Colecte lichidiana la nivelul bursei suprapatelare genunchi stang- ajutor cu interpretarea

23-11-2018
Rada13
Nu este medic/terapeut
Rada13
Buna ziua.

Am 23 de ani, greutate normala, un stil de viata mediu activ (cand nu sunt la facultate practic mountainbike, echitatie, mers pe munte, drumetii destul de frecvent, inot ocazional) si lucrez part time in domeniul educational sportiv ( momentan, instructor de echitatie pentru copiii cu nevoi speciale) unde petrec mult timp facand pasi sau in picioare. Fac cel putin 3-4 km de mers pe jos in majoritatea zilelor chiar si cand nu apuc sa practic alt sport.

Acum vreo 1.5 luni, am inceput sa am niste dureri de intensitate medie, dar suparatoare in cadrul activitatilor de zi cu zi la genunchiul stang. Initial le-am ignorat crezand ca a fost un mic traumatism local neobservat ( nu am avut niciun eveniment traumatic semnificativ- cazaturi, lovituri etc) care va trece cu diclofenac si alte solutii asemanatoare dar nu au trecut.

Asadar, am mers la un medic reumatolog care a suspecat o leziune de menisc si mi-a recomandat sa fac un RMN.
Astazi am fost la RMN si am primit rezultatele, dupa cum urmeaza:

menisc intern si extern cu conformatie si semnal normale
ligament incrucisat anterior si posterior fara modificari de traiet sau semnal, fara discontinuitati
ligamente colaterale, tendon popliteu, tendon patelar/ cvadricipital, retinacule patelare cu aspect normal
colectie lichidiana in cantitate mica la nivelul bursei suprapatelare, ce se extinde in recesul lateral'; fosa politee libera
rotula normal pozitionata si nu prezinta leziuni
fara modificari patologice de semnal osos inclusiv pe secventa STIR efectuata


din ceea ce inteleg eu, meniscul este in regula si singurul lucru atipic este acea acumulare de lichid. Durerile in continuare le am, fluctuante, le resimt in special la flexarea genunchiului ( ex genoflexiuni, lasat jos si apoi ridicat din nou), mers pe bicicleta in special la diferentele de altitudine ( la deal) sau dupa mai multe minute de stat cu el indoit la masa/ birou dar se atenueaza cand stau cu piciorul intins si sunt un disconfort pentru stilul meu de viata.

Mentionez faptul ca locuiesc in Cluj Napoca unde studiez, nu am viza de flotant si asadar nu am medic de familie care sa imi dea trimiteri si nici posibilitatea de a ajunge la al meu ( sunt de origine de departe de aici) si controlul la reumatologie si RMNul au fost facute in sistem privat si costa semnificativ pentru bugetul pe care il am eu. Teoretic, medicul reumatolog mi-a recomandat sa merg la un recontrol dupa ce primesc rezultatele, insa si asta s-ar adauga bugetului, asadar, mi-ar prinde bine mai intai o parere informata despre ce inseamna acest simptom si gravitatea sau implicatiile lui si daca este necesar acest control, deoarece nu vreau sa-l folosesc pe inselatorul Dr. Google.

Multumesc mult!
1 comentarii
0
27-11-2018, ora 10:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Examenul RMN are valoare numai ca imagine directa, in timpul examinarii clinice la specialistul in chirurgia genunchiului.
Textul enuntat de D-voastra nu are nici o valoare izolat, fara examinare clinica si fara studierea directa a imaginilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: