Cum reactioneaza inima mea la stres!

14-04-2010
Cori100
Nu este medic/terapeut
Cori100
Buna Ziua la toata lumea!

Sunt o anxioasa de mai multi ani, dar in ultima vreme reusisem sa imi revin si sa tin sub control situatia destul de grea de altfel, pe care cei care sufera de asa ceva, stiu ce spun.
De la un timp insa, dupa orice fel de situatie stresanta, gen replici mai dure, stare conflictuala, imi simt inima, e o stare gen durere, dar nu e intensa ca o durere, e mai mult o presiune, care da multa neliniste, si de aici atrage un intreg cerc vicios de senzatii si trairi. Am mers la urgenta de citeva ori, ekg nu spune ca ar fi ceva cardiac, doar ca in stari din astea imi creste pulsul pina pe la 120, si uneori si tensiunea. Am si insomnii, si dupa nopti din acestea starea pe care o simt la nivelul precordial este ingrozitor de grea. Daca dorm bine, am observat ca nu mai resimt asa de mult acest lucru. Am virsta de 45 de ani si sunt extrem de ingrijorata de cit de mult imi afecteza viata acest lucru. Nu stiu ce as putea sa fac sa depasesc situatia Ma ajuta cineva?
3 comentarii
0
14-04-2010, ora 13:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Te poti vindeca usor deca mergi la un medic homeopat si faci un tratament homeopat. Homeopatia vindeca astfel de stari si probleme f. usor. Trebuie doar sa dai de un medic bun. Cu metode de terapie alopate nu ai nici o sansa la asa ceva.
0
14-04-2010, ora 18:19
Kramer
Nu este medic/terapeut
Kramer
Buna Cori!
eu traiam cu atacuri de panica de 3 ani, care se manifestau chiar si zilnic, intr-o perioada, chiar si mai multe ori pe zi. (eram de multe ori distrusa, incapabila sa lucrez, sa ma duc la intalniri cu clienti, sa merg la supermarket sau in locuri aglomerate, resp. in locuri departe de oras - de ajutor medical) Situatia s-a ameliorat foarte mult, cand aflasem cu siguranta ca sunt atacuri de panica, si nu e vreo boala grava ce n-o pot depista medicii. Am apelat la ajutorul unui psiholog, pentru ca devenisem deja nerabdatoare sa-i dau de capat. Nici nu a trebuit sa parcurg pasii tratamentului obisnuit, cred ca simplul fapt ca am atacat eu problema a facut ca simptomele sa dispara aproape complet. Mai sunt situatii de stres sau neliniste, cand simt ca incearca sa se manifeste panica, dar constientizez ca este panica, si incerc sa identific problema care ma nelinisteste, si sa-i gasesc solutie.

Trebuie sa invatam, sa ne auto-educam sa nu ajungem nici macar sa ne enervam sau sa ne nelinistim zilnic pentru orice lucru marunt. Este foarte greu, pentru ca asteptarile sunt foarte mari, cred ca incercam sa facem mult, repede si bine, si din aceasta cauza traim intr-o tensiune permanenta. Cred ca lumea din jur accelereaza prea tare, si creierul, organismul nostru nu face fata sa se adapteze. Doar cu 30 ani in urma cu cat mai simpla era viata de zi cu zi!
Medicina alopata are cateva solutii/tratamente, insa sunt convinsa ca ele trateaza doar simptomele, vindecarea trebuie sa vina de la noi, daca creierul nostru e in stare sa provoace asemenea probleme, tot el e cel care stie sa le si rezolve. Ca o prima solutie: incerca sa faci "ordine" in viata, incearca sa-l faci pe partenerul tau sa inteleaga in ce mod te afecteaza situatiile conflictuale, iar daca locul tau de munca e "cauza" celor mai multe probleme, acolo pot ajuta sistematizarile, stabilire de prioritati, ordine (pe mine ma ajuta agenda foarte mult, nu mai incarc creierul), si pt aceasta, pt ca probabil sunt foarte multe situatii, ajutorul unui psiholog poate fi binevenit pentru a invata metodele de tratare si evitare a conflictelor.

Sper ca am putut macar putin sa te ajut, daca nu, cel putin sa te linistesc ca exista rezolvare. Procesul de vindecare este lung, sa ai rabdare, dar totusi, nu lasa si nu astepta sa treaca de la sine! Sanatate si stare de bine, cat mai des! Din ce in ce mai des!
0
16-04-2010, ora 10:43
Cori100
Nu este medic/terapeut
Cori100
Multumesc mult Kramer!

E un raspuns care sa zic asa imi da sperante. Toate lucrurile astea pe care le spui, le stiu deja si le incerc de ani de zile. Taote au inceput sa se agraveze ametitor, mai ales in urma faptului ca am inceput sa am insomnii, care dureaza de mai multa vreme. S-au schimbat foarte multe de atunci. Lipsa de odihna e distructiva. Un sistem nervos nerefacut prin odihna, e intr-adevar de compatimit. Toata viata mea are de suferit. Simt acum ca ma doare tot corpul. Sunt constienta cumva ca e de la lipsa de somn, dar orice am incercat ptr somn, nu a dat rezultate. Nu inca! Poate ma poti ajuta cu ceva sfaturi!

Sanatate la toata lumea!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitațiile
  • Anxietatea
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  •