Iau Seroxat si de 2 zile ma simt foarte rau

70 comentarii 1 23 Înainte ›
0
11-07-2010, ora 13:06
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
Am auzit ca e antidepresivul cu cele mai multe reactii adverse, deci sigur trebuie sa prinzi ceva.Nu se poate sa-l iei si sa nu simti nimic advers.Si eu am avut somnolenta, diaree, dureri de cap.

Totusi, comunica-i doctorului ce simptome ai.Poate iti mai modifica doza, sau iti schimba medicamentul.Sau poate nu.Trebuie oricum sa-i spui cum te simti dupa ce ai luat deja.

La mine nu era cazul se pare de Seroxat.E un antidepresiv de un anumit tip si eu aveam nevoie de alt tip.Cand l-am luat prima data si doar atunci(primele 2 dati), am avut un simptom care nu aparea pe prospect: se invartea camera cu mine si nu as fi putut sta in picioare nici 2 sec.Trebuia sa stau in pat cateva min.Si luam dimineata.Atunci am mers la altcineva si mi-a prescris Anafranil.Nicio problema, iar depresia acuta a disparut.Si nu am avut sevraj cand m-am lasat ca la Seroxat, din contra, Anafranil l-am luat cand ma lasam de Seroxat si m-a scapat de sevrajul Seroxatului.
0
13-10-2010, ora 11:57
klarakla
Nu este medic/terapeut
klarakla
Avis consumatorlor de xanax: Nu va indopati de xanax !! Ajungeti la o dependenta mai rau ca fumatorii!! Si eu am luat cam doua luni continu si mi am dat seama ca am devenit dependenta...Aveam impresia ca nu mai pot face nimic daca n am xanax la bord...m am cam speriat. Apoi am renuntat. Imi cumpar o cutie de xanax si imi ajunge cate trei luni de 0, 5/20 pastile.In functie de cum iti obisnuiesti organismul.impart o pastila in trei si iau exact la nevoie.daca nu l consumi in mod regulat nu da dependenta..asa ca, iei un sfert azi, unul poimaine si uite asa te ajuti si nici nu ti faci rau! Sunt zile bune si zile mai rele...asa ca nu le folositi drept tratament ! Xanaxul nu vindeca, calmeaza la fel ca algocalminul.in schimb un antidepresiv bun, vindeca la fel ca un antibiotic. Xanaxul este pt uz temporar in caz de maxima nevoie, si daca faceti tratament cu antidepresive, sa nu luati xanax sub nici o forma!! Orice, DAR NU XANAX! Sau daca luati xanax luati foarte rar si in cantitati mici! Medicament natural care ajuta cat de cat este Hypercalmul...dintre toate asta mi s a parut destul de bun...nu face minuni ca xanaxul, insa inlatura vag starea de anxietate.Cateodata ma gandesc, ca era mai bine sa ma confrunt cu un handicap fizic decat psihic!:)) Ce sa faci?? Toata lumea are o cruce.
0
17-09-2011, ora 16:40
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
Pentru cei care su terminat cu Seroxat sau nu au inceput, mai incercati si un complex de B-uri(trebuie luate impreuna ca sa aibe efect)/ sublimente de Calciu. Lipsa lor au ca efect depresie si nu numai.
0
19-09-2011, ora 20:40
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
Daca ai sevraj(partea cu agitatia) si dormi intentionat mai mult dupa-masa, sau te trezesti sa zicem dupa-masa, dupa care intr-adevar te simti relaxat, prelungeste perioada de sevraj prin care TREBUIE sa treci?
0
10-12-2011, ora 13:17
marinela71
Nu este medic/terapeut
marinela71
buna...am 41 de ani si am anxietate, atacuri de panica.am luat intai cipralex (de la medic psihiatru) dar corpul nu-l suporta. apoi am luat xanax si a fost bine. am mers la medic si mi-a dat seroxat dimineata o jumatate. in primele 2 zile mi-a fost rau... maine reci nu imi venea sa manac mie era frig si cand ma puneam in pat ma lua cu lesin si mie era frica sa nu cad. am citi comentariile de mai sus si m-am mai linistit, am cu cine sa vb. caci in familie am avut prob. de astea. am o fetita frumoasa de 12 ani si sta mereu cu frica deoarece am avut 2 atacuri de panica rele si am mers la medic si ea a ramas singura si o cred dar nu sunt in stare sunt molessssssitaaaaa. nu pot sa ii gates dar vine bunica si ma mai ajuta...starile sunt normale??? dupa tratament o sa imi treaca???? multumes, astept raspuns repede!
0
27-12-2011, ora 13:32
geuta
Nu este medic/terapeut
geuta
Buna ziua, tuturor!
Din pacate ma alatur si eu voua, deoarece atacurile de panica ma chinuie de ceva timp.Asa cum am citit din postarile voastre, am realizat ca nu trebuie sa scundem aceasta"boala"si cred ca daca vorbim cu alte persoane care au trecut prin aceste stari, ne va face mult mai bine.Am luat si eu xanax-pot sa spun ca m-am simtit foarte bine;am luat si cipralex doar 3 luni si m-am simtit la fel de bine, dar.dupa o perioada de timp amu reaparut din nou atacurile de panica.
Acum am inceput de 5 zile, tratament cu seroxat, dar am inteles ca dupa o saptamana sau doua se va simti efectul;doamne ajuta sa fie bine!
Sanatate tuturor!
0
30-03-2012, ora 20:12
bebitza-bebitza
Nu este medic/terapeut
bebitza-bebitza
Buna, va rog din suflet sa imi spuneti si mie cei care au folosit medicamentul seroxat la inceputul tratamentului sau simtit ca si cind ar surveni un alt atac de panica si stari de raceala a corpului dar in final transpirati ? Eu fac foarte des gaze la stomac si nu pot sa le elimin e posibil sa fac gaze tot pe sistemul nervos ? va rog zicetimi si mie sa ma pot linisti...
Va multumesc muuult
0
03-04-2012, ora 21:09
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
ceau bebitza
eu iau seroxat 20 mg de 4 zile, si nu am nici un fel de efect advers!!nu te mai gandi la efecte adverse si veziti de viata de zi cu zi, chiar incearca sa faci un sport!eu alerg zilnic 5, 6 ture de stadion
sa imi zici si mie cum te simti de la seroxat, eu deocamdata nu simt nici un efect benefic
0
06-04-2012, ora 13:44
bebitza-bebitza
Nu este medic/terapeut
bebitza-bebitza
multumesc pentru sfat adrian, eu am fost speriata pentru ca ma durut capul 2 zile la inceput si am fost foarte ametita o saptamina si totusi am intrat in saptamina a doaua si mai am senzatia de teama. Ai idee la ce perioada dispare teama asta nenorocita ? Multumesc si incerc sa am incredere totusi
0
07-04-2012, ora 19:45
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
nu stiu bebita, eu nu am nici un efect advers de la seroxat, dar nici benefic!!sa speram ca o sa isi faca efectul medicamentul si o sa fim bine
0
12-04-2012, ora 21:08
bebitza-bebitza
Nu este medic/terapeut
bebitza-bebitza
sa dea dumnezeu sa fim bine ca m-am saturat de rau si de starile astea nenorocite, vad ca la mine este spre bine parca, nu ma mai panichez asa rau de cind il iau prima data a fost mai rau acum vad ca mai bine eu il iau de 2 saptamini si am consultat un medic specialist si in Bruxxel si mi la recomandat in continuuare si la 2 luni sa merg la control. Sper sa ne fie bine de la el
0
09-11-2012, ora 01:55
gabriela.mircescu
Nu este medic/terapeut
gabriela.mircescu
buna seara, am trecut si eu prin probleme asemanatoare acum cativa ani-ameteli, stari de panica, agitatie, dureri de cap etc, am 53 ani, lucrez intr-o banca. Seroxatul mi-a facut f bine din primele zile de administrare, si treptat mi-au disparut toate simtomele care m-au chinuit.Am devenit tonica, cu senzatia de bine, de incredere in fortele proprii, nu mai ameteam(inainte imi era si teama sa merg singura pe strada). Am luat cam un an neintrerupt, in fiecare dimineta si chiar m-a ajutat acest medicament sa am o putere de concentrare mai mare, sa-mi stapanesc emotiile si sa rezist mult mai bine stresului cauzat de munca extenuanta si prelungita. Intrerup acum si cate 2-3 luni tratamentul si chiar mai mult, nu am nici o reactie adversa, iar daca simt ca sunt stresata sau obosita, ca sa fac cu bine fata acestora, reincep pentru echilibrare si protejarea sistemului nervos.Am devenit mult mai calma si mai rationala. Va spun toate acestea, pentru ca vreau sa va impartasesc sincer din experienta mea cu acest medicament.Acum, desigur ca exista organisme diferite, care reactioneaza diferit, am luat si eu pana la Seroxat, alte medimente care nu m-au ajutat in nici o privinta, chiar m-au facut sa ma simt extrem de rau.Seroxatul a fost sigurul care m-a reechilibrat din toate punctele de vedere si pe aceasta cale ii multumesc medicului care mi l-a recomandat. va doresc tuturor multa sanatate si incredere.
0
14-11-2012, ora 03:19
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, simptomele psihice se tratează cel mai uşor prin intervenţii psihologice la nivel clinic. După cum aţi recunoscut şi dvs, simptomele fac parte dintr-un atac de panică dar există şi alte probleme (somatizare, probleme de atasament) care apar pe un fond de stres.

Pentru cei care se confruntă cu probleme similare medicaţia ajută dar în acelaşi timp implică foarte multe constrângeri şi efecte secundare. Personal, în calitate de om, vă sugerez să încercaţi mai întâi o intervenţie psihologică online sau prin telefon. Aveţi astfel libertate pentru alegerea psihologului, indiferent de locaţie.

Numai bine!
0
28-01-2013, ora 22:08
gabriela2580
Nu este medic/terapeut
gabriela2580
buna ziua, sunt Gabriela 32 de ani, am anxietate, iau arketis o pastila 20 mg dimineata si spitomin de 5 mg dimineata si la pranz; acest tratament este de 1 an de zile si am incercat sa-l elimin treptat si nu am reusit; doresc tare mult un copil si stiu ca trebuie sa scap de pastile pentru acest lucru; ce pot face ca sa reusesc?
0
29-01-2013, ora 07:28
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, trebuie să abordaţi acest subiect împreună cu psihiatrul. Treptat, dacă simptomele sunt sub control, doza ar putea fi redusă. Controlul simptomelor se va obţine şi prin intervenţie psihologică la nivel clinic. În acelaşi timp, există şi alte forme de tratament ce afectează mai puţin ciclul menstrual şi produc acelaşi efect la nivel psihic, psihiatrul ar putea să vă schimbe tratamentul.

Numai bine
0
28-05-2013, ora 22:44
razvan87r3b3
Nu este medic/terapeut
razvan87r3b3
Buna sunt razvan locuiesc in marea britanie...si eu ma confru t cu aceste atacuri de panica anexietate.cateodata ma simt asa de ciudat.cel mai tare lucru care ma sperie este faptul ca abia ma tin pe picioare ma simt greu..imi sint mainile de parca ar avea o tona..simt ca ma apasa tot timpul ceva ma pune jos..poate cineva sami spuna daca are simptomele astea si daca sunt normale acestor stari...?
0
17-09-2014, ora 17:04
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Am inceput tratamentul cu Seroxat de 7 zile. Va tin la curent cum este. Mentionez ca am depresie majora cu axietate.
0
18-09-2014, ora 18:09
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
Cat de bun este seroxat pentru sindrom anxios-depresiv ?
0
27-09-2014, ora 17:06
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
La mine e din ce in ce mai bine cu seroxat iau din 15 septembrie si deja ma simt bine mai am uneori niste stari de somnolenta dar sper sa dispara.
0
21-10-2014, ora 14:15
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Iar imi este rau cu tot cu seroxat 20 mg pe zi,
Stie cineva oare ar trebuii sa maresc doza sa mai iau jumate de pastila ?
0
01-11-2014, ora 20:18
Daniela1962
Nu este medic/terapeut
Daniela1962
Buna carlo_ro, sunt pe seroxat de 2 zile si ma doare capul, tu cum te mai simti?
0
13-11-2014, ora 19:43
dstf
Nu este medic/terapeut
dstf
Buna Seara. Va scriu aceste randuri cu gandul ca nu sunt singurul care trece prin aceste simptome, si cineva care a trecut si s-a vindecat de aceste stari ma poate ajuta.
Povestea mea a inceput acum 4 ani si ceva cu un atac de panica, de atunci viata mea s-a schimbat radical. Au fost ani in care mi-am cautat rezolvarea in psihiatri, biserici, psihologi, naturisti, bioenergiticieni, fel si fel de analize, RMN cerebral, Holter la inima, toate bune, dar eu tot rau. Deoarece nu ma simteam bine cu niciun tratament, in 2011 m-am internat la Spitalul Alexandru Obregia, pentru tarament. Mi-era frica sa mai ies din casa singur, ma incuiasem de tot. Dupa acea internare am fost o un sombambul care mergea cu ochii inchisi prin casa, dar eu eram trez. Sa zic ca dupa vreo 2-3 luni, mi s-a ameliorat starea de depresie in care traiam, dar anxietatea si acum este in mine. Nici nu stiu cum, dar am reusit sa nu mai fiu depresiv, am reusit sa iau permisul de conducere(2012)- poate unii spun ca nu am nimic, daca am reusit sa imi iau permisul, dar ce este in mintea mea si corpul meu, numai cei suferinzi ca noi poate intelege- si bacul(2013). De cand am luat permisul au inceput si vizitele singur cu masina la camera de garda cea mai apropiata de mine, la inceput erau mai rare, dar de un an, au fost luni de zile in care ma duceam saptamanal, deoarece faceam atac de panica, sau daca nu faceam atac de panica, ma simteam rau - durere in piept, ameteli - o frica intensa ca o sa mor. Un EKG bun si un calciu intravenos, cam astea erau rezultatele dupa vizita la camera de garda, si evident, o stare psihica mult mai buna. Acum, sincer, mi-e rusine sa mai merg acolo. Toate asistentele sunt invatate cu mine, cand ma duc : Iar a venit baiatul cu atac de panica, mi-au spus ca in felul asta o sa ma trimita la nebuni.In fine...In afara tratamentelor care le-am folosit de-a lungu timpului, am ramas cu seroxat de 4 ani de zile. In tot acest timp m-am confruntat cu o oboseala exagerata, stari de anxietate, n-am mai facut sport de niciun fel pentru ca faceam atac de panica, dar in ultimul timp aceste stari se accentuase din ce in ce mai rau. Am decis sa merg la un medic tot de la spitalul Obregia pentru a-mi schimba medicatia, deoarece seroxatul ( luam unul pe zi/20mg ) simteam ca nu isi mai face niciun efect, ca il iau degeaba. Asta s-a intamplat acum 6 zile, mai exact pe 6 nov 2014. Doctorita de acolo mi-a dat zoloft, 2/zi, si spitomin, 1/zi. Ce m-a facut pe mine sa scriu aici este ca de cand am scimbat medicatia ma simt foarte nasol. Simt nevoia de seroxat( stiu asta ca se mai intampla cateodata sa nu il iau in ziua respectiva si simteam niste stari fizice urate ), am sunat doctora sa-i spun si a zis ca nu crede ca eu simt nevoia de seroxat, si ca ne vedem la control peste 2 saptamani. Pai bun...daca teoretic nu ar trebui sa simt nevoia de el, asta inseamna ca eu am sunat-o doar asa ca nu aveam ce face, si sa o mint?! Ma simt depresiv, ca atunci la inceput, stau la curte si am incercat sa fac activitati pe care le faceam si inainte sa schimb tratamentul si nu mai pot, simt ca nu mai vad bine, ameteli, o oboseala in corp, in piept, mai ales daca fac cel mai mic efort...Nu ma gandesc la altceva decat ca o sa mor...E normal sa ma simt asa la schimbarea tratamentului?Sa mai simt nevoia de seroxat? Sa ma simt atat de slabit fizic..Mi-e frica sa mai ma bucur, nu stiu ce mai inseamna cuvantul relaxare, odihna, in mintea mea nu e altceva, decat ca eu o sa fac vreun infract, sau orice altceva si o sa mor..
Am incercat sa fac un rezumat la toata povestea mea, ca daca ma apucam sa scriu tot ce am trait in acesti 4 ani, nu-mi ajungea pana maine dimineata ! :))
0
30-11-2014, ora 00:14
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@dstf: nu stiu ce fel de interactiune ai avut tu cu psihologii, insa este evident ca nu ti-ai rezolvat problemele. Dar asta nu te impiedica sa consulti alt psihoterapeut, nu crezi? Pana la urma, inteleg ca vizitele la spitale nu ti-au prea placut sau te-a speriat "amenintarea" cu internarea, de nu i-ai mai vizitat? Cu siguranta nu te simteai bine, insa acele stari le ai datorita gandirii tale defectuoase. Gandurile creaza emotii, emotiile creaza reactii fiziologice, iar in urma lor, apar si comportamentele, dupa care, pt ca te-ai comportat intr-un fel, te invinovatesti (adica apare din nou un gand), te simti(o noua emotie) iar cumva (pt ca ai gandit si actionat asa), simti iar in corp tot felul de intepaturi, dureri, senzatii de sufocare, furnicaturi, ameteli, etc, si dai fuga la spital (un nou comportament) :).si tot asa. Pana aici, iti e clar circuitul anxietatii?
Ai de aflat factorii declansatori si cei de mentinere a starilor, dupa care sa lucrezi cu ei - asta inseamna sa faci psihoterapie. Cea mai indicata in tulburarile anxioase este psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Deci, iti recomand psihoterapie.
Sanatate!
0
27-01-2015, ora 12:49
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Seroxat-ul cred ca este un medicament depasit din cauza lui m-am ingrasat, mi-au amortit picioarele, am greturi mie nu imi este potrivit poate este mai bun pe atacuri de panica pentru depresie majora mie nu imi este bun.
Astept si alte pareri.
0
21-03-2015, ora 19:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ carlo_ro

Depinde de organism. Eu dupa un an de Seroxat sunt de 7 ani in episod de remisie de Anxietate.
0
10-05-2015, ora 15:50
crysty1233
Nu este medic/terapeut
crysty1233
Buna ziua, la fel si eu am aceste stari de panica si urmez un tratament cu seroxat de aproximativ 7 luni, dupa ce am trecut de prima luna pana si-a facut medicamentul efect m-am simtit bine, acum vreau sa intrerup tratamentul si iau doar 10 mg dar de cateva zile am niste stari mai ciudate.. maini reci, amorteala, dureri de cap, gol in stomac sunt curios daca este normal ce se intampla si daca a mai avut cineva la fel aceleasi simptome
0
10-05-2015, ora 16:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot fi:

a. ori efecte sevraj reducere seroxat; cititi cu atentie prospect
b. ori semnale ca nu v-a remis inca boala si ca trebuie sa reveniti la doza initiala
0
11-05-2015, ora 09:45
crysty1233
Nu este medic/terapeut
crysty1233
Am inteles ca, seroxat nu da sevraj doar xanax, exista si varianta sa revin la doza de 20 mg oricum mai am de asteptat vreo cateva zile pt a vedea cum decurge tratamentul.simptomele nu sunt chiar atat de greu de indurat o sa mai revin multumesc pentru raspuns
0
11-05-2015, ora 11:03
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Eu cred ca are prea multe reactii adverse, daca ajunsesem sa nu imi mai simt picioarele de la genunchi in jos, plus ca ma bataiam intruna si dateam din picioare, dar am luat atitudine am schimbat si doctorul si tratamentul. Acum iau stimuloton(sertralina) si Seroqel care face minuni.
0
11-05-2015, ora 11:12
crysty1233
Nu este medic/terapeut
crysty1233
Eu nu am avut atatea reactii adverse de la seroxat in schimb pana sa ajung sa iau acest medicament am avut niste experiente ft neplacute
Adaugă un comentariu / răspuns
70 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul