Hashimoto, prolactina marita si sarcina

01-05-2009
Anabel
Nu este medic/terapeut
Anabel
Sufar de hipotiroidism cu tsh in prezent cu val 12, 4.De asemenea am descoperit o prolactina de 1300 care a scazut in aceeasi luna fara tratament la 800. Este posibil sa raman insarcinata vreodata?
7 comentarii
0
01-05-2009, ora 20:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vei ramane doar daca tratezi hipotiroidia si hiperprolactinemia.Cu hipotiroidie poti duce o sarcina la termen, dar cu asa hiperprolactinemie nu vei ramane insarcinata.Cred ca nici hipotiroidia nu ti-o tratezi, caci cele doua, hipotiroidia si hiperprolactinemia se interrelationeaza.Vezi si raspunsul la celalat comentariu.
0
01-05-2009, ora 22:44
Anabel
Nu este medic/terapeut
Anabel
Va multumesc ptr raspuns. pentru tiroida iau tratament si medicul endocrinolog mi a marit doza de eutirox, in schimb nu mi a dat tratament ptr prolactina a zis sa reglam intai tsh-ul.Am 30 ani si nici o sarcina pana in prezent. am ovarul dr micropolichistic. credeti ca o fertilizare in vitro ar fi mai buna in cazul meu? Multumesc inca o data.
0
02-05-2009, ora 07:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu are importanta metoda prin care se face fertilizarea, problema este ca organismul nu va retine si nu va mentine nici o sarcina daca valorile hormonale - prolactina in cazul tau- nu este adusa cat de cat la valori aproape de normal.Vezi si anul acesta cum evolueaza sub terapie aceste valori si discuta cu endocrinologul despre dorinta ta de a avea un copil.Daca boala tiroidiana o ai de mult si prin terapie n-ai sa o poti controla tiroida poate fi si scoasa.Doar cu un ovar micropolichistic poti ramane insarcinata.Sfatul meu este sa faci tratament in continuare cum spune endocrinologul care se ocupa de tine, vezi cum fluctueaza valorile hormonale si impreuna o sa decideti.Numai bine!
0
14-06-2009, ora 00:04
Cuore
Nu este medic/terapeut
Cuore
Buna Anabel. La fel sunt si eu. Am prolactina 1046, abia acum am descoperit dupa ce m-am decis sa incep singura sa fac analize hormonale. Medicii mi-au dat fel de fel de tratamente de stimulare...progesteron...orgametril, etc, fara macar unu sa zica sa fac dozari hormonale !!! Medici ! Nu vreau sa supar pe nimeni.
De hipotiroidie stiu din copilarie. Mie eutiroxul nu imi facea bine, imi dadea palpitatii si dureri in piept, insa cu novothyral nu am probleme. O sa vad ce tratament imi va da cand ma voi duce cu analizele. In mod normal ar trebui sa ma trimita sa fac si RMN pt. hipofiza, sa vedem...
Mai vorbim
0
14-06-2009, ora 10:51
Anabel
Nu este medic/terapeut
Anabel
Buna Cuore.Eu merg la endocrinolog cu aceste probleme, ba chiar nu mai trec pe la ginecolog ptr ca nu are rost, problemele mele sunt hormonale. Prolactina este influentata si de tiroida, hipotiroidismul e asociat cu valoarea mare prolactina, scrie si pe net si din acest motiv nu se fac si alte analize mai amanuntite uneori ptr hipofiza (dc valoarea prolactinei este de cel putin 4 ori mai mare decat valoarea maxima normala atunci se fac radiografii la hipofiza).deasemenea valoarea ei e fff sensibila la stres asa ca mai repeta valoarea luna urmatoare.Abia acum o mai repet si eu e a 3 oara, si chiar fara tratament a mai scazut, iar endocrinoloaga a zis ca s ar putea sa mi dea tratament.Eu ma simt bine cu eutirox, iar dc aveam probleme fff rar mi s a recomandat propanolon.Mergi la un endocrinolog...
0
03-09-2009, ora 15:25
Rebeca Stoian
Nu este medic/terapeut
Rebeca Stoian
Am si eu o intrebare pentru doamna doctor endocrinolog.Astazi mi-au iesit rezultatele la FSH, LH TSH, si Prolactina.Cand mi s-au recoltat analizele eram in ziua 18 de la menstra.Asadar, FSH are valoarea 9, 7 si in dreapta paginii ma incadrez la faza ovulatorie,
LH - 32, 2 ma incadrez tot in faza ovulatorie, TSH - 1, 24 , valoarea de referinta e intre 0, 27 -4, 2, insa valoarea Prolactinei m-a socat 1307 si valoarea de referinta e 127-637, mai este inca o valoare de 1082 la Prolactina dupa PEG.Mentionez ca menstruatia este regulata la 29 zile si dureaza minim 3 zile.Secretii din sani nu am, dureri de sani nu am.Singurul lucru care, m-a determinat sa fac aceste analize este faptul ca nu am ramas insarcinata luna trecuta, desi nu folosesc protectie.Imi doresc un copil si vreau sa stiu ce e de facut. Va multumesc mult. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
0
19-11-2009, ora 19:24
ioana75
Nu este medic/terapeut
ioana75
Buna ziua,
Am si eu o intrebare pentru doamna doctor endocrinolog.Au iesit rezultatele la FSH, LH TSH, ESTRADIOL val. 41 Interval referinta 21-251, TESTOSTERON val. 0.98 interval referita 0.13 -1.08, PROGESTERON val. 20.5, INSULINA val. 11 SI PROLACTINA..Asadar, FSH are valoarea 6.72 si in dreapta paginii ma incadrez la faza ovulatorie,
LH - 32, 2 ma incadrez tot in faza ovulatorie, TSH - 3.0929, valoarea de referinta e intre0.35 -4.94, insa valoarea Prolactinei este de 32.78 si valoarea de referinta e 1.2_ 29.93, .Mentionez ca menstruatia este regulata la 28 zile si dureaza minim 3 zile.Secretii din sani nu am, dureri de sani sunt.Singurul lucru care, m-a determinat sa fac aceste analize este faptul ca nu am ramas insarcinata timp de 7 ani, desi nu folosesc protectie.Imi doresc un copil si vreau sa stiu ce e de facut. Analizele au fost facute in a 3 zi, a 14 ai si a 21 zi. Va multumesc mult. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Chiar si o programare. la un Dr. in sectorul 4.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.