De 2 saptamani am niste stari ce nu le pot controla, ma simt stresata

14-06-2013
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Buna 30 ani am de 2 saptamani niste stari ce nu le pot controla ma simt stresata Trista atacuri de panica ma Ian cu tremurici. Sunt foarte trista si depresiva, o greseala din trecut ma obsedeaza si ma face sa ajung la starile Astea de ce dupa mult timp ma gandesc in trecut pana acum 2 saptamani nu am avut nimic atatia ani, mentionez ca ani acesta fac 30 ani si e Un factor in plus la stresul Zilnic, nu am copii si nu imi doresc ceva ce ma Duce in mai mare stres si a devenit o problem plus in viata de zi cu zi multi Munca si eu cu sotul meu me am apucat de Un Proiect nou in viata noastra ce aduce mult stres Munca multi si cheltuiala, si acesta este Un factor la stresu si nelinistea ce o simt, am discutat problema cu sotul totul e bine este alaturi de mine dar nu am scapat de nelinistea ce ma apasa, mi e frica sa nu o iau Razna ce pot face ? E ceva normal ? O sa treaca? Multumesc
8 comentarii
0
15-06-2013, ora 20:12
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Ce anume va preocupa? Gandurile sunt in mare parte responsabile de emotiile pe care le simtiti si comportamentele pe care le faceti. Stilul de gandire va poate afecta destul de mult, daca va invinovatiti pentru eventualele greseli pe care le-ati facut, acest lucru poate avea efecte neplacute. Sunt multe lucruri pe care puteti sa le faceti, sa vedeti care sunt gandurile responsabile de tristete si de anxietate si sa incercati si alte perspective, deasemenea e bine sa va relaxati mai mult, stresul este responsabil pentru declansarea multor tulburari.
0
15-06-2013, ora 22:04
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Nu Stiu ce Mai vreau de la viata sunt confuza si trista dar nu inteleg care e problema mea nici eu in mare parte faptul ca fac 30 Ani ma deprima si nu am copii si nu mi doresc chestiile astea ma sperie vreau sa IMi revin si sa ma linistesc sa ajung sa zic ca poate intr I buna zi voi avea copii si sa nu ma Mai gandesc la asta pana atunci, ma simt trista si ma ia cu dureri de cap ameteli intepaturi in zona inimii oftat, Trece vreodata? Cum sa IMi revin ce sa gandesc sa ma motiveze si sa mi ridice moralul si cheful de viata? Multumesc
0
16-06-2013, ora 12:19
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Intepaturile din zona inimii sunt un semn al anxietatii, ca efect al ingrijorarilor. Exista intr-adevar motive sa iti faci griji? Si ce inseamna pentru tine lucrul asta ca implinesti 30 de ani si ca nu ai copii? Ai incercat sa te relaxezi si sa lasi deoparte munca macar pentru putin timp?
0
16-06-2013, ora 21:30
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Revin cu o problema in plus cand incercam sa imi revin in familie sa intamnplat Un necaz din fericire nu a murit nimeni dar nici mult nu mai era lucru ce ma sperie mai tare si simt o frica si ma ia cu tremurat si stari de voma dar nu vomit, nu pot sa mananc nu am pofta de mancare am slabit, ce sa fac? Am inceput sa iau pastile antidepresive asa se cheama sunt bune? Ajuta la ceva in cazul meu?
0
16-06-2013, ora 21:52
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Buna, lipsa poftei de mancare este un simptom al depresiei iar starea de voma apare din cauza anxietatii. Sunt simptome destul de serioase, medicamentele va pot ajuta, dar ar fi bine sa consultati si un medic inainte. Dupa ce vi se va prescrie o medicatie pentru depresie si anxietate, puteti sa consultati si un psiholog care sa va ajute sa reinterpretati evenimentele negative care au avut loc, sa invatati o tehnica de relaxare si sa invatati modalitati mai eficiente de coping. Evenimentele negative, stresante nu au efecte decat pe un fond vulnerabil, poate este vorba de un stil de gandire disfunctional sau vulnerabilitati fizice, acestea pot fi explorate pentru intelegerea cauzelor care au dus la simptomatologiei prezente si pentru dezvoltarea unui tratament.
0
16-06-2013, ora 22:03
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Multumesc mult pt raspunsul rapid insa din pacate nu sunt in Tara sper sa imi revin cumva din starea asta sa pot manca si sa elimin tot oful cat mai curand tot ce ma supara Momentan este starile Astea de neliniste frica tremurici voma Lipsa poftei de mancare chear si fara sa ma gandesc la nimic, am luat si calcium poate sunt caderi de calciu cum sa ma avut singura pana cand ajung acasa sa pot cauta Un psiholog ?
0
16-06-2013, ora 22:04
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Si cat va resista corpul meu asa cat dureaza sa mi treaca Toate Astea?multumesc din suflet
0
16-06-2013, ora 22:07
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Pus ca apar dispar starile Astea pfff
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Anxietatea
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  •