durere in piept

31-07-2010
evital
Nu este medic/terapeut
evital
help please!!! am 25 de ani cu conditie fizica buna dar de aprox o saptamana am inceput sa simt o durere difuza in tot toaracele, durere care radiaza si in omoplati. in acelasi timp am o senazatie ciudata de greutate pe piept care nu-mi permite sa respir asa cum ar trebui( o usoar senzatie ca inima nu-mi bate cum ar trebui). seara, starea se acutizeaza avand perioade scurte de tahicardie dupa care urmeaza momente in care simt inima ca batandu-mi foarte incet si concomitent apare o senzatie de slabiciune in tot corpul. mentionez ca mi-am facut in urma cu 2 sapatamani mi-ai facut ekg si totul arata normal. in urma cu un an am consulatat medic specialist iar in urma investigatiilor totul a iesit bine. ce sa fac, cui sa ma adresez, unele cadre medicale mi-au spus ca poate fi vorba de anumite simptome de anxietate (sunt psiholog de profesie) dar imi vine greu sa cred acest lucru din moment ce simptomele sunt pur organice neavand si alte tulburari psihologice.
2 comentarii
0
05-11-2010, ora 16:55
andrei.25
Nu este medic/terapeut
andrei.25
Aceleasi simptome le am si eu.Analize am facut cat cuprinde si sunt sanatos tun.Asta este unul dintre simptomele atacului de panica.Daca tot esti psiholog, -*, si poate imi dai niste sfaturi pentru cum as putea scapa de atacurile de panica.



(*modificat de administrator)
0
07-11-2010, ora 13:38
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. evital

Buna ziua!

Atat timp cat EKGul este in limite normale, cel mai probabil durerea nu este de origine cardiaca.
Durerea toracica poate sa aiba mai multe cauze: o pneumonie, afectiuni ale pleurei, o nevralgie intercostala, tulburari anxioase (frecvent).
Daca analizele sunt in limite normale si nu sunt semne de alte boli (febra, tusa, stare generala alterata) eu v-as recomanda in prima faza un sedativ usor (Distonocalm, Extraveral, Felis, Calmogen).
In calitate de psiholog trebuie sa stiti chiar mai bine decat noi, ca uneori mintea omului poate pacali trupul :) si sa produca niste simptome somatice "reale".
Aparitia senzatiei de slabiciune concomitent cu tahicardie, la fel e sugestiv pt o tulburare anxioasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  •