Dupa 3 ani de la o presupusa infectie cu HIV analizele nu-mi mai ieseau normal, asa-i?
Buna Ziua, am cred ca o fobie si as vrea niste lamuriri caci nu mai pot dormi noaptea.am avut un contact sexual neprotejat de scurta durata (dar cu o pers cunoscuta risc cred ca minim) acum 3 ani si imi este frica ca as fi putut lua hiv...Intrebarea mea este, mi-am facut analizele de sange de rutina recent si sunt in limite normale adica chiar perfecte. pentru o presupusa infectie veche de 3 ani cu Hiv, apareau semne indirecte in hemoleucograma in mod cert nu? Adica scadere de limfocite Thelper (cd4), neutropenie(prin cresterea distructiei periferice), anemie...etc? Dupa 3 ani de la o presupusa infectie analizele nu-mi mai ieseau normal asa-i?.Multumes pentru raspuns
6 comentarii
asta ma intreb si eu...mie niste studenti la medicina mi au spus ca ceva s ar observa...nu ar mai iesi bine analizele...dar cred ca cel mai sigur e daca se face testul pt HIV...oricum daca ai vreun raspuns sigur astept sa mi l spui si mie.:)
Studenţii la medicină au dreptate. În fine sunt şi cazuri fără simptome după infectare... dar destul de rare, de obicei o formă sau alta de imunosupresie se instalează chiar dacă nu se instalează SIDA, infecţii oportuniste, afectare într-o formă sau alta a celulelor etc. Cel mai sigur pentru liniştea dvs ar trebui să faceţi un test HIV, totuşi
multumesc pt raspuns. vroiam sa lamuresc daca se modifica leucograma. adica se vede un semn de infectie virala.dupa 3 ani de la contact... trebuia sa fie modificata leucograma in caz de infectie virala cu hiv nu?
categoric zic eu, de la cele mai mici la cele mai mari... dar sigur ar fi trebuit să fie modificări
aruncati un ochi aici... http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hiv-timecourse.png asta e raspunsu... la 3 ani cd4 trebuiau sa fie cam 450... deci era decelabil in mod clar in formula leucocitara :D... multumesc pentru un eventual raspuns
exact asta ziceam şi eu. nu vă mai faceţi griji
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Am doar 18 ani..nu accept asta:(! partea a II a
- 8o nelamurire legata de hiv/sida
- 5din cauza caderilor de glicemie mi-e frica sa plec de acasa fara mancare la mine
- 5Frica de boala. O fobie?
- 8fobia de cainii vagabonzi
- 9Fobia de a controla pulsul si activitatea inimii
- 7anxietate, frica nejustificata si ameteli
- 4HIV se transmite cu ajutorul tantarilor?
- 11Intrebare despre HIV
- 4HIV, Mononucleoza, Faringita Streptococica?
- 5este posibil sa fie gresit testul hiv ?
- 17somatofobia = frica de senzatii fizice?
- 8cat de mare este probabilitatea de infectie cu hiv a prietenei mele, eu fiind infectat de 3 ani
- 16Care sunt sansele sa fi luat HIV?
- 1Simptome HIV ????
- 19Am hiv? Sunt disperat!!!!
- 3HIV in cât timp se depistează ?
- 0Truvada - Unde se poate prescrie in România? Cât costa?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: