De ce ziceți că schizofrenia și bolile psihice nu se vindeca?Eu sper sa mă vindec.

30-05-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Cine zice că nu se vindeca schizofrenia?Chiar credeți?Sunt oameni care spun că s-au vindecat de ea.Au luat tratament un timp apoi nu a mai fost niciun fel de problema/cădere
Nu cumva va resemnati ușor și va acceptați prea ușor boala?
Eu o sa mă vindec !O să reușesc.Daca și Dumnezeu vrea asta.Gasesc eu o modalitate, o carte, o metoda, un supliment, o dieta, un leac sau prin psihoterapie.
Nu mă dau bătut și nu îmi accept boala asta nenorocita
Și o să înving și TOC-ul.
Dar doar daca vrea și Dumnezeu.
Visul meu e sa mă vindec.
Nu va acceptați boala, luptați sa vă ajutați, faceți ceva pentru ameliorare, vindecare pe lângă tratament.
Chiar daca acum viața, dispoziția, concentrarea și motivația mea sunt praf praf am speranța că într-o zi voi fi mai bine Și cu problemele cognitive și cu schizo și cu toc.
Speranța moare ultima!
Să înceapă vindecarea!
71 comentarii 12 3 Înainte ›
4
30-05-2022, ora 05:35
360
Nu este medic/terapeut
360
numai clara zice ca nu se vindeca. nu te lua dupa ea
2
30-05-2022, ora 08:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Contează foarte mult și psihicul. Dacă psihicul e bun se poate genera autovindecarea. Fiecare caz e unic. De multe ori au fost rezolvări când nimeni nu se aștepta. Și dacă poți ține lucrurile sub control cu medicație tot e un lucru bun.
Ai încredere în tine și în Dumnezeu!
Colaborează cu psihiatrul și comunică-i orice schimbare de dispoziție ca să te poate ajuta și să prevină orice recădere.
2
30-05-2022, ora 10:35
Gogu3
Nu este medic/terapeut
Gogu3
Verrnus, ce intelegi prin vindecare ? Vrei sa ajungi sa nu mai iei medicamente ?
2
30-05-2022, ora 11:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Deocamdată nu sunt cercetări suficiente care să dovedească faptul că nu mai ai nevoie de medicamente. Dar în viitor pot apărea surprize
2
30-05-2022, ora 20:46
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Studiile spun ca pt 25% dintre persoanele care au avut un prim episod psihotic, se poate renunta la tratament daca medicul isi da acordul.

Si foarte bine faci ca speri si ca doresti sa te vindeci. Asta conteaza mult.
2
30-05-2022, ora 22:19
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
*Se poate renunta dupa minim 2 ani de tratament, cu acordul medicului.
1
31-05-2022, ora 00:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicul poate sa isi dea acordul dupa 2 ani de tratament de la primul episod, dar cu tot acordul lui, tu poti face recadere, poate mai urata decat episodul dinainte. Ceea ce nu e cazul lui Vernus. El a avut mai multe episoade si are si toc urat.
E bine sa existe speranta dar psihologii si cartile scrise de psihologi te invata ca primul pas in "vindecare" este acceptarea bolii.
Ii spun lui Vernus de ani sa faca cateva sedinte la psiholog dar eu spun, eu aud. El o trage cu mediumul medical si alte inventii gen vitamine in doze uriase (care perforeaza rinichii) pentru vindecarea schizofreniei.
Eu citesc forumul acesta de peste 10 ani, de la inceputurile lui, am cunoscut de-a lungul timpului foarte multi pacienti si pot sa afirm ca niciunul nu a fost vindecat. Dupa ore, zile, luni, ani de la lasatul tratamentului au facut recadere. Nu stiu cei care au facut asa zisele studii, cum le-au facut si cat le-au urmarit in timp dar cred ca sunt false. In 28 de ani de boala cati am, as fi intalnit un pacient sau un fost pacient in remisie de multi ani, nu zic vindecat. Vindecat nu poti sa zici decat daca nu ai mai avut nici un episod de nimic, pana la sfarsitul vietii. Asta inseamna vindecat.
Tu, Vernus, crezi ca te poti lasa de tratament cu tocul tau urat si cu episoadele pe care le-ai facut pana acum sau ai scris topicul ca un fel de compulsie?
Parerea mea este ca daca ai urma sfatul psihologilor si ti-ai accepta boala, nemairazvratindu-te atat, ai putea avea mai multa grija de tine, ai fi mai relaxat si ti-ar fi mai bine si cu tocul ca ar scadea anxietatea.
3
31-05-2022, ora 01:07
360
Nu este medic/terapeut
360
1.nu exista niciun studiu care sa arate ca vitaminele B in doze mari, la persoane cu rinichii sanatosi, afecteaza functia rinichiului in vreun fel. poti sa explici de unde ai venit cu teoria asta ?

e ca principiul popular, nu lua proteine ca strici fiactul, sau alte baliverne

2.ai cunoscut in 28 de ani de boala atatia pacienti pe care i-ai avut sub supraveghere, sau ai avut relatii de scurta durata cu ei ? e o diferenta intre cele doua... sunt ferm convins ca, respectivii bolnavi nu au tinut legatura cu tine in nicio forma pe termen lung, astfel incat tu sa iti poti da seama care au fost rezultatele in final.

3. pacient vindecat inseamna persoana care a renuntat complet la medicamente. recidiva nu apare pe baza faptului ca nu s-a vindecat initial, ci se poate datora unui stres care a redeclansat boala. asadar nu poti pune recidiva in aceeasi ecuatie cu vindecarea de care tu vorbesti

4. referitor la vermus, ce conteaza pt a se vindeca este modalitatea de abordare a tratamentului. tratamentul nu consta numai in medicamente. tine foarte mult de "uneltele" pe care le foloseste pt a se vindeca.
1
31-05-2022, ora 08:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ extreme07 te incurci in cuvinte.
A te vindeca inseamna a trai fara medicamente normal, fara a mai reveni vreun episod, toata viata. Restul sunt remisii ale bolii. Am avut si eu remisie 7 ani dar asta nu inseamna ca m-am vindecat. Episoadele au revenit mai in forta.
Nu se pune problema la nimeni de pe forum de un singur episod. Deci nu se pune problema renuntarii la pastile dupa doi ani de tratament. Mai mult decat atat, Vernus are si toc urat. Iar ne invartim in jurul cozii.
Un medic de spital mi-a zis ca vitaminele in doze mari perforeaza rinichii ca i-au venit astfel de cazuri. Nu tot ce scrie in carti aiuristice zboara si nici nu trebuie sa inghitim asa ceva. Stii de vreun caz care s-a vindecat de schizofrenie cu cantitati uriase de vitamine? 1. Nu s-a vindecat nimeni. 2. Dozele peste normal de vitamine produc insuficienta renala.
Da, am cunoscut foarte multi pacienti cu schizofrenie si tab, pentru ca am fost internata de foarte multe ori, am citit toate sectiunile de Boli psihice de pe forum, mi-au scris multi in privat, pacienti si apartinatori si fac parte din Asociatia Equilibrium a Bipolarilor din Romania. Indiferent cum o dai, am experienta cu bolile astea.
Vernus insa a postat zeci de topicuri despre Neuro Optimizer, Piracetam, Pramistar. Oare de ce ma obosesc eu sa raspund la compulsiile lui Vernus si de ce ma supar cand posteaza aiureli? E vina mea.
3
01-06-2022, ora 10:17
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Vernis, uite eu am fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida și am luat medicamente antipsihotice 5 ani. Ultima data am luat doar abilify injectabil. La indicația psihiatrei, am întrerup injecția de o luna. Momentan nu iau nimic și ma simt ca înainte sa fi avut boala asta. Acuma aștept sa treacă timpul sa vad Doamne ferește dacă o sa am recaderi. Dacă totul o sa fie bine o sa merg la o comisie sa îmi remita sau cum se zice, diagnosticul. Sper sa fie bine. Sănătate multa.
Încă cv, pe mine nu m.a încurcat la nimic diagnosticul, am absolvit o facultate și m.am angajat.
1
01-06-2022, ora 15:12
Gogu3
Nu este medic/terapeut
Gogu3
Alinela, la ce-ti foloseste sa-ti remita comisia aia diagnosticul ?
2
01-06-2022, ora 17:06
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Alinela adică angajatorul știe de diagnostic și e ok?Sau nu a fost nevoie de adeverințe doveditoare de la medic ?
2
01-06-2022, ora 18:02
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Poi sa mi.l remita pt sufletul meu. Sa nu mai figurez la medicul de familie.
Stie angajatorul și chiar de 2 sapt am făcut controlul de medicina muncii și a fost ok. Am spus de boala pe care o am, dar am confirmat ca nu mai iau tratament. Ideea e sa nu iau sedative.
2
01-06-2022, ora 18:35
360
Nu este medic/terapeut
360
@clara
te citez: "A te vindeca inseamna a trai fara medicamente normal, fara a mai reveni vreun episod, toata viata."

imi pare rau, dar nu asa stau lucrurile. ti-as recomanda sa studiezi putin termenii medicali in ceea ce priveste schizofrenia.

REMISIA este definita ca fiind 6 luni in care bolnavul este fara simptome clinice, iar
VINDECAREA este definita ca fiind 2 ani in care bolnavul, in aditie fata de remisie, are abilitati de socializare, este independent, nu are probleme de stigmatizare asupra propriei persoane.

legat de procente, bolanvii cu un stil de viata moderat calitativ, ajung in REMISIE in proportie de 36%. pe o perioada de 5 ani, rata creste la 56%. Bolanvii cu stil de viata moderat calitativ, ajung in VINDECARE in proportie de 13% iar rata creste la 37% dupa 7 ani.

legat de vitamine, ca ti-o zis nush ce doctor ca are pacienti care nush ce... mmmm...stop.. ghici ce... nu te cred. dar sa zicem ca te cred,
1. ti-a zis doctorul ala care erau problemele medicale ale pacientului ? din cate stiu unele probleme medicale pot duce la alte probleme medicale... intelegi ce-ti zic ?
2.ai auzit de statistica ? se mai intampla la cate un "norocos" sa-i cada in cap ghiveciiul de flori de la vecin. asta inseamna ca o sa cada la toti care trec pe langa vecin, cate un ghiveci cu flori de la vecin ?
2
01-06-2022, ora 19:15
360
Nu este medic/terapeut
360
legat de vindecare/remitere si procente, toate astea sunt date luate din surse oficiale...
3
01-06-2022, ora 20:05
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am înțeles.Ma bucur sa aud ca sunt și angajatori care accepta și nu pun stigma pe boala asta.Mult succes!
2
01-06-2022, ora 21:03
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Lucrez la o companie mondiala, în limbi străine și doar la TV mi.am văzut seful:)). În rest, medicul de la medicina muncii și.a spus cuvântul în cazul meu.
1
02-06-2022, ora 22:37
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Azi mi-a fost prelungită pensia de invaliditate ptr inca 2 ani.Scrie capacitate de munca pierdute în totalitate și e trist tare că parcă știam că nu se mai poate recupera sau modifica nici legal nici medical.Pe referatul medical Dr a scris că am anxietate psihotică și țin să îl cred dar existe așa ceva anxietate psihotică că nu am mai auzit până acum.Va fi ft greu sa mă vindec căci am multe simptomatologii psihiatrice(toc, schizo, anxietate psihotică, fobie sociala și tanatofobie), m-am resemnat cu vindecarea dar inca mai am speranța de o ameliorare a stării de sănătate psihice..speranța moare ultima.Dar oricum de vindecare nici nu poate fi vorba ci doar de ameliorare, numai un miracol dumnezeiesc m-ar putea vindeca pe mine de toata simptomatologia psihiatrica care la mine e destul de grava dar fara sa îmi afecteze luciditatea slava Domnului.
Și oare cum mi-aș putea ameliora viața și sanatatea mentala?Mă gândeam la homeopatie sau la biorezonanta sau chiar la acupunctura și hipnoza însă până acum sunt doar la faza de idei.Scria undeva că o dieta vegetariana sau fara gluten ar ameliora bolile psihice însă mi-e greu sa țin diete complicate de genul fiindcă la mine mâncarea trebuie sa fie gustoasa.
Am și un prediabet deci viața îmi oferă numai "cadouri "de astea, singura speranță reală rămâne tot sportul adică în cazul meu făcutul la bicicleta de care nu prea m-am ținut până acum că n-am motivație Daca as avea 35 % la suta mai multe motivație m-ar ajuta enorm dar nu se găsește la tarabe și nici în supermarketuri
Și când te gândești că până la 16 ani eram un băiat absolut normal...e trist dar asta e, poate vorba lui David de pe forumul acesta, poate o avea și suferință asta un rol în accepțiunea lui Dumnezeu.
1
03-06-2022, ora 00:04
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
De ce e trist ? Boala ta nu va trece, deci ce sa se modifice lega si medical ?! E ca si cum ai un picior taiat si speri sa creasca la loc, fi serios.
F bine ca ti-a prelungi pensia, ai si tu ceva bani acolo.
Poti sa mananci si pietre, schizo nu va trece, accepta asta si traieste viata asa, ca asta este, trebe sa mergem inainte asa cum suntem, nu sa visam la ceva ce nu putem avea.

Cu prediabetu, tii regim, faci sport si poti chiar scapa, de asta chiar poti scapa, daca te protejezi nu va mai avansa boala catre diabet, ca diabetu facut, ala nu se mai vindeca.
Regim, sport si greutatea normala te vor vindeca de prediabet, nu e sigur 100 %, dar in mare parte poti scapa la timp.
Daca nu ai motivatie de sport poti sa nu faci, dar daca tii regim si ai greutatea normala, ajunge. Ptr ca regimu ajuta enorm sa ai valori glicemice bune, greutatea normala la fel.
Ca pana la urma sportul asta facea, sa ai valori bune, dar daca tu le ai oricum doar cu regim si greutate buna, e ok si asa.

Are pe naiba suferinta un rol, ai avut gene defecte predispozante la boala, aia e, asta e vrajeala lui David ca sa se imbete cu apa calda.
Pana la 16 ani erai normal, aia este, viata ta s-a schimbat.
1
03-06-2022, ora 12:54
360
Nu este medic/terapeut
360
de cati ani ai schizo si de cati ani toc ?
capacitate de munca pierduta in totalitate inseamna grad de invaliditate 1 sau 2.. nu inseamna ca nu te poti recupera.
1
03-06-2022, ora 14:48
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Din 2016 schizo și din 2009 toc
1
03-06-2022, ora 19:47
360
Nu este medic/terapeut
360
fata de 2018, sa zic, esti mai bine din punct de vedere al schizo ? care simti tu ca ar fi diferentele fata de 2018 ?

Nota: iau 2018 ca reper, pt ca in 2 ani, putem zice ca te mai stabilizezi de la medicamente
1
03-06-2022, ora 20:36
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Fata din 2018 am mai multe probleme cognitive cu atenția și focusul in rest pe simptome pozitive nu am nimic, rispoleptul își face treabă dar nu își face treabă pe simptomele așa zis negative..În 2018 eram mai depresiv decât acum.Scris în scrisoarea medicala din 2016 că aveam și depresie pist-schizofrenica adică după episodul ăla psihotic care a durat 3 luni, după ce mi-am revenit, am inceput sa simt tristețe mare și lipsa de sens, plictiseala mare, parca nu aveam busola și un scop/sens.Si acum îmi caut sensul în viața însă nu mă mai simt așa trist și deznădăjduit și am și câteva obiective de viitor.
1
03-06-2022, ora 20:39
360
Nu este medic/terapeut
360
ai avut recaderi in perioada 2016 - prezent ?
1
03-06-2022, ora 22:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Viata pare lipsita de sens de la Rispolept, la multi face asta, da anhedonie, nu mai ai sens si altele. Ori e de la rispolept, ori de la boala.
Oricum nu e bine, trebuie sa rezolvi asta si vine de la sine apoi sensul si tot, nu invers, adica nu sa cauti un sens cand sensurile-s cam luate.
Se stie ca la schizo simptomele negative sunt o mare problema. Mai putine medicamente umbla pe astea.
1
04-06-2022, ora 20:26
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Nu nu am mai avut recăderi dar cogniția s-a înrăutățit între timp fata de 2016 și mai ales față de dinainte de episodul psihotic.
Poate o fi de la TOC?
1
05-06-2022, ora 19:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Cred ca mai mult este de la schizo sau de la tratament, nu de la TOC, stiu oameni cu TOC care nu au probleme cu cognitia.
1
05-06-2022, ora 21:21
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu am gasit un grup pe Facebook : Andy Cutler Chelation: Safe Mercury and Heavy Metal Detox si zic acolo unii ca si-au revenit din boli psihice cu protocolu lde chelare al metalelor grele.

Dar majoritatea au avut plombe cu amalgam inainte. Si eu am avut 8 plombe la 8 masele. Acum mai am 3 plombe si ma gandesc daca nu mi se trage de acol otoata tarasenia.
2
05-06-2022, ora 21:45
360
Nu este medic/terapeut
360
faptul ca cognitia s-a inrautatit, e semn ca te-ai stabilizat, ca creierul nu mai llucreaza la hiperturatie. cel putin asa mi-am dat eu seama ca pot reduce din tratament. ce poti face e sa intrebi/te sfatiesti dr daca e un moment prielnic sa scazi putin din medicamente. asta desigur, daca nu ai mai incercat deja...
1
06-06-2022, ora 11:26
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Scuze Lena cred ca n am inteles bine.Banuiesti ca episodul ți se trage din cauza unor plombe ?
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •