Diferente intre implanturile dentare INNO si Nobel Replace si Nobel Parallel

22-05-2020
Liannaa
Nu este medic/terapeut
Liannaa
Buna ziua,

Am 25 ani si din pacate, destule implanturi de pus intrucat mi s-au facut praf toti molarii de la o varsta destul de mica. Momentan am aparat dentar si urmeaza ca pe parcursul urmatoarelor luni sa inserez niste implanturi, dupa cum urmeaza: stanga - 1 implant sus, 2 jos, dreapta - 1 implant sus, doua jos. Tot pe partea dreapta sus am de refacut o lucrare dentara ce a fost taiata pe elemente cand mi-a fost pus aparatul dentar, in urma cu un an, iar in locul unde am avut o punte dentara ma gandesc daca sa pun tot punte sau implant.

Am vorbit cu medicul, dar tot nu stiu cum sa procedez, dat fiind ca nu sunt nici milionara, asa cum mi-as dori in unele momente :)
Stanga sus am inteles ca e necesara si aditie de os si sa-mi impinga sinusul putin mai sus, ca e cam la limita cu el.
Initial ma gandeam sa imi pun 3 implanturi pe stanga: 1 sus, doua jos. Dupa m-am gandit ca ar fi mai bine totusi sa pun pe partea stanga 1 sus, stanga 1 jos, dreapta 1 jos, sa urmaresc cum sunt acceptate, cum se osteointegreaza, etc si totodata si ca nu cumva sa nu imi ajunga banii pe viitor sa vin cu implant si pe partea dreapta. Medicul mi-a spus ca da, pot pune si 1 implant pe stanga, unul pe dreapta, desi indicat ar fi doua de fiecare parte. Ar fi ok sa pun cate unul de fiecare parte, iar pe viitor sa revin cu inca unul pe fiecare parte langa implantul pe care urmeaza sa il inserez?

Care ar fi diferentele intre implanturile INNO si Nobel Replace si Nobel Parallel? Ma gandeam initial sa imi pun Nobel Parallel, intermediar ca pret. Nobel Replace e ceva mai ieftin, oare e diferenta mare intre cele doua de la Nobel si daca da, in ce sens?

Aceasta este o radiografie de dinainte de a-mi pune aparatul dentar, recent am facut si un CT si mi-a facut simulare pentru implanturi. Atasez radiografia mai jos, iar in poza 2 am marcat cu ovale rosii fiecare loc in care trebuie sa imi pun cate un implant. Am colorat cu rosu interiorul cercurilor unde ma gandeam sa imi pun in prima sedinta 3 implanturi.

https://ibb.co/GRHF55G

https://ibb.co/zZt1pKC

DAca aveti experiente cu cele trei tipuri de implanturi, va rog sa ma ajutati cu sugestii sau informatii pe care le detineti despre acestea.
Orice raspuns din partea unui specialist mi-ar fi de mare ajutor.


Multumesc,

Toate cele bune!
2 comentarii
1
22-05-2020, ora 21:39
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Buna seara
Sfatul meu e daca aveti un medic, cel mai bine e dansu sa aleaga tipul de implant: "Its the Indian, not the arrow" =)
Inno e un implant "Intro level" sa zic, ar fi ok maxilar. Mandibular e super ok Nobelul (premium implant)
Maxilar:
pe dreapta sus eu nu as merge acum pe implant, oricum aveti o lucrare fixa, doar daca tineti neaparat.
Pe stanga sus un implant.
Mandibular: un implant pe stanga si 1-2 pe dreapta, pe radiografie nu ne putem da seama mereu.
Totusi, mai bine e sa postati o radiografie de dupa tratamentul ortodontic.

Remis Constantin
0
23-05-2020, ora 12:17
Liannaa
Nu este medic/terapeut
Liannaa
Multumesc tare mult pentru raspuns :)
In principiu, medicul a spus ca oricare ar fi ok, dar imi recomanda Nobel, intrucat e o clasa premium, insa nu stiu daca sa aleg intre Nobel Replace (cea mai ieftina varianta), Nobel Parallel (varianta intermediara ca pret) si Nobel Active pe care il scot din calcul pentru ca m-ar duce destul de mult si nu imi permit acum, mai ales ca si coronitele Nobel sunt teribil de scumpe.

Cred ca momentan voi pune in prima sedinta 3 implanturi: jos unul pe stanga, unul pe dreapta si unul sus pe stanga. Nu ar trebui sa fie probleme daca pe viitor (in 9-12luni) vreau sa mai adaug inca un implant jos pe stanga si unul pe dreapta, langa cele pe care intentionez sa le pun acum, nu?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •