Fetita 1 an o suspectez de autism

16-11-2020
Mihaela@0
Nu este medic/terapeut
Mihaela@0
Buna ziua, am o fetita de 1 an care nu reactioneaza tot timpul cand o strig pe nume, dar cand aude zgomote sau sunete reactioneaza se uita cauta cu privirea, se uita cine iese si intra pe usa, urmareste cu privirea cand ii arat o jucarie cauta atunci cand ascund obiecte jucari intinde mainile cand vrea in brate, vorbeste mama tata, na, da se uita cand ii arat ceva, are contact vizual ma imita, dar repet ma ingrijoreaza ca nu se uita tot timpul cand o strig pe nume posibil sa fie autism ??
2 comentarii
1
16-11-2020, ora 17:36
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună seara, la vârsta de un an încă nu s-a identificat cu numele ei. Mai aveți puțina răbdare. Jucați-vă cu ea în mod normal, organizați-i programul de hrana și odihna etc.
0
18-11-2020, ora 09:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un copil de un an are nevoie de multă supraveghere și îndrumare. Încercați să vă înțelegeți copilul urmărind comportamentul zilnic, și acolo unde observați că nu și-a însușit anumite lucruri insistați cu explicații chiar dacă aveți impresia că nu le înțelege.
Vă puteți ajuta și de Ghid practic pentru creșterea copilului de la 0 la 5 ani autor June R. Oberlander ca să urmăriți achizițiile conform vârstei, să nu insistați pe ce nu-i posibil la această vârstă.
Repetați-i numele, când îl luați în brațe, când îl chemați la dumneavoastră, prezentați-l rudelor prietenilor cu numele lui. Atingeți-i capul cu mâna și mângâiați-l de la gât spre stânga și peste cap spre creștet, apoi în jos spre dreapta capului și din nou spre gât. Spuneți-i că l-ați mângâiat în jurul capului. Desenați-i capul pe o bucată de hârtie și poziționați-i ochii, nasul, gura, după ce i le-ați arătat pe fiecare. Arătați-i fiecare parte a corpului, convingeți-vă că și copilul la rândul lui le recunoaște. Puteți continua cu lucrurile din jur arătându-le copilului cu explicații pe fiecare. Arătați-i imagini pe cărți de povești, insistați când vedeți că-l atrage ceva. Lăudați-l de fiecare dată când a reușit. Fiți prezentă în viața copilului dvs. atunci când are nevoie și oferiți-i multă iubire. Și mai ales, nu-l comparați cu alți copii, pentru că fiecare copil e unic și se dezvoltă în ritmul său. A-l forța cu anumite achiziții neconforme vârstei îi puteți face mai mult rău decât bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul