Hernie inghinala stanga si varicocel testicul stanga

03-12-2017
Andi336517
Nu este medic/terapeut
Andi336517
Buna ziua,
As fi recunoscator pentru sfaturi / sugestii pentru conditiile de mai jos :
Context : locuiesc in Marea Britanie

In trecut :
Hernie inghinala dreapta mica dar dureroasa.La operatie chirurgul mi-a zis ca se va uita si la partea stanga preventiv dar a descoperit un lipom pe canalul spermatic de 10cm, operatia a durat mai mult daca am inteles bine si nu a mai avut timp sa se uite pe partea stanga.
Am fost externat la 2-3 ore dupa operatie dupa ce am urinat si nu s-au evidentiat probleme.Mai in gluma mai in serios, dupa ce am fost la baie, mi-a disparut patul si am fost invitat intr-un separeu cu un fotoliu (erau multe separeuri la fel cu alte persoane operate in aceeasi zi).

In prezent :
Pentru o verificare preventiva dar si pentru anumite senzatii de presiune in zona inghinala stanga si putina greutate in testiculul stang m-am programat la o ecografie la o clinica privata
Concluzie :
- Hernie inghinala stanga 7 mm
- Mild left varicocele (varicocel stang stadiu incipient) - mi s-a zis ca la stadiul actual cel mai probabil nu va fi tratata.

Intrebari :
1. Cat de grava e (sau a fost prezenta unui lipom pe canalul spermatic de 10 cm)?
2. Acest lipom credeti ca a fost scos in exterior sau doar desprins de pe canalul spermatic si lasat ‘pe acolo’ ?
3. Sunt constient ca hernia inghinala stanga va trebui corectata dar avand in vedere simptomele prezente (presiune inghinala stanga si rar o usoara senzatie de usturime ) si marimea de 7 mm cat credeti ca pot temporiza operatia ? Am unele dureri in stanga in zona rinichi / sold dar banuiesc ca e ceva trecator de la frig probabil – rinichii sunt ok Apr 2017 ecografie in RO– as dori o confirmare daca ar putea avea legatura cu hernia inghinala
4. Poate fi o legatura intre hernia inghinala si varicocelul ?
5. Vreau sa optez pentru urmatoarea operatie de hernie inghinala in Romania, preferabil in sistemul privat.As fi recunoscator daca aveti informatii despre costuri pentru cei neasigurati CAS si cat de repede se poate face o operatie dupa intalnirea initiala cu chirurgul.
6. Varicocelul la testicul este considerat o afectiune care are nevoie de tratament imediat sau deasemenea poate fi temporizat (am inteles ca cel chirurgical e considerat singurul tratament oficial).
Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: