HPV nu stiu ce trebuie sa fac, nu am pe cine sa intreb.

10-12-2008
glamour
Nu este medic/terapeut
glamour
am facut primul test papanicolau si rezultatele sunt : diagnostic citopatologic :lsil, leziune scamoasa intraepitaliala de grad jos.recomandari test hpv, colposcopie.nu inteleg.deci sunt suspecta de hpv ?testul hpv nu este defapt colposcopie ?doctorita nu mi-a explicat prea bine si asa am ajuns aici.va rog mult ajutati-ma.
7 comentarii
0
10-12-2008, ora 22:35
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
testul hpv si coloposcopia sunt lucruri diferite, trebuie sa faci un test hpv..apoi o colposcopie. sa vezi care dintre ramurile hpv le ai instalate in corp.apoi colposcopia care iti arata daca exista rani pe col..nu intra inca in alerta, , mergi la cantacuzino..este un laborator ft bun sau la polizu.acolo este o doamna dr f buna, gabriela dinca. dansa iti va explica tot ce trebuie sa faci. succes
0
10-12-2008, ora 22:55
glamour
Nu este medic/terapeut
glamour
mersi mult de tot pt raspuns, nici nu stii cat ma ajuti. ce vroiam sa intreb : deci din analize reiese ca sunt doar suspecta de hpv sau ca am o ramura hpv instalata deja ? doctorita mi a dat tratament de 3 luni cu cerviron si cervugid si dupa a zis sa revin pt testul papanicolau sa vedem daca trebuie sau nu sa fac testul hpv si colposcopia.
0
11-12-2008, ora 09:25
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
deci mergi si fa-ti testul hpv...ptr depistare de toate ramurile ceri.costa vreo 250 ron.apoi vezi ce ramuri ai si mergi si faci o colposcopie sa vezi daca ai rana pe col..daca ai si nu este grava o vei tratata cu ce ti-a dat doctora ca sunt ovule bune. dar trebuie sa iei si pastile ptr ridicarea imunitatii. sa-mi scrii ce ai facut da?
0
12-12-2008, ora 01:01
glamour
Nu este medic/terapeut
glamour
da, iti multumesc inca o data pt raspunsuri.o sa ti scriu ce rezultate imi ies.multumiri inca o data.
0
15-12-2008, ora 14:59
alxcrs
Nu este medic/terapeut
alxcrs
Buna ziua! Am facut un test papanicolau la panait sarbu si astazi am mers sa ridic rezultatul dar Dl. doctor nu a avut "timp" sa mi-l explice. mi-a spus sa mi fac HPV (nu mi-a spus nici unde, nici ce e aia, nimic, si cand am insistat a spus ca daca am noroc poate o sa vorbeasca pe realitatea TV), mi-a dat tratament cu ovule si mi-a zis sa refac pap-ul dupa 3 luni. Rezultatul spune asa: frecvente PMN (nu stiu ce sunt alea), anomalii ale celulelor epiteliale, infectii: bacterii, modificari reactive asociate cu: Inflamatia si Remaniere (cred, e scris de mana si nu inteleg bine), anomanii ale celulelor epiteliale: LSIL, HPV cu semnul intrebarii. Va rog din suflet supneti-mi cam cat de grav e, pentru ca efectiv nu mi s-a spus nimic, am fost trimisa la plimbare. Inteleg ca testul HPV o sa mi spuna exact ce si cum, dar vreau sa stiu care este cel mai rau caz la care sa ma astept. Am citit pe net si de operatii si de alte chestii..si sunt chiar foarte speriata...
0
18-12-2008, ora 11:16
monelu
Nu este medic/terapeut
monelu
ideea este ca abia dupa ce o sa iti faci testul HPV o sa stii cu siguranta mai multe. deocamdata e clar ca ai o infectie, care poate fi una banala sau... PMN=polimorfonucleare, niste celule de aparare care apar in caz de infectie. HPV cu semnul intrebarii inseamna ca trebuie sa il faci. daca iese pozitiv (sper sa nu) atunci medicul va decide conduita ce urmeaza, daca e negativ atunci e posibil sa iti ia o proba din vagin pt laborator sa vada ce infectie ai. nu te speria pana nu stii sigur rezultatul la HPV! si nu stiu daca stiti, dar HPV-ul costa cam multicel... dar TREBUIE facut. sanatate multa!
0
18-12-2008, ora 20:35
alxcrs
Nu este medic/terapeut
alxcrs
Mersi mult pentru raspuns! Da, stiu, mie mi-a spus ca ma costa 3 milioane. Dar nu asta e problema. Vreau sa il fac cat mai repede ca sa aflu ce si cum. Multumesc mult inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •