Candidoza, vaginoza bacteriană

19-12-2018
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Buna seara.
Ceea ce cititi acum este despre experiența mea și poate va fi de folos cuiva care trece prin asta(nu un tratament). Am văzut multe subiecte pe această temă.
De câteva ori m-am confruntat cu candidoza și apoi vaginoza după care urmam diverse tratamente in special vaginale și într-un final le luam de la cap. Am ajuns in punctul in care eram frustrata, nu mai intelegeam ce se întâmplă si de ce se repeta acest film. Sătulă de atâtea tratamente, ovule, creme, etc...am zis sa incerc și altceva. Pe net am ctit că totul pleacă din intestin. Și am început să țin un regim alimentar bazat în special pe lactate ( lactobacilii) in special kefir și multe legume, usturoi de la țară, nu cel comercial din China. Am scos din alimentație tot ce conține zahăr inclusiv cafeaua de dimineață ( pe care o beam pe stomacul gol), prăjeli, sucuri, etc. Ideea este că degeaba incercam sa tratăm efectul, daca nu și cauza de unde pornește acest dezechilibru. Eu mancam foarte multe dulciuri ( candida se hrănește in special cu ele). In acest timp, am luat și probiotice. Odată dereglata flora, e foarte greu sa se echilibreze mai ales în urma mai multor tratamente care distrug și bacteriile bune.
Aceste probleme au durat aproape un an dupa 10 zile de antibiotice. Acum sunt bine, am făcut analize amănunțite și totul e ok, nicio infecție, nicio bacterie. In timpul candidozei am luat și capsule vaginale pe baza de lactobacilii ( mastrelle flora plus).
Sper că experiența mea să ajute pe cineva, dar asta nu înseamnă că va si funcționa, dar părerea mea este că acest regim a avut un rol major în vindecarea problemelor mele decât doar graba la farmacie pentru a cumpăra diverse pastile, ovule, s.a.
O seara frumoasă!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •