E ok sa se faca 2 implanturi si o extractie de masea de minte in aceiasi sedinta?

03-08-2020
pacient3
Nu este medic/terapeut
pacient3
Buna ziua,

In urma cu 4 ani am pierdut dintii 24 si 26. Medicul la care am mers atunci nu punea implanturi asa ca a ales sa-mi slefuiasca dintii 23, 25 si 27 pentru a pune o punte. Din pacate puntea a trebuit scoasa anul trecut pentru ca gingia se inflamase sub 26 si sangera zilnic.
Acum s-a vindecat dar nu as vrea sa pun alta punte in loc ci as vrea implanturi pentru 24 si 26 si coronite pentru restul dintilor slefuiti (23, 25, 27). Intre timp maseaua de minte (28) s-a cariat destul de mult si trebuie extrasa. Maseaua a erupt integral.

Am mers de curand la un consult la un medic chirurg din Bucuresti, care are si multi ani de experienta in implantologie si am facut impreuna un plan de tratament.
Eu i-am spus ca as vrea sa scoatem mai intai maseaua de minte si dupa ce se vindeca maxilarul sa punem si implanturile, insa domnul doctor insista sa facem atat extractia cat si punerea implanturilor in aceiasi sedinta. Altfel nu accepta pentru ca el doar asa lucreaza.. Argumentul fiind ca imi va fi mie mai usor de suportat intervenita..
Sincer eu ma tem sa le fac pe toate 3 simultan. Ma tem in primul rand pentru siguranta mea.
- Eu am reflexul de voma foarte accentuat (l-am informat si pe dl doctor despre asta) si mi-as dori sa nu dureze mult operatiunea pentru ca fiind o zona cat mai in spate, cu siguranta imi va fi foarte incomod.
- In al doilea rand din cate stiu eu, extractia de masea de minte nu e una simpla, avand riscuri putin mai ridicate si recuperarea fiind pe masura. La fel si operatia de implantare este destul de riscanta si traumatizanta pentru maxilar, ceea ce inseamna ca si recuperarea e mai grea..
Prin urmare ma tem ca recuperarea mea va fi mult mai grea daca le fac impreuna, si ma tem si pentru sansele de reusita a intregii operatiuni, avand in vedere complexitatea si problema mea cu reflexul de voma.

Va rog pe dumneavoastra, medicii cu experienta in implantologie sa imi oferiti un sfat suplimentar. M-ar ajuta mult sa iau o decizie.

Credeti ca este mai sigur pentru siguranta mea, pentru recuperare si pentru succesul operatiunilor sa le efectuez in 2 sedinte (1. extractie, 2. implanturi) comparativ cu a le executa impreuna, asa cum insista domnul doctor?

De asemeni, domnul doctor a spus ca implanturile Megagen sunt superioare celor Bredent. Desi nu am gasit multe review-uri, eu tind sa am mai multa incredere in Bredent fiind mai vechi in domeniu si fiind o companie germana, dar daca dvs aveti argumente pro/contra va rog sa ma ajutati sa ma decid si asupra implanturilor.

Multumesc!
1 comentarii
0
03-08-2020, ora 06:23
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Intr-adevar, fiind interventie chirurgicala pe aceeasi parte, este de preferat sa se faca intr-o sedinta ( administrare de antiinflamatoare, de antibiotic o singura data, protejarea zonei in masticatie etc ). Nu este gresit nici separat, dar doar pentru linistea dumeavoastra. Reflexul de voma va disparea considerabil o data cu anestezierea zonei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul