Cum se poate trata dependenta de anxiar?

22-12-2017
SIulian
Nu este medic/terapeut
SIulian
Salut!
Timp de aproximativ doua luni am luat Anxiar, 1MG /zi siba ala seara, pentru ca nu puteam sa dorm. Am incetat SUBIT la el, iar timp de de o saptamana am fost ok, dormeam bustean, chestii, socoteli. Incepand cu trecerea acestei perioade, am resimtit ceva scadere putere a mușchilor si mici intepaturi arzatoare in corp, carora le-am facut fata cu brio, insa, de doua zile a reapărut nesomnul.
Acum, nu stiu daca subconștientul meu lucreaza, insa, din ce am citit si eu pe net, ar fi problema dependentei de el.
La doctorul psihiatru daca merg, imi e ca o strang de gat, pentru ca m-a asigurat ca asta nu da dependenta si pur si simplu a bagat pastile in mine fara sa vada radacina problemei mele.
Cum sa procede? In mod normal sa fac fata acestei probleme care o sa treaca de la sine sau sa incep si sa reduc doza?
Va multumesc anticipat!
10 comentarii
1
22-12-2017, ora 12:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Insomnia nu trece asa usor. Nu e vina medicului psihiatru. Oricum v-a dat o doza foarte mica.
Pentru tratament adresati-va lui. Nu sunt psihiatri pe forum. Puteti sa incercati intai cu melatonina.
0
22-12-2017, ora 13:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă nu sunteți mulțumit de psihiatru căutați altul, dar nu reduceți doza singur, că vă puteți face mai mult rău decât bine. Relatați-i psihiatrului cum vă simțiți și sigur va găsi soluții.
0
22-12-2017, ora 14:13
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Insomnia nu se trateaza cu anxiar si cu nimic altceva pana nu se stabileste foarte clar CAUZA insomniei. Exista cinci tipuri de insomnie, fiecare cu abordarea ei.
Medicatia a rezolvat simptomul dar nu a rezolvat cauza; ceea ce descrieti este nu sevrajul dupa anxiar ci faptul ca ati ajuns de unde ati plecat, la starea initiala, caci cauzele nu au fost tratate.
Iar ceea ce descrieti pare mai degraba o stare specifica anxietatii care probabil a produs insomnia...
1
22-12-2017, ora 18:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ati luat doar doua luni 1 mg anxiar (lorazepam) pe zi, nu ati facut dependenta. Stati linistit.
1
24-12-2017, ora 03:42
SIulian
Nu este medic/terapeut
SIulian
Si daca m-am simtit ok cu Anxiar, iar starile astea de insomnie persista, l din nou cu saptamana, sa incep din nou sa l iau?
0
04-01-2018, ora 18:51
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Nu, nu continuati sa il luati, nicidecum, riscați sa pătiți ca mine, m-am simtit bine si am ajuns sa înghit pastile ani de zile.Adresati-va psihologului, este mult mai sănătos.
0
04-01-2018, ora 18:55
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Si acum ma zbat din rasputeri sa renunt la droguri, ca de fapt asta sunt, droguri comecializate legal ce-i drept, dar in timp eu cred ca dau aceleasi distructii la nivel cerebral ca si heroina, cocaina, etc.Sau cel putin eu asa cred.Daca vom continua cu ele, vom ajunge in timp la demență.
0
10-01-2018, ora 20:42
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna seara! Radacina problemei nu o veti gasi la medicul psihiatru ci la un psihoterapeut. Medicamentele actioneaza asupra efectului si nu asupra cauzei, asa cum s-a precizat mai sus.
2
18-01-2021, ora 21:47
gbbob
Nu este medic/terapeut
gbbob
Cea mai buna pastila pt anxietate, insomnie, depresie, am av un inceput de depresie, nu dormisem 2 sapt, am luat anxiar 2 sapt din 1 luna recomandata de medicul neurolog!! Mi/am revenit complet, nici vorba de dependenta! Medicii nu cred ca il recomanda pt ca este un medicament ieftin, 7-8lei 50 pastile. Parerea mea! Toate bune!
0
10-02-2021, ora 09:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu gbbob, medicii nu il recomanda pe buna dreptate pe termen lung, pentru ca poate dezvolta dependenta.
E important sa fie cunoscuta diferentele dintre efectele produse de antidepresive si cele ale consumului indelungat de benzodiazepine. Antidepresivele moderne nu dau dependenta. Benzodiazepinele, printre care si Anxiar, dau dependenta

Dependența de bromazepam (care e o benzodiazepina) se poate dezvolta doar ca urmare a consumului repetat de bromazepam pe o perioada mai lunga de timp. Alte benzodiazepine comune sunt: alprazolamul (Xanax), diazepamul (Valium), lorazepamul (Anxiar), midazolamul

Cand cineva ia bromazepam o perioada mai lunga de timp, dezvolta adesea initial o toleranța fața de substanta. In cazul dezvoltarii tolerantei corpul necesita niveluri tot mai ridicate de bromazepam (sau alta benzodiazepina) pentru a avea aceleași efecte ca inainte. Persoana se obișnuieste cu acel nivel ridicat de bromazepam (benzodiazepina) si se bazeaza pe prezența bromazepamului pentru a funcționa normal – aceasta reprezinta dependenta.

Cand cineva cu dependenta de bromazepam (benzodiazepina) inceteaza sa mai ia medicamentul, corpul se manifesta printr-o serie de simptome de intrerupere, ce pot fi extrem de neplacute sau chiar periculoase. Aceste simptome poarta numele de simptome de sevraj.

Tocmai de aceea e important ca in cazul anxietatii sa se apeleze si la sesiunile de psihoterapie, ce sprijina persoana sa "vada radacina problemei", dupa cum spune si Iulian in postarea initiala.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: