Depresie severa

07-12-2017
Irene
Nu este medic/terapeut
Irene
Buna seara.Este posibil ca terapia cognitiv comportamentala si dezvoltarea personala la psiholog sa nu dea roade? Mentionez ca fac de 2 luni terapie cognitiv comportamentala in urma unor atacuri de panica care au trecut dar in locul carora a aparut o depresie severa pe care nu reusesc sa o depasesc cu ajutorul psihologului.Ca medicamente iau xanax si arketis.Ar trebui schimbat psihologul?
3 comentarii
0
07-12-2017, ora 22:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, nu stiu care sunt asteptarile dumneavoastra, dar trebuie sa intelegeti ca psihoterapia este un proces, un proces care uneori dureaza. Ganditi-va ca ceea ce vi se intampla a fost "exersat" ani de zile (un anume comportament o atitudine, idei sau credinte etc.) iar asta nu se poate schimba peste noapte (doua luni, adica vreo 8 intalniri).
Poate ca indepartarea simptomelor initiale, de anxietate, au revelat ceea ce era mai profund...
Incercai sa discutati gandurile si trairile dumneavoastra cu psihoterapeutul, este esential sa simtiti libertatea de a face asta.
Daca nu va simtiti in largul dumneavoastra cu terapeutul, daca vi se pare ca nu va intelege sau ca nu puteti comunica liber puteti sa va ganditi sa incercati un alt psihoterapeut.
Exista si situatia in care poate nu vi se potriveste tipul de psihoterapie sau stilul psihoterapeutului. Dati-va timp pentru a vedea care este adevarul.
0
08-12-2017, ora 00:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Arketis

Depresie

Doza recomandata pentru administrarea orala este de 20 mg/zi. Unii pacienti pot necesita cresterea dozei. Aceasta trebuie facuta progresiv, cu cresteri de cate 10 mg, pana la o doza de maximum 50 mg/zi, in functie de raspuns.

Luati legatura cu medicul dv.
1
08-12-2017, ora 15:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Schimbările nu apar peste noapte, dar ceea ce nu înțeleg e suprapunerea depresiei peste atacul de panică.
Terapia cognitiv-comportamentală te ajută să înveți să interpretezi rațional evenimentele, să-ți schimbi modul de gândire și percepție, deci chiar dacă exista depresie ar fi trebuit să o diminueze.
V-a făcut și evaluare înainte de a începe terapia? Pentru că și evaluarea are un rol important, pentru că descoperi anumiți factori care favorizează depresia.
Ați discutat cu psihiatrul? Spuneți-i ce stări aveți și poate vă schimbă medicamentele sau cel puțin umblă la dozaj.
Se poate și să nu fiți compatibilă cu terapeutul sau cu tipul de terapie și atunci dacă nu simțiți ameliorare e bine să schimbați terapeutul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul