dureri atipice, stare de ameteala, in stare de repaus.. incolo sa o mai iau?

10-08-2010
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
Buna ziua!
Am 43 de ani, si de circa 4 ma confrunt cu o serie de simptome ce ar sugera probleme cardiace : ma doare in piept, durerea e ca o apasare profunda intre sani, chiar deasupra sternului, sau sunt ca niste junghiuri in sanul stang. Apoi durerea se muta in spate, cam intre omoplati, parca as avea un cutit bagat acolo., Sau se muta pe tot spatele, parca ma ustura pielea. Am facut cred ca toate investigatiile posibile : radiografii, EKG-uri, test de efort, chiar si CT. Singurul diagnostic gasit acum 4 ani a fost :"rectitudine coloana toracala, modificari de spondiloza T5-T8". Mai nou, ma lupt si cu niste stari de ameteala, parca mi se taie picioarele. Nu in fiecare zi. asa, cand isi "aduce aminte". Toata aceasta simptomatologie ma uzeaza in primul rand psihic, am zile in care mi-e frica ca o sa mor, fara sa stiu de ce. Ce sa mai fac? Incotro sa o mai "iau"? Credeti-ma ca nu e o problema ce tine de psihiatru (mi s-a mai sugerat), cand ma simt bine totul e OK. Sa mai mentionez ca toate aceste simptome (dureri, ameteli) apar in stare de repaus complet (cand stau in pat la televizor, cand sunt la calc), mult mai rar cand am o activitate. Oare ma poate ajuta cineva????
5 comentarii
0
10-08-2010, ora 22:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
D-voastra imi descrieti o seama de investigatii, dar nu imi precizati esentialul: care este rezultatul examenului clinic, sau inca nu ati vizitat vreun specialist??
Toate investigatiile nu au nici o valoare daca nu sunt analizate de catre specialist, in decursul examenului clinic direct.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug Glezna si Picior
0
11-08-2010, ora 09:10
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
Buna ziua, domnule doctor!
Investigatiile au fost sub indrumarea medicilor specialisti (cardiologie, radiologie, etc). Medicul meu de familie, de cate ori o intrebam si ii spuneam cum ma simt, imi spunea ca nu am nimic, si explica starea mea pe baza meridianelor energetice. Practic, am fost cam pe unde m-am priceput eu sa merg. Maine dupa amiaza m-am programat la un consult neurologic, poate doamna doctor de acolo va avea o parere. Ma duc cu toate rezultatele la analize. Chiar si acum, cand va scriu, ma simt rau, am asa, o stare de "sfarseala". Dumneavoastra imi spuneti de examen clinic. Va rog, iertati-mi nestiinta, cine il face? Exista vreo specialitate?
Inca o data, multumiri pentru efortul de a-mi citi problema si a-mi raspunde.
0
11-08-2010, ora 11:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In orice specialitate, consultul clinic inseamna examinarea pacientului care, impreuna cu anamneza (istoricul afectiunii) pot indica un diagnostic de suspiciune, eventual confirmat prin investigatii.
Problema in Romania este ca examenul clinic este cel mai adesea neglijat, in favoarea unor investigatii exorbitante si cel mai adesea inutile.
Trebuie sa incercati la un specialist in boli interne care sa aiba rabdarea de a va asculta si de a va examina atent si competent.
Toate investigatiile nu au nici o valoare daca nu sunt analizate de catre specialist, in decursul examenului clinic direct.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirug Glezna si Picior
0
12-08-2010, ora 17:07
Doinitza
Nu este medic/terapeut
Doinitza
Buna ziua, domnule doctor!
Asa cum v-am spus, astazi am fost la neurologie, la control. Pe scurt, domnul doctor a concluzionat ca nu am nimic neurologic, ca durerile mele nu sunt de la spondiloza toracala, ci pot fi de la un accident pe care l-am avut eu in anul 1985 (deci acum 25 de ani!!!!) in urma caruia am avut niste coaste rupte pe partea stanga, iar la locul de sudura s-a format calus exuberant. Iar pentru durerile din piept, m-a trimis la cardiologie, desi de-a lungul timpului am facut zeci de controale de gen. Credeti ca e bine sa incerc la un medic internist? Cu deosebita consideratie,
0
13-08-2010, ora 11:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Deja problema ma depaseste total.
Sigur ca mai puteti incerca la un alt internist.
Puteti, de asemenea, incerca si un tratament homeopatic, fiind genul de problema perfect adaptabila acestui tip de tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  •