cer ajutor disperat oricui..m-am despartit de prietenul meu

11-03-2014
alexandra0303
Nu este medic/terapeut
alexandra0303
M-am despartit de prietenul meu care mi-a fost la un moment dat totul...deoarece ne aflam intr-o tara straina departe de cei dragi. Eu am revenit in tara dar nu-mi gasesc locul...nu am o ocupatie..caci am lasat tot in urma..Nu pot sa nu ma gandesc la el...Cel mai rau este ca aceasta durere imensa din suflet nu ma lasa sa traiesc fizic...nu pot manca fara sa vomit totul..nu ma pot ridica din pat..nu stiu de unde sa reincep..caci nu am nici forta psihica nici fizica sa pot schimba ceva. Va rog spuneti-mi ca o sa treaca..ca o sa fiu bine..ca toata lumea trece prin asta..
12 comentarii
0
11-03-2014, ora 12:08
Psihoterapeut Loredana Dobre
Identitate neconfirmată
Psihoterapeut Loredana Dobre
Traiesti un episod depresiv major pe care il constientizezi si acesta reprezinta un punct forte.
Evenimentul de viata pe care-l traiesti reprezinta un stres major, dar il poti depasi. Ai nevoie de vointa, de constientizarea cognitiilor disfunctionale si inlocuirea lor cu unele realiste, de suport emotional din partea persoanelor dragi.
Iti propun ca un prim pas in vederea reechilibrarii, sa faci sport. Studiile stiintifice au subliniat beneficiile de natura fizica si psihica pe care sportul le aduce; miscarea fizica determina producerea de endorfine (hormonul fericirii). Starea indusa de endorfine este una de confort, euforie, energizare. Apoi, efortul fizic te pune in contact cu corpul tau si astfel, cu realitatea din prezent. In momentele in care esti atenta la senzatiile tale corporale, iti intrerupi sirul de ganduri generate de mintea ta. Un astfel de proces are relevanta, datorita cercului vicios ce se formeaza atunci cand gandurile negative te determina sa selectezi acele informatii care ti le confirma.
0
11-03-2014, ora 17:31
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
subscriu la ce a zis dna dr mai sus... incearca sa faci sport si incet, incet sa incepi sa mananci. ia niste vitaminte, daca crezi ca te ajuta. ingrijeste-te chiar daca simti ca nu ai chef. da-te cu crema, aranjeaza-te. o sa fie greu la inceput, va trebui sa te fortezi, dar incet, incet o sa te simti mai bine. incearca sa te mentii ocupata. si da, o sa fii bine! multa lume trece prin asta. asa cum ai fost fericita odata, o sa fii si a 2 a oara. gandeste-te ca asta poate fi inceputul unui nou episod din viata ta.
0
11-03-2014, ora 18:10
alexandra0303
Nu este medic/terapeut
alexandra0303
Multumesc mult pt raspunsuri. N-am crezut vreodata ca voi trece prin asa ceva...caci am 30 de ani nu mai sunt o adolescenta. Depresia e ingrozitoare...Va multumesc inca o data
0
11-03-2014, ora 19:23
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Alexandra, este de inteles ca schimbarea prin care treci este una majora si deci, dificil de gestionat. Avand in vedere simptomele despre care ne vorbesti, te indrum sa apelezi la cateva sedinte de consiliere psihologica. Este nevoie sa descarci emotiile negative, sa fii ajutata sa treci peste despartire si pentru a iti descoperi resursele interioare care te pot ajuta sa treci peste aceasta perioada si chiar sa ajungi sa te simti bine cu tine insati.
In situatia de fata si tinand cont de simptomele tale, sportul ajuta, insa nu este suficient. In cabinet poti invata si nenumarate metode de relaxare si terapie ocupationala.
Succes!
0
11-03-2014, ora 19:25
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna, Alexandra!

Incearca sa-ti gasesti o ocupatie care sa nu aiba legatura cu fostul prieten, preferabil sa-ti cooptezi si cate-un amic si sa iesiti in grup. Dezvolta-ti un talent, descopera ceva ce ti-ar placea, cat de cat, sa faci si incearca!
Din depresie se iese opunandu-te letargiei care ne cuprinde in astfel de moment.

Prietenii tai stiu de momentele prin care treci?

Ana Badita
0
12-03-2014, ora 02:09
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Dragă Alexandra, suferinţa este trecătoare, la fel ca fericirea. Nimic nu este veşnic, nici măcar starea în care te aflii acum.
Nu te speria de "diagnosticul" vehiculat pe lângă acesta s-ar mai putea adăuga şi altele, dar probabil cel mai plauzibil constă în tulburarea de adaptare. Nu este nevoie să te consideri o persoană depresivă, ai nevoie doar de un sens mai clar, pe care trebuie să-l construieşti puţin câte puţin. cu cât te vei implica mai mult în dezvoltarea vieţii cu atât va fi mai bine.
Te pot ajuta cu o intervenţie psihologică la nivel clinic, online, folosind terapia cognitiv-comportamentală. Dacă ai alte întrebări, discutăm în privat.

Priveşte înainte,
CristiA.N.
0
13-03-2014, ora 20:02
psiholog Diana Dinu
Identitate neconfirmată
psiholog Diana Dinu
Buna Alexandra,
Gasindu-ti o ocupatie, un serviciu, vei incepe sa te simti utila. Asta te va incuraja sa faci mai mult, sa actionezi in interesul celorlalti oameni ceea ce iti va aduce semnificatie. Incet, incet..vei putea iesi din starea aceasta de letargie. Totul consta in a-ti draspunde la 2 intrebari : Ce vrei sa se intample cu tine, cu viata ta (de acum incolo)? si Cum poti tu face ca acestea sa se intample?
Te-ar putea ajuta o psihoterapie.

Numai bine!

Cu respect,
psih. Diana Dinu
0
15-03-2014, ora 14:07
alexandra0303
Nu este medic/terapeut
alexandra0303
Va multumesc din suflet tuturor!
0
18-03-2014, ora 23:17
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Speram ca v-am fost de folos.
Cum va mai simtiti?

psih. Ana Badita
0
20-03-2014, ora 16:43
alexandra0303
Nu este medic/terapeut
alexandra0303
Mi-ati fost de mare folos si va multumesc din suflet. Incerc sa trec peste dar cred ca nu pot singura..se pare ca depresia, anxietatea, furia e mai puternica decat mine. Cred ca am nevoie de cateva sedinte de psihoterapie...
0
23-03-2014, ora 14:34
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Sunt destui psihoterapeuti pe Forum care va pot ajuta :)
Important este sa va gasiti unul cu care puteti rezona si care sa aiba atestatele in domeniu, ca sa fiti sigura ca stie ce practica. Poate fi din acelasi oras cu dvs., daca doriti intalniri la cabinet, sau din alte orase, pt ca psihoterapia online a devenit din ce in ce mai populara, iar eficienta este aceeasi (la costuri mai reduse).

Succes!

Ana Badita
0
18-04-2014, ora 12:54
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Din pacate sunt probleme mult mai grave in viata decat despartirea/separarea sau ce s-a intamplat la tine, nu am inteles exact de ce esti asa furioasa, poate imi explici tu :)
Nu stiu daca ai observat, cel putin aici pe forum ce probleme au altii si nu numai aici.Imi dau seama ca este greu pentru tine si ca desi nu pare a fi ceva grav pentru tine e groaznic.Nimic nu vindeca asta, inafara de timpul care va trece.Nu te vei face bine prea curand nici cu tratament, nici cu psihoterapie(sa ma ierte doamna si domnul psiholog de mai sus), tu ai nevoie doar de timp, asta venind din parte unei persoane care incearca sa fie obiectiva, daca bineinteles vrei un sfat real:)


Sanatate!E mai presus decat fostul tau iubit.
A, si app data viitoare cand iti vei mai face un iubit, alege-l pe unu pe care sa nu-l iubesti atat de mult, ca iubirea si dependenta dauneaza dupa cum vezi si e pacat :))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul