e cazul aici;

deci, ne vom axa pe cealalta varianta care priveste pe toata lumea, pe orice om, facut dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu;
.

B. Marcu - 6.5 " Nu a putut sa faca nici o minune acolo" - de ce ? pentru ca oamenii nu au crezut. (" Acolo" - insemnand zona / locul natal de unde provenea Domnul iisus, si unde toata lumea Il socotea drept fiul tamplarului si nu Cine era, adica mare Profet, Fiu de Dumnezeu. ( Iisus le spune, ca urmare a ostilittatii lor: Nici un prooroc nu este bine primit in patria Lui" - si pleaca dintre ei.)

numele de invatator - nu este la intamplare. El ne ajuta sa descoperim Imparatia -lui Dumnezeu - care, unde este ?

" IMPARATIA LUI DUMNEZEU ESTE INLAUNTRUL VOSTRU " - Luca 17.21

Nu va spune nimic lucrul acesta? Nu va bucura ?

da, acum esti foarte bolnav, ai nevoie de tratament de intretinere. Eu am auzit ca si schizofrenia, 40 % din cazuri se poate trata.

Alaturi de tratamentul pe care-l iei, de detoxifiante, vitamine etc- PUNETI VIATA IN RANDUIALA ! Asta e cel mai greu pentru noi. si pentru mine a fost la fel. Stiam ce nevoi am, dar cum ? Cum sa- faci ceva pt binele tau si sa nu te gandesti la apropele tau?

Ei, bine, apropele tau, nu se gandeste la tine - asa cum tu ai facut pt el. Atunci ce este de facut, Doamne?

Atunci ce este de facut, Filip ? Dar, tu esti de acord sa asculti voia Lui Dumnezeu? nu stiu.

Eu as vrea sa vorbesc cu cei care-i recunosc Autoritatea si accepta sa se supuna ei. pt ca numai cu acestia se poate vorbi despre planuri, legi, impliniri.
- a fost o paranteza -
.

Si, daca IIsus nu a putut sa faca minuni in Nazaret - de ce nu a putut?
Pentru ca nazarinenii nu au crezut in El.
Deci, problema venea de la om.

Totusi, daca vrem, daca mai avem putina vointa si banuiesc si dorinta de a ne face bine- cel mai bun rezultat ar putea fi doar, partea inferioara pe linia de plutire - dar, ultimul daca intru in Imparatia Lui, si tot se merita - numai ca acest cel mai bun rezultat, nu poate veni apeland doar la factorul exterior mie, ci, conformandu-ma trup si suflet spre Invatatura Lui, iar El care Nu refuza pe nimeni, ma va lua de mana. si ma va ridica putin catae putin.

am experimentat. atata bezna a putut sa existe in viata mea, incat nu va imaginati. Dealtfel, dupa cum citesc pe aici tot felul de simptomatologii, am traversat si perioade negre de-a binelea, cu tulb vizuale - nu stiu de ce natura au fost, acum am luat ca asocire la efectin si zyprexa - dar, Cineva m-a ajutat - mi-a dat si dovezi clare.
.
Nu va speriati, mai ales daca aveti un diagnostic ca schizo, El mai ales pe acest domeniu lucreaza- reabilitarea sufletului intai - dincolo de problema patologica/ clinica stricta.

Asociati speranta in puterea lui, cautati prieteni credinciosi care sa va ajute in rugaciune, intariti legatura cu duhovnicul sa va aiba primii pe lista si sa nijloceasca impreuna cu Biserica pt voi.

acest comentariu l-am scris fara sa respect subiectul/ordinea punctuala.
Am scris ce am simtit eu. nu stiu cum o numiti, sugestie pozitiva, credinta in Dumnezeu - dar va spun ca ultima e de preferat. de ce?

Dumnezeu este o persoana. El are sentimente ca mine si ca tine. El poate fi sensibilizat daca tu staruiesti in dorintele tale bune, in rugaciuni. Cea ce e mai greu de realizat este partea omului. Deoarece atata Biserica ortodoxa dar si cea protestanta, catolica, - ca si putere / dragoste / unitate frateasca in dragoste si credinta a slabit. Ne apropiem de vremea apostaziei.

Totusi cat se mai poate, ultimul venit, si e altceva - decat ramas al nimanui.
.
schimb directia, inchid paranteza.
.
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  • Spiritualitatea poate crește calitatea vieții pacienților cu insuficiență cardiacă
  •