Diagnostic depresie - luare in evidenta medicala?
Ma confrunt cu o depresie severa si am rugat medicul de familie sa imi faca trimitere pentru consultatie la psihiatru. Medicul de familie mi-a spus ca consultatia psihiatrica apare in evidenta medicala a pacientului, astfel incat pot avea dificultati pe viitor daca vreau sa schimb locul de munca.
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
5 comentarii
Daca mergeti la privat nu sunteti inregistrat nicaieri cu boala. Daca mergeti prin medicul de familie va trebui sa scrie pe adeverintele de angajare ca aveti depresie.
in domeniile descrise stresul e crescut. ganditi-va de doua ori daca astea sunt directiile in care vreti sa mergeti, considerand ca aveti semne de depresie
Buna ziua!
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18cum sa combat depresia??
- 4Sufar de hipotiroidism si fac tratament cu Eutirox
- 71depresie, anxietate, fobie sociala, atacuri de panica
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 4a fost diagnosticat cu tulburare psihica acuta..
- 3depresie puternica acum 3 ani, recomadati-mi un psiholog
- 20depresia si atacurile de panica
- 5Sufar de depresie de vreo 5 ani...nu pot manca normal
- 3Depresie indelungata
- 6La varsta de 15 ani tatal ei a incercat sa o violeze... Acum are depresie?
- 4M-am afundat intr-o tristete teribila de cand fiul meu s-a instrainat de familie
- 6Ma indrept catre depresie?
- 2nu mai sunt in stare de nimic, parca toata viata mi se prabuseste si eu stau si privesc
- 5Depresie, Caldura, Agitatie
- 2posibil diagnostic sfaturi
- 2Nou episod depresiv
- 4Depresie grava
- 2Depresie - Ce as putea sa iau pt depresie fara reteta?
- 1Depresie
- 4Depresie severa cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: