Remotiv sau Rhodiolin

03-08-2014
Rmega07
Nu este medic/terapeut
Rmega07
Buna ziua.Am tot citit pe internet despre 2 adjutanti naturali foarte buni impotriva stresului, depresiei si anxietatii usoare, care nu ar avea reactii adverse, acestia fiind Remotiv pe baza de iarba de sunatoare si Rhodiolin.De ceva vreme trec printr-o depresie usoara, atacuri scurte de panica si o usoara lipsa de motivatie si ma gandeam sa apelez la unul din aceste doua produse.Problema nu mi se pare foarte grava incat sa apelez la antidepresive sau la un psiholog/psihiatru, dar ma afecteaza atat pe plan social, cat si pe cel profesional.Deci ma gandeam sa incerc un adjutant dintre cele doua.Care ar fi mai indicat si care a dat rezultate mai bune?
2 comentarii
0
03-08-2014, ora 19:20
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara!
Inainte de a va raspunde, e nevoie de clarificari.
Ati mentionat mai sus un diagnostic: "depresie usoara, atacuri scurte de panica si o usoara lipsa de motivatie". De unde ati primit acest diagnostic? L-ati primit, sau de unde anume a aparut el?
Chiar daca veti gasi suficiente detalii despre medicamente pe internet, acest fapt nu va asigura de rezultate bune si pe termen lung. Aveti nevoie de un consult psihiatric/psihologic, pt a sti daca e nevoie sau nu de medicatie. Poate nici nu e cazul. Chiar daca prezentati simptomele unei depresii, poate fi doar un episod, sau poate fi cu totul altceva - cum veti sti sa faceti diferenta? Aveti idee despre efectele adverse ale automedicatiei, mai ales daca ne referim la cele recomandate in tulburari/probleme de natura psihica?
Stiind ca problema de care vorbeati va afecteaza pe plan social si profesional, natura ei si mai ales cauzele acestei probleme necesita o vizita la psiholog sau psihiatru, pentru a va fi stabilita o schema personalizata de tratament, sau un plan individualizat de interventie psihoterapeutica.
Sau macar sa va clarificati nelamuririle in cadrul unei singure sedinte. Pe scurt, nu stiti ce aveti, deci cum puteti sa va "tratati" singur, dupa "indicatii" de pe net?
0
03-08-2014, ora 19:52
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Remotivul este mult mai eficient decat Rhodiolinul care e doar un adaptogen, dar poate provoaca fotofobie ! Deci daca va place soarele nu e indicat (remotivul) decat din septembrie incolo sau daca stati la umbra ! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  • Termeni ca depresia și schizofrenia ar putea deveni învechiți
  • Genele pot indica persoanele care răspund la tratamentul cu litiu
  •