carcinom cu celule Merkel la pleoapa superioara ochi

83 comentarii 1 23 Înainte ›
0
28-08-2012, ora 12:21
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
O scintiografie trebuie sa faca, dar la tiroida ( d-na doctor de la endo ne-a spus asta ), dar din pacate numai dupa 10 septembrie va putea fi programata.
Iar de la medicul oncolog astept un telefon pentru a vedea ce fel de teste vrea sa ii faca.
Am citit ca exista si efecte secundare si intotdeauna exista sanse ca tesuturile si celulele sanatoase sa sufere leziuni din cauza radiatiilor, insa orice leziune celulara este nesemnificativa in comparatie cu avantajele testului.
0
28-08-2012, ora 14:26
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Acum am primit telefon de la oncologie si maine dimineata e programata la...tomografie. Ce sugestie imi dati ?
Va multumesc ptr toate raspunsurile dvs si rabdare de care dati dovada si ne ajutati cu informatii foarte pretioase si utile pentru toti.
0
30-08-2012, ora 00:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca nu am nicio sugestie mai buna decat sa urmati recomandarile si sa faceti aceste investigatii. sunt esentiale !
0
04-09-2012, ora 08:33
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Va multumesc si am sa va spun imediat ce obtin ceva rezultate. Deocamdata stam acasa si asteptam sa fie chemata pentru un eventual tratament, pe care il vor stabili. Din cate mi s-a spus probabil va fi supusa radioterapiei. Puteti sa-mi spuneti care e diferenta dintre radioterapie si chimio ?
0
16-09-2012, ora 11:09
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Nu am inca nici un rezultat, pentru ca...din cate am inteles de la d-na dr. nu se cunoaste cauza exacta si localizarea metastazei, cu toate ca din rezultatul anatomopatologic rezulta ca punctul de pornire ar fi de la plamani. I s-a intocmit dosarul pentru a fi trimisa la un PET in Oradea. Pana atunci...asteptam. Am observat ca a mai slabit si imi spune ca a inceput sa aiba arsuri la stomac. Nu stiu nici eu ce sa mai cred...
0
16-09-2012, ora 11:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
arsurile la stomac trebuiesc tratate, daca nu chiar si investigate. pentru orice problema medicala, adresati-va medicului de familie, asa cum se procedeaza in mod normal. altfel examenul PET/CT va fi foarte foarte util in aceasta situatie.
0
27-09-2012, ora 13:29
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Am revenit, dar tot fara multe rezultate. Doar a mai facut ceva analize la sange si pentru tiroida asteptam analizele specifice peste 2 saptamani. La sange analizele sunt :

Alaninaminotransferaza GPT/ALAT/ALT =14U/L
Aspartataminotransferaza ( GOT/ASAT/AST)=13
Bilirubina totala =0.34mg/dl
Calciu seric=9.7mg/dl
Creatinina serica=0.87mg/dl
Fosfataza alcalina=81U/L

CLUCOZA SERICA=109mg/dl
Ureea = 32 mg/dl
UREEA NITROGEN(BUN)=15mg/dl

Nr. leucococite =8.73mii/nl
Nr eritrocite=4.52mil/nl
Hemoglobina (Hb)= 13.4 g/dL
Hematocrit = 42.2 %
Volum eritrocitar mediu (VEM)=93.4 fL
Hemoglobina eritrocitara medie (HEM)=29.6pg/cell
Concentratie medie a Hb/eritrocit=31.8g/dL

Largimea distributiei eritrocitare = 13.9 %
Numar trombocite =271 mii/nL
Vol. Trombocitar mediu(VTM)=9.8 %
Largimea distributiei trombocitare =11.7%
Neutrofil =59.8%
Neutrofil= 5.22 %
Limfocit=30.1 %
Limfocit= 2.63 mii/nL
Monocit=6.1 %
Monocit=0.53mii/nL
Eozofil=3%
Eozofil 0.26 mii/nL
Bazofil=1 %
Bazofil=0.09mii/nL

FTA (Tiroxina libera) = 19.6 pmol/L
Electrocheminiscenta kit 3
TSH (Hormon de stimulare tiroidian) =1.33nUl/mL
Electrocheminiscenta


Mama acuza dureri mari la ochi, acolo unde a fost descoperit initial carcinomul. Acum imi spune ca o doare mai intens cam de o saptamana..ochiul este rosu si cam iritat. I s-a facut un tomograf la cap dar nu s-a descoperit nimic
De la oncologie ne-a trimis la un RMN, tot la cap.. dar mama refuza pentru ca deja a obosit si nu mai are putere sa faca atatea RMN si CT-uri.
As dori sa va intreb...acestea sunt foarte daunatoare organismului daca ele se fac la un interval de 2 saptamani ?
E normal sa apara greturi dupa ce se fac asemenea investigatii ?Pana acum nu a fost alergica la substanta de contrast sau..iod.
In concluzie..nu urmeaza inca nici un tratament si se asteapta ca sa fie aprobat dosarul pentru PET Oradea care se pare ca...dureaza enorm de mult, iar timpul tace si trece.
Va rog tare mult sa imi mai dati ceva idei, sugestii...ce investigatii se mai pot face !!
In acest moment ma axez pe problema cu ochiul si o voi duce la un oftalmolog, ca are dureri prea mari...in rest...chiar nu mai stiu ce sa cred.
0
27-09-2012, ora 22:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
aceste investigatii nu dauneaza daca sunt facute dupa recomandari. RMN-urile cu atat mai putin.

dincolo de a urma recomandarile medicale, nu e nimic de facut. daca are dureri, acestea trebuie tratate separat, cu anti-algice. are un tratament anti dureri ?
0
22-10-2012, ora 10:03
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Pana acum nu am facut nimic, nici un medic nu a mai consultat-o..si nici o alta investigatie suplimentara nu s-a facut. Starea generala este buna, doar ca...acum de o saptamana am observat ca partea stanga, acolo unde a fost extrasa tumoarea este putin umflata, dar asta nu se intampla mereu...are zile si zile. Mi-e frica sa nu recidiveze...desi ea se simte ok. Nu stiu de ce dureaza atat investigatiile si inca nu exista un raspuns concludent. Acum mi s-a mai cerut sa duc si cel de-al 3-lea bloc de la anatomopatologie..
Nici nu mai stiu ce sa va intreb sau ce sa va spun...
0
22-10-2012, ora 15:03
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Acum am fost la Oncologie iar dr mi-a spus ca maine va face analiza de sange si dupa aceea va fi supusa la citostatice desi...inca nu se stie exact si e o nebuloasa...locul de pornire. Banuiala este ca ar fi totusi de la pleoapa si de la plamani. Mi-a spus doar ca maine vor sa-i faca prima sedinta de citostatice...cu substanta cea mai usoara, dar din pacate nu retin cu ce mi s-a spus ca va fi injectata.Doar atat stiu.
De la PET-ul din Oradea mi s-a spus ca dosarul a fost aprobat. Eu m-am gandit sa o duc prima data la PET sa vedem ce iese si de acolo si apoi sa isi faca citostaticele ca...poate va fi un rezultat mai concludent totusi. Ne invartim intr-un cerc viciossi mi se pare ca problema este tratata foarte superficial, iar ca sa faca asa ceva la plezneala...ca poate..poate se nimereste tratamentul...
ce sfaturi imi dati !!!!!!!
0
22-10-2012, ora 16:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
indubitabil ca PET/CT-ul trebuie facut INAINTE de inceperea chimioterapiei. asta stie oncologul si trebuie pus in tema ca aveti aprobare (deci de verificat daca intr-adevar aveti). altfel, trebuie o pauza de cel putin o luna FARA chimioterapie pana cand se face PET/CT-ul, altfel exista sansa ca el sa nu arate nimic, desi boala sa existe.

vorbiti rapid cu oncologul despre asta !
0
22-10-2012, ora 18:44
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
pai eu de la oncolog stiu ca exista aprobare din 20.10.2012...si nu vad de ce se iau asemenea masuri INAINTE de a face PET-ul...daca este asa cum mi s-a transmis. Iar pe urma dosarului nu stiu cum pot sa ma interesez daca intr-adevar este aprobat sau nu. Daca oncologul stie asta..nu vad de ce se grabeste cu chimio...
stiu ca de maine medicul pleaca in USA pentru o luna de zile, dar acesta nu e un motiv sa urgenteze cazul fara sa aiba datele exacte.Sau aveti alta opinie ? Mie imi este clar desi nu sunt medic ca inainte de ORICE trebuie facute toate investigatiile la fix...e vorba de viata unui om...care se va sfarsi intr-un final dar mai exista sanse minime sa se prelungeasca sau.nu !!!???
Sunt frustrata de tot ce se intampla.
0
22-10-2012, ora 18:50
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intr'adevar, situatia nu este foarte clara. din pacate nu poate nimeni altcineva sa te ajute cu ce anume gandeste sau planuieste o persoana anume, respectiv oncologul vostru.
0
22-10-2012, ora 19:02
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
am inteles...si voi refuza citostaticele...pana nu va face PET-ul. Chiar daca astept cu o luna mai mult.
Va multumesc foarte mult si va mai tin la curent cand stiu ceva concret. Sunteti singura persoana cu care ma sfatuiesc si ma ajuta...e un ajutor pretios.
0
22-10-2012, ora 19:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
posibil, dar nu stiu daca te poti ghida 100% de pe urma unei discutii pe internet. cred ca cel mai bine e sa discuti si sa clarifici totul CU ACEL ONCOLOG. e imposibil sa fi recomandat chimioterapie daca urmeaza sa faca PET/CT in mai putin de o luna. verifica asta, te rog !
0
23-10-2012, ora 20:33
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
orice informatie imi este foarte utila, mai ales ca discut cu cineva din domeniu.
Azi i -sa luat analizele la sange pentru a fi pusa la citostatice, dar am sugerat sa se mai amane putin ca sa isi faca PET-ul...lucru care s-a si intamplat. Culmea e ca am fost sunata de la PET Oradea chiar azi si luni mergem acolo.
In urma discutiei cu d-na doctor...ea a spus ca cel mai potrivit ar fi sa ii dea un tratament cu pastile Navelbine, 50 mg care au acelasi efect, doar ca sunt greu de procurat si nu sunt gratuite.
0
23-10-2012, ora 22:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, nu cred ca sunt gratuite pentru tipul acesta de boala, in romania. personal totusi nici nu prea agreez acest medicament in forma orala in tipul acesta de cancer. oricum avem de asteptat rezultatul acestui PET/CT, pentru moment, nu ?
0
02-11-2012, ora 13:26
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
buna ziua
am primit rezultatul de la PET.
Stare parotidectomie stanga fara semne de recidiva tumorala. Fara altesemne de recidiva tumorala. Fara alte modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau la nivelul gatului.
Fara adenopatii latero-cervicale sau supraclaviculare
Plamani expansionati bilateral, fara leziuni focale. Fara colectii pleurale.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG la nivelul glandelor mamare.
Fara adenopatii mediastinale sau axiale.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelviene sau la tubului digestiv.
Fara lichid intraoeritoneal. Fara adenopatii retroperitoneale, pelviene sau inghinale.
Fara modificari morfologice de activitate FDG decelabile la nivelul scheletului.
CONCLUZIE :

Fara leziuni hipercaptante FDG de tip malign detectabile la examenul PET/CT.

Va rog tare mult sa-mi interpretati acest rezultat !!!!
Mi se pare mie sau...pare a fi ok ?
0
02-11-2012, ora 22:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, este absolut favorabil. felicitari !
0
11-11-2012, ora 00:31
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Ma bucur ca este asa, dar ce nu inteleg eu este faptul ca...medicul mi-a spus ca totusi va face citostatice sau radioterapie si probabil ca va face local, adica in zona ochiului. Ei opteaza pentru radioterapie mai mult.
Rezultatul este favorabil..in ce sens ? Mai exista tumoare sau metastaza in organism ? !!! Ca daca rezultatul spune ca NU exista leziuni de tip malign in tot organismul...nu vad de ce trebuie supusa la citostatice.
Ceea ce e mai important...este faptul ca mamei mele i-a revenit pofta de viata si mai mult decat pana acum si nu o doare absolut nimic, se simte ok...putin o deranjeaza ochiul la schimbari de vreme si are dureri de cap. ATAT. Iar pentru mine este important cum se simte ea fizic si psihic, mai ales psihic...ca am "lucrat" mult sa o aduc la starea asta de optimism !!! si daca o vad ca e ok...nu-mi vine sa o las sa faca citostatice. E inevitabil ?

Dvs. ce parere aveti...aceste citostatice ar fi bine sa fie facute ?
sau... sa mai aman putin cu ele...macar sa treaca sarbatorile de iarna. Asta mi-e in gand acum.
Va multumesc pentru indicatiile si ajutorul care l-am primit de la dvs.chiar nu am cuvinte pentru a-mi exprima recunostinta.
0
11-11-2012, ora 00:58
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
citez: "Ca daca rezultatul spune ca NU exista leziuni de tip malign in tot organismul...nu vad de ce trebuie supusa la citostatice. "

ei bine, nu exista investigatii care sa poata spune SIGUR ca nu exista leziuni de tip malign prin tot organismul, pentru ca din pacate tumorile maligne NU pot fi vizualizate prin nicio metoda sau analiza dincolo de anumite dimensiuni; ca atare in conditiile unui cancer operat cu succes, de foarte multe ori se indica tratament care sa completeze tratamentul chirurgical si sa distruga acele celule maligne care pot ramane pe undeva, fara ca totusi ele sa se vada pe CT sau altceva.

ca atare NU e inevitabil sa faca in continuare un tratament de completare cu radioterapie sau poate chimioterapie sau combinatie (dupa cum va recomanda oncologul), dar fara acest tratament riscul de recidiva este mai mare. lucrurile in oncologie se fac destul de standard si fiecare indicatie de tratament are niste motive foarte clare si niste beneficii demonstrate in studii clinice indelungate si foarte solide. nu se face nimic "la simt" sau "dupa ureche".
0
18-11-2012, ora 11:53
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Sapt viitoare marti voi merge la medicul oncolog sa vedem ce decizie au luat...pentru ca iradierea sau citostaticele apicate acolo in zona ochiului au spus ca e cam periculoasa, dar inca nu sunt hotarati UNDE sa ii inceapa tratamentul...desi o sugestie a fost...sa se faca iradiere doar pe pleoapa.
0
18-11-2012, ora 16:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca se poate indica o iradiere care sa nu afecteze cristalinul (si deci sa predispuna la orbire), atunci ar trebui facuta. acesta este principalul risc si tine si de masura in care va intelege si ea si va putea sa stea nemiscata in timpul sedintelor.
0
22-11-2012, ora 22:21
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
acum stiu "diagnosticul" emis de comisia medicilor care a analizat cazul...cica...nu i se aplica tratament la ochi, , si este trimisa inapoi la doctorita care e specializata pe plamani, pentru ca IAR banuiala cade asupra plamanilor si pancreasului dar nu sunt siguri. Telefonic am vorbit si mi s-a spus ca i se v-a aplica tratament cu pastile...nu retin numele, este ceva cu N.si va fi tratata pentru plamani si/sau pacreas
..ca..probabil de acolo e pornirea dar...totusi nu sunt siguri. Eu cred ca e si din cauza rezultatului de la PET.
Habar nu am ce sa mai spun...de fapt am ajuns de unde am plecat. Pana in decembrie stam si asteptam...ca doar atunci sosesc medicamentele.
Nu stiu ce sa mai cred si nu inteleg acum nimic ce se intampla...
0
24-11-2012, ora 16:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
atunci tu cand stai de vorba despre acest caz, stai de vorba cu un singur medic si nu cu o intreaga comisie. pe acel medic trebuie sa-l intrebi mai multe, pana esti lamurita macar fata de lucrurile cele mai de baza, despre ce urmeaza sa fie facut. dincolo de asta, vorba zboara, inscrisul ramane. ar trebui sa ai un "bilet de externare" cu diagnosticul, recomandarile si alte detalii despre caz.
0
20-12-2012, ora 18:18
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
poate nu m-am facut eu inteleasa.
La spital la Cluj in fiecare luni se intruneste o comisie pentru analizarea diferitelor cazuri. Eu nu am discutat cu nici unul dintre acesti medici, doar cu un singur medic, cel la care a fost luata in evidenta pana acum. Acesta i-a prescris medicamentul Tarceva, dar asteptam sa se aprobe dosarul de la CAS...I s-a prescris acest medicament pentru ca...spun dansii...banuiala ar fi... ca punctul de plecare este de la plamani si pancreas.
Dar pe mama o supara si are intepaturi mari in ochi acolo unde a fost si operatia initiala care a stabilit a fi carcinom cu celule Merkel.
Sa speram ca vor trece sarbatorile cu bine si pana in Ianuarie v-a fi si dosarul aprobat, pentru ca sa poata sa urmeze citostaticile.Credeti ca Tarceva este mai eficient decat citostaticile prin perfuzie ? Si inca o intrebare...in caz ca apar greturi sau ceva dureri...ce medicamente ar putea lua ? Sper sa nu fie cazul, dar sunt mereu cu sabia deasupra capului si vreau sa fiu in garda in caz de...orice...mai ales acum de sarbatori cand toata lumea e libera sau in concedii. Speranta moare ultima si eu sper din tot sufletul sa va scriu aici din ce in ce mai rar.si cred ca stiti la ce ma refer acum.
Va doresc un Craciun fericit si linistit...si va multumesc din suflet pentru toata atentia care mi-ati acordat-o raspunzandu-mi la mesaje.
0
24-12-2012, ora 12:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
tie desigur iti lipsesc niste informatii critice si ca atare nici mie nu-mi poti transmite esentialul. tarceva, pe baza a DOAR ce mi-ai relatat, nu poate fi folosit si desigur ca nici comisia CNAS nu l-ar aproba nicidoata fara a se cunoaste CU EXACTITATE punctul de plecare. nu pot decat sa banuiesc ca mai sunt multe date la mijloc care tie iti lipsesc. vom vedea insa...

la multi ani !
0
06-01-2013, ora 11:26
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
Un calduros La Multi Ani !!!! va doresc si eu dvs.
Dupa 10 ianuarie am sa merg la medic si voi incerca sa obtin informatii clare si precise...si sper sa mai putem tine legatura si in continuare.
Mona
0
27-01-2013, ora 16:34
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
buna ziua,
am revenit aici dar nu am nici o informatie precisa. Medicamentul Tarceva pe care il asteptam nu a sosit inca. Medicul nu-mi spune nimic decat..."adu-o la noi sa-i mai facem o analiza la sange, ca sa nu spuna ca nu o bagam in seama".
Nu comentez aceasta latura dar pana acum ma pot doar bucura ca mama mea se simte bine...in afara faptului ca nu poate sa se deplaseze decat cu cadru, din cauza coxartrozei bilaterale la picioare...boala care o are demult. Ce am observat mai nou...este ca i-a aparut o umflatura pe gingie ca si cum ar fi o pungulita de puroi in dreptul unei masele.dar nu trece, ca o are cam demult. Mi-e si frica sa o duc la un dentist ca sa-si plombeze maseaua si sa-si puna dintii...daca e altceva si daca se umbla in cavitatea bucala!!!!...sa nu-i faca si mai rau...Ideea e ca nimeni nu ne baga in seama, nimeni nu-ti spune nimic...
Pana acum tot ce pot face eu este sa apelez la naturiste, la greu...atat.
0
27-02-2013, ora 16:28
monagan
Nu este medic/terapeut
monagan
buna ziua.
Eu revin si tot revin dar...din pacate pentru mama nici pana in ziua de azi nu a sosit Tarceva, azi noapte am chemat salvarea si am fost cu ea la urgenta pentru ca a inceput sa tuseasca destul de rau si acuza si are o durere in spate la plamanul drept.are dureri mari de cap, . greata si durere de stomac( suportabile ) si diaree, a iesit cam de 8 ori azi noapte afara. Cei de la Urgente au diagnosticat-o cu enterocolita. Au trimis-o acasa ca nu erau locuri disponibile in spital. Dupa ce am ajuns acasa a inceput sa faca febra, cam 38.8 si frisoane mari. Este foarte slabita, doarme aproape non-stop...e apatica si nici nu are pofta de mancare.
Am sunat la oncologie la medicul ei si mi-a spus sa-i dau augumentin 5 zile iar pentru dureri de cap algocalmin, spunand ca poate fi si ceva gripa pe care a contactat-o.
Vreau sa va intreb, in cazul in care este vorba de plamani astea sunt semnele ca boala avanseaza ? Poate sa debuteze atat de brusc de la o zi la alta ? ce analize credeti ca mai trebuie facute, ce medicamente ar putea sa-i fie utile cand are dureri de la tusa ? Cum sa-i alin durerile si ce sa-i mai fac ? Nu mi-au spus sa o duc la onco in cazul in care se inrautateste situatia.
imi cer scuze...si poate pun intrebari aiurea dar chiar nu stiu cum sa o ajut acum.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
83 comentarii 1 23 Înainte ›

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Jumătate din populație va fi afectată de miopie până în 2050
 • Curiozitate: cum cresc ochii?
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.