Marturii avort, crima ce se iarta prin spovedire

24-10-2009
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
-------------*

Avortul se iarta prin spovedire:
chipul meu... chipul unei criminale...

În săptămâna avortului eram deja prăbuşită, am mers la o clinică particulară care nu efectuează chiuretaje în zilele de sărbătoare, m-au programat pentru data de 2 Februarie era într-o marţi ...... ar fi trebuit luni dar era sărbătoare.

M-am trezit amorţită şi sfârşită în dimineaţa aceea, nu mai simţeam nimic....nici durere nici tristeţe ....eram deja goală .... Deja moartă ...ningea....am mers o parte din drum pe jos prin zăpadă...îmi simţeam copilaşul viu ...aveam greţuri mi-era foame ...pofteam....el trăia şi simţeam asta... şi mă gândeam cum în câteva ore nu o să mai simt nimic din asta. Cu cât mă apropiam de clinică, cu atât îmi era mai rău.... Simţeam sfârşeală şi că mă prăbuşesc..... şi ca un condamnat la moarte prietenul mă ducea de braţ şi mă privea din când în când şi nu spunea nimic....dar era trist şi îngrijorat.

Am ajuns la clinica unde mai aşteptau câteva femei toate mai tinere. M-am "pregătit" pentru crimă, m-am schimbat şi am intrat în aşteptare.

Una din tinerele de acolo era la primul copil....i se spusese de medici ca nu ar fi avut copii niciodată dar era gravidă acum. Nu - şi dorea copilul pentru că nu era pregătită fiind la facultate, am ascultat-o şi mă gândeam că nu ştie ce o aşteaptă....eu ştiam...... Spunea "încă sunt la facultate şi nu îl vreau, vreau să mă realizez profesional....nu o să-mi distrug viaţa pentru un copil". Avea să vadă după scurt timp că alta era realitatea..... A fost să fie prima care a intrat la chiuretaj.....Se făcea anestezie generală....Când au adus -o eu aşteptam cu celelalte femei la rând....Striga şi plângea" Copilaşul meeeeeeu! Primul meu copilaş.....Ce-am făcut Doamne????

Mi-am omorât copilaşul meu... Doamne n-am să mai fac asta niciodată". Şi plângea de ne-am zguduit toate.... Se făcuse tăcere....Medicul era şi el trist şi încerca să o consoleze....A plecat de acolo prăbuşită, la braţul prietenului ei......Nu mai era persoana trufaşă care venise....Era ceea ce aveam să fiu şi eu curând"o moartă vie"....Un momentul acela tot ce mai era în momentul acela s-a prăbuşit..... Nu mai doream decât să mor.....Nu mai simţeam nimic, eram deja moartă.

Mi-a venit rândul.... Am intrat în "camera morţii" şi am simţit miros de moarte... Am evitat să mă uit la instrumentele cu care se ucidea....A intrat medicul şi m-a consultat....Ştiţi ce mi-a mai spus? "Ar trebuie să nu mai faceţi avorturi pentru că aveţi ceva probleme în urma lor." Am izbucnit în plâns şi am spus"Nu spuneţi asta doctore pentru că eu îmi doresc acest copil". Şi mi-a spus"Atunci lasă - ţi copilul, doamna!". Şi am spus că nu am o situaţie stabilă care să - mi permită să-l ţin....E o prostie...Am spus să mă disculp.... Medicul a lăsat capul în jos, dar înainte de asta mi-a aruncat o privire plină de reproş(nu voi uita niciodată privirea ceea care mă condamna). Şi nu am mai spus nimic....

Mă simţeam ca un animal dus la tăiere, mai aveam timp să iau o decizie, cea corectă, dar nu mai puteam să iau nici una.....Ştiu că atunci mi-am dorit să mor în timpul chiuretajului....

A văzut acul care urma să mă ducă la necunoştinţă şi serul din el.... am văzut pereţii albi ai cabinetului....albi şi trişti....am simţit prezenţa morţii în cabinet....mirosea a moarte....am închis ochii şi nu am mai simţit decât înţepătura acului...Apoi ceva s-a întâmplat ...ceva ciudat....visam că mă dau pe un topogan portocaliu care avea din loc în loc pernuţe...pe una era un ursuleţ...m-am dat în topoganul acela care mă ducea undeva în jos...Apoi brusc m-am trezit că pluteam în cabinet şi mă loveam de pereţi...mă simţeam uşoară ca un fulg...Am văzut ca într-un negativ pe medicul care îşi făcea treaba...pe anestezistă şi asistentă lângă mine...Apoi am ieşit pe uşă şi l-am văzut pe P. în salon aşteptând...am auzit voci care-mi spuneau " gata, s-a terminat...încet, te ducem noi la pat"...Când am ajuns în pat am simţit o durere fizică copleşitoare în tot corpul. Nu era durerea după avort ci altceva, ceva ce mă strivea...îmi tăia respiraţia...Am strigat medicul şi mi-a spus că nu am de ce să simt asta...dar eu simţeam cum ceva mă presează şi mă sufocă...

Nu l-am recunoscut nici pe P...eram inconştientă...transformată...o oroare a crimei...asta eram...Încă nu credeam că am avortat...dar am văzut sânge...şi atunci am ştiut că s-a terminat...Nu am putut pleca de la clinică decât după patru ore...nu puteam sta în picioare...mi-era rău...cumplit de rău...Celelalte au plecat pe picioarele lor ...eu nu am putut...În locul grijii de a nu şti ce o să fac cu copilul meu, dacă îl voi naşte, au apărut durerea, disperarea şi dorinţa de a muri...mult mai cumplite decât prima...

Am ajuns acasă unde sora mea m-a întâmpinat cu ochii trişti...şi acolo totul era sub amprenta morţii...totul era cenuşiu şi nimeni nu vorbea, ca şi cum crima nu se înfăptuise sau ca şi cum tot ce se întâmplase era ceva normal...A urmat o oră de somn agitat cu stări de rău şi confuzie...apoi o cafea ca "să ne revenim la realitate".Toţi încercam să trecem sub aspectul realităţii crima înfăptuită...Toţi negam că s-ar fi întâmplat ceva...dar moartea era acolo...pândea...Tocmai luase o fiinţă...fiinţa pe care am iubit-o şi apoi am ucis-o...Mă pândea la colţ şi pe mine ca să mă ucidă apoi în fiecare zi, puţin câte puţin...De multe ori m-am întrebat cum arată moartea...atunci, în ziua aceea, moartea avea chipul meu...chipul unei criminale...

(*modificat de admin)
5 comentarii
0
24-10-2009, ora 20:23
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Sa faci crima avort inseamna distrugerea vietii. Pacatul asta se poate duce pana la patru generatii in descendenjtii tai, si ce vina au acesti oameni. Cu ce ti-au gresit? Daca inveti pe cineva sa nu faca avort si primesti binecuvantare, Binecuvantarea se duce pana in al miilea neam in descendentii tai si poate sterge pacatul. Pacatul asta poate fi sters prin spovedire si salvare vietii altor copii nenascuti. Sa nasti si sa lasi copilul la parinti e o solutie. Fa sex in interiorul casatoriei si pentru nastere de copii cand e binecuvantat e Dumnezeu. Nu poti astepta, casatoreste-te repede. De aia recomanda preotii casatoria rapida ca sa nu se ajunga la pacate mari.
Acuma ce importanta are cum e facuta crima, chirurgical cand sunt smulse picioarele, mainile, trupul, capul omului, chimical cand omul a otravit sau cu steriletul cand omul nu e lasat sa se lipeasca de uter, dar importanta e spovedirea.
0
01-02-2010, ora 00:45
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
serios?! uite, cand am facut eu primul avort -da, eram necasatorita, eu vroiam copilul, el nu-era in acelasi salon o femeie maritata, cu 3 copii nascuti si facea al 14-lea avort. sau al 15-lea, nu retin exact.ea era foarte linistita si probabil asa stiau ei sa faca planificare familiala. putem adauga in lista asta pe toate mamele, matusile, surorile si verisoarele domniilor voastre care au avut 1 sau 2 copii pana in 89 , intr-o perioada in care nu multa lume stia ce inseamna prevenirea sarcinii.
pe scurt, e vorba de educatie si responsabilitate. femeia maritata cu 14 avorturi e un exemplu de lipsa de educatie, iar la mine a fost lipsa de responsabilitate.
cheia nu este mariajul daca nu esti pregatit sa ai un copil. cheia e prezervativul, cea mai neinvaziva metoda de contraceptie.
abstinenta iese din discutie, ca poate duce la alte tulburari...cum ar fi delirul mistic ( vad cateva cazuri pe aici) si delirul mistic nu e credinta e boala.

indiferent de motivatia celor care concep copilul, avortul e o experienta trista pe care nu ar trebui sa o traiasca nimeni.
0
01-02-2010, ora 16:10
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dna/dra Pasadi, de acord cu dv: avortul inseamna crima. Dar remediul propus de dv, spovada, functioneaza numai daca exista credinta. Daca nu exista credinta, la ce ar putea folosi spovada ? Pentru ce sa ne spovedim unui zeu in care nu credem ? Daca zeul nu exista, atunci spovada nu foloseste la nimic, iar daca exista si noi nu credem, spovedindu-ne, adaugam un sacrilegiu la o crima deja comisa. In sfarsit, cei care cred, nu comit avort deoarece crezand, asculta deja de porunca a cincea. Iar daca avortul a avut loc inainte de a crede, atunci trebuie mai intai sa am credinta ca sa ma spovedesc.

Deci, ceea ce vreau sa spun este ca, pentru ca sa fie mai putine avorturi in lume, remediul nu e atat spovada, care nu mai invie pe nimeni, ci este credinta. Iar unde credinta nu e, spovada e lucrui absurd.
0
24-08-2010, ora 10:41
ankaindi
Nu este medic/terapeut
ankaindi
De acord cu domnul doctor, trebuie sa avem credinta.

Insa, pentru aceia ce n-au credinta, as vrea sa spun cateva vorbe. De ceva timp, ma pasioneaza astronomia. Priveam cerul intr-o noapte si cu ajutorul unui binoclu f puternic am putut vedea satelitii lui Jupiter. In clipa aceea mi-am dat seama cat de norocosi suntem. Traim intr-un univers infinit (din datele de pana acum) si suntem singura planeta cu viata, asa cum intelegem noi viata. Avem privilegiul de a fi oameni, in acest univers infinit. Cine sau ce ne da dreptul de a ucide o alta fiinta? Nimeni si nimic. Sa iei o viata este o crima odioasa. Acesta este adevarul. Noi am avut norocul de a ne naste pe acesta planeta minunata. Si eu am trecut prin nebunia asta cu avortul si acum am mustrari de constiinta. Plus ca la 30 de ani am facut cancer de san. Concluzia: avortul nu este o solutie. Apropos, stiti de Valea Plopului? gasiti pe net. VA pup si va iubesc!
0
30-08-2010, ora 14:07
hadaza
Nu este medic/terapeut
hadaza
Eu cred ca pacatul facut in cunostinta de cauza e un pacat de neiertat.Adica cu ce drept imi permit sa iau o viata? Fie ea si nenascuta.In ochii lui Dumnezeu viata este sfanta..Inca din primele ore de la concepere...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Unele antibiotice ar putea fi asociate cu creșterea riscului de avort
 • Dureri de burtă după avort - ce e normal și ce nu
 • Spiritualitatea poate crește calitatea vieții pacienților cu insuficiență cardiacă
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.