Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală

©

Autor:

Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
Deși este binecunoscut faptul că infecția cu HPV, virusul papiloma uman, este asociată cu reducerea calității spermei în rândul bărbaților și scăderea șanselor de a rămâne însărcinate la femei, s-a pus inclusiv problema dacă vaccinul antiHPV ar putea afecta fertilitatea în perioada adultă.

Din fericire, primul studiu de cohortă prospectiv care a analizat relația dintre fertilitate și vaccinarea împotriva infecției cu HPV, condus de cercetătorii din cadrul Boston University School of Public Health, a observat că în realitate vaccinul antiHPV crește șansele de concepție la unele femei.

Bolile cu transmitere sexuală sunt responsabile pentru ratele reduse de fertilitate, dar în rândul femeilor vaccinate antiHPV cu istoric de infecții cu transmitere sexuală, șansele de a rămâne însărcinate au fost similare cu ale femeilor nevaccinate, dar care nu au avut în trecut astfel de boli.

Potrivit cercetării noastre, nu au fost identificate efecte adverse ale vaccinului antiHPV asupra fertilității, mai mult decât atât ar putea manifesta efecte protective la bărbații și femeile care au în antecedentele patologice infecții cu transmitere sexuală”, afirmă Kathryn McInerney, investigatorul principal al studiului. Rezultatele obținute ar putea să îi ajute pe cei care ezită să își vaccineze copilul întocmai din cauza acestui aspect legat de fertilitate.

În acest scop au fost analizate date colectate pentru studiul PRESTO (Pregnancy Study Online) la care au luat parte 3.483 femei și 1.022 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, care încercau să conceapă un copil. Cuplurile au fost monitorizate timp de 12 luni sau până se obiectiva diagnosticul de sarcină, în funcție de caz. La inițierea studiului, 33,9% dintre femei erau vaccinate împotriva HPV, comparativ cu 5,2% dintre bărbați.

Prin intermediul acestor rezultate sperăm să le oferim cadrelor medicale din întreaga lume noi dovezi cu privire la siguranța vaccinului în ceea ce privește fertilitatea, utile în consilierea părinților și a familiilor despre vaccinarea antiHPV.

Studiul a fost publicat în jurnalul Paediatric and Perinatal Epidemiology.

Citiți mai multe despre eficiența vaccinului HPV în reducerea cu 90% a riscului de infectare.

Sursa: News-Medical.Net

Data actualizare: 11-10-2017 | creare: 11-10-2017 | Vizite: 2348
Bibliografie
HPV vaccine can improve chances of conception in some women, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20170919/HPV-vaccine-can-improve-chances-of-conception-in-some-women-study-finds.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauze de infertilitate la femei
  • Clasificare: lista completa de cauze de infertilitate feminina
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  •