Implant pe teren nepregatit?

24-04-2008
stirbu g
Nu este medic/terapeut
stirbu g
Pe 1 ian 08 mi-a cazut un dinte din fata jos care se tot misca de mai mult timp. Am sesizat ca mirosea urat la radacina.Am facut radiografii : d-na dr. mi-a aratat ca e o infectie care afectase osul si la dintele vecin. Mi-a spus ca se poate face implant. Cand mi-a spus cat costa am avut o depresie. Asa ca am gasit si mai ieftin (600 euro) la alt medic. Mi-am pus implantele - doua jos chiar in fata - deoarece mi-a extras si dintele vecin deoarece se mai tinea in prea putin os. (Mi-a facut si aditie de os la primul).Dupa trei zile mi-a pus dl. dr. si dinti falsi peste implanturi. M-au sacait cu dureri cam 10 zile. Dupa un timp s-a dezlipit un dinte fals si m-am dus sa-l lipeasca la loc. Cand a scos dintele fals l-a scos cu tot cu implant... Mi-a facut din nou aditie de os si... asteptam. Dl dr a concluzionat ca nu trebuia sa-mi puna dintii falsi peste implanturi. Ce mai pot face ??
33 comentarii 12 Înainte ›
0
01-05-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
procedura este corecta.cu aditia de os...insa eu as mai fi asteptat 6 saptamani de la extractie sa fiu sigur ca infectia care a fost...nu mai este. In rest trebuie sa asteptati...este un tratament care dureaza.Daca s-a dezlipit...stiu ca sunt dinti din fata dar mai bine nu ii punea, exact ceea ce v-a si spus. In rest acum trebuie sa asteptati.
0
04-05-2008, ora 00:00
stirbu g
Nu este medic/terapeut
stirbu g
In primul rand va multumesc de comentariu domnule doctor Marin. In al doilea rand am constatat ca se misca si cel de-al doilea implant alaturat. Dl dr a zis c-o sa-l scoatem si pe acesta si va incerca varianta cu implant ingropat in gingie... de care n-am stiut de la inceput. Sunt foarte descumpanit deoarece nu stiu unde le va pune. Va face alte foraje in os sau tot in aceleasi cavitati ?! N-am discutat. Acum dl dr e plecat din tara.Exista, sau se da garantie pentru implanturi dentare ??
0
05-05-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
cred ca este vorba despre implantele juxta-gingivale.sincer.se faceau acum 15-20 ani.au un dezavantaj major.resorbtia osoasa...oricum medicul dvs ppoate ca stie mai bine situatia.
Fara sa dau lectii colegilor.intai treb facuta extractia si un chiuretaj amanuntit + aditia de os in toata zona.as fi asteptat 3 luni.apoi as fi pus implantele.Eu unul asa as fi procedat (desigur poate ca nu e cea mai buna solutie.dar ma bazez pe ceea ce stiu si ceea ce mi-ati relatat)
Cat despre garantie.producatorul implantelor da garantie...la implant, dar nu cred ca o sa gasiti pe cineva care sa va dea garantie si pe sistemul dvs biologic.
0
04-06-2008, ora 00:00
linalina
Nu este medic/terapeut
linalina
am si eu o intrebare legata tot de implant dentar; sufar de paradontoza si dintii (de jos)afectati aproape ca nu ami am os deloc; nu vreau sa ajung nici la proteza si nici nu vreau implant de os; am fost la stomatolog, dar inca nu-si da seama ce fel de procedeu va urma; am facut un dertrataj iar sapt viitoare va face un chiu etaj pt pungile de puroi de la radaciniele dintilor(aprope la fiecare dinte); problema e ca pana acum am fost la tot felul de doctori si pana la acesta nici unul nu mi-a prezentat un oplan de tratament, dar s-au grabit toti sa-mi spuna ca ma costa de voi ramane sarac; intrebarea mea: nu se poate face nicmic fara aditie de os?. thank you
0
05-06-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna ziua.Pentru faptul ca osul nu mai este la aceeasi inaltime, un implant nu poate fi pus datorita unor considerente mecanice si biologice (exista posibilitatea sa fie afectate unele regiuni cum ar nervul mandibular in cazul dvs).Asa cum radacina naturala adintelui ar trebui sa stea toata in os...asa si radacina artificiala=implant.
0
27-01-2009, ora 14:58
anastacia
Nu este medic/terapeut
anastacia
Buna ziua d-le doctor Cosmin Marian! A-s avea si eu cateva nedumeriri in ce priveste paradontoza, am boala asta de cativa ani, dar din lipsa de informatii nu am facut mare lucru.Anul trecut insa am inceput sa iau masuri in urma unei vizite la dentist unde mi-s-au facut mai multe investigatii, in urma carora aflasem ca dintii mei se tin in mai putin de 5 mm radacina...Asa ca am cautat o clinica de paradontologie care sa ma indrume pe drumul cel bun! Mi-au facut mai multe lucrari de stabilizare a dintilor de care sunt foarte multumita dar numai la partea de sus a dintilor(nu stiu cum sa-i spun in termeni medical adica mi sa facut un sant de la un canin la celalalt respectiv 6 dinti unde mi s-a introdus o coroana din fibra de ceva...) Acuma intrebarea mea care este?:cat timp am garantia ca dintii n-o sa-mi cada??? Si a doua : din cauza ca imi lipsesc cateva masele (care le-am scos cu mult timp in urma sa am paradontoza) a-s vrea sa stiu daca se poate face implant??? va multumesc anticipat!!
0
29-01-2009, ora 15:04
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Cauza parodontozei nu este in niciun caz extractia molarilor(maselelor) ci cu totul si cu totul alta. Garantia in ceea ce priveste longevitatea solidarizarii dintilor restanti nu cred ca o poate da cineva. Poate ca un chiuretaj subgingival si o aditie de os ar creste sansele ca dintii respectivi sa reziste mult mai mult. Cat despre implant.parodontoza se manifesta pe ligamentele ce leaga dintele de os(le distruge).la implant aceste ligamente nu exista, deci nu implica o contraindicatie din acest puinct de vedere.
0
14-03-2009, ora 18:52
doynel_yoman
Nu este medic/terapeut
doynel_yoman
Buna ziua, am si eu o problema;am o lucrare dentaracare se dezlipeste la o luna.Asta este a doua lucrare pe care o fac pe dinti respectivi.Mi s-a spus ca am o paradontita superficiala pe care am tratat-o cu antibiotice.Mentionez ca am mai multe lucrari facute de acelasi doctor dar la care nu am nici o problema. Mi s-a spus ca dintii care sustin lucrarea sunt prea mici, as vrea sa stiu daca mai sunt si alte cauze[poate exista un material mai bun].va multumesc anticipat
0
19-03-2009, ora 15:17
stirbu g
Nu este medic/terapeut
stirbu g
Va salut dl dr Cosmin Marin ! N-am ajuns inca la capat cu implantele mele. Am un implant din acela ascuns in gingie, fixat prin iulie anul trecut iar langa acest implant a fost pusa aditie de os in vederea adaugarii celuilalt implant, vecin. Problema este ca aceasta aditie de os, nici dupa atata timp, nu a aderat la osul propriu, (- a disparut pare-se) si tot o cavitate adanca a ramas. De atunci port un "fluturas" pt estetica. Ar mai fi alta solutie sa castig masa osoasa ? Ce ma nelinisteste este ca dintii de care este prins fluturasul prezinta pete maro spre varf... si mi-e teama sa nu-i pierd si pe acestia. Deoarece s-a lasat gingia.
Cat timp se poate purta acest fluturas ?
Multumesc anticipat !
0
05-04-2009, ora 20:52
Dr. Octavian Fagaras
Identitate neconfirmată
Dr. Octavian Fagaras
Pentru doynel:
inainte de a face o lucrare protezica trebuie rezolvata problema de paradontoza. Tratamentul cu antibiotice nu ajuta absolut la nimic - poate sa fie numai o parte din tratament. In general, parodontoza se trateazea cu o igienizare profesionala dupa care, la cazuri mai avansate urmeaza faza chirurgicala
0
06-04-2009, ora 15:37
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Oferta ososa se obtine prin aditie de os.osul..este si el de mai multe feluri, dar la noi se foloseste os sintetic sub forma de granule. Cred ca asa s-a folosit in cazul dvs. Oferta osoasa mai poate fi crescuta cu grefa (bucata) de os de-al dvs.Este o interventie chirurgicala in care se ia os dintr-o zona si se transfera acolo unde este nevoie.
0
12-01-2010, ora 16:26
radu alin mihai
Nu este medic/terapeut
radu alin mihai
Salut! Am si eu o intrebare legata tot de implant dentar...In urma cu un an de zile intr-o altercatie mi-am pierdut 2 dintii (cei din fata sus)am mers la un doctor din slatina si mi sa recomandat implantul...am asteptat 3 luni de zile.dupa ce am facut o radiografie mi sa spus dupa tot acest timp ca osul nu sa vindecat bine...am facut operatie de os si am astept 6 luni de zile. dupa 6 luni domnul Docror mi-a recomandat sa mai stau inca o luna...dupa aceia sa fac o radiografie si atunci o sa decida daca mai astept sau o sa inceapa lucrarea.Am si eu o singura curiozitate E NORMAL SA ASTEPT ATATA TIMP??exista riscuri daca ma grabesc ?adica nu mai vreau sa mai astept mai mult de 7 luni dupa operatia de os sa imi puna implanturile.multumesc frumos
0
12-01-2010, ora 21:38
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Faptul ca ati ramas cu defect osos presupune ca in acea zona sa se faca o aditie, ceea ce am inteles ca s-a facut. De regula dupa aceasta aditie osoasa se cam asteapta 4-5 luni ptr ca integrarea osului sintetic in masa osoasa existenta este un proces mai complicat. De aceea aceasta perioada mai lunga. Ptr a vizualiza zona si ptr a face o simulare de implant va recomand un computer tomograf, nu o radiografie, mai ales ca este zona cu cel mai important rol fizionomic. Succes!
0
12-01-2010, ora 22:13
radu alin mihai
Nu este medic/terapeut
radu alin mihai
Imi puteti spune mai exact ce este computer tomograf...si la ce imi foloseste??!va multumesc mult..
0
14-01-2010, ora 03:02
DYBIM
Identitate neconfirmată
DYBIM
Metode Computer tomograf (CT) Computer tomograful (CT) foloseste raze X pentru a efectua imagini detaliate ale structurilor din interiorul organismului. In timpul testarii, pacientul va fi intins pe o masa conectata la scanner-ul computer tomograf-ului, un aparat de dimensiuni mari cu aspectul unui cilindru fara miez. Acesta va trimite impulsuri de raze X prin corpul pacientului. Fiecare impuls dureaza mai putin de o secunda si formeaza imaginea unei felii subtiri din organul sau zona studiata. O parte a scanner-ului se poate inclina, fapt ce permite preluarea imaginilor zonei studiate din diferite pozitii. Imaginile sunt memorate intr-un computer. Computer tomograful (CT) poate fi folosit pentru studiul oricarui organ al corpului ca ficatul, pancreasul, intestinele, rinichi, glande suprarenale, plamani si inima.
O vopsea iodata (substanta de contrast) poate fi folosita pentru a face structurile si organele mai usor de observat pe imaginile computer tomograf. Substanta de contrast poate fi folosita pentru a studia fluxul sanguin, pentru a gasi tumori sau pentru a cauta alte probleme. Substanta de contrast poate fi administrata intravenos sau per os (oral), in functie de testul dorit. Imaginile computer tomograf pot fi preluate inainte sau dupa administrarea substantei de contrast.
PS: dac vi s-a recomandat aceasta metoda de examinare, ar fi bine sa o faceti.SANATATE MULTA !!!
0
14-01-2010, ora 03:09
DYBIM
Identitate neconfirmată
DYBIM
PS 2 :nu as vrea sa il contrazic pe colegul meu, dar parerea mea in urma celor expuse de dumneavoastra, este un esec terapeutic. pentru mai multe detalii, discutam pe privat. SANATATE!!!!
0
14-01-2010, ora 10:14
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Chestia cu esecul...si eu m-am gandit la ea...Acum sincer pe google putea si pacientul sa caute ce inseamna computer tomograf, ideea este sa ii explicam mai pe intelesul sau ceea ce reprezinta. CT (comp tomograf) este o radiografie mai speciala, in sensul ca este tridimensionala si nu bidimensionla ca cele obisnuite, deci are avantajul observarii tesuturilor in toate planurile, se calculeaza densitatea osoasa, si, se fac sectiuni din mm in mm. Asta va ajuta la observarea a ceea ce s-a intamplat cu aditia ososa. Plus de asta, daca este un tesut "alterat" il indica si de asemenea se face si o simulare de implant ( pozitie si dimensiuni) Daca tesutul osos in zona respectiva nu este in regula sistemul nu da voie sa se faca simulare de implant.
0
05-06-2010, ora 22:29
Stefana Marinescu
Nu este medic/terapeut
Stefana Marinescu
Buna ziua, Am 49 de ani si in urma unei radiografii diagnosticul este: inceput de paradontoza
Osul mi s-a retras in extramitati si nu mai este la aceeasi inaltime, am pungi cu infectie la radacinile a 2 dinti si acum 2 saptamani mi s-a scos un molar care oricum nu mai avea suport osos ptr radacina -si asa mi s-a facu un drenaj. Intrebarea mea este daca ordinea procedurilor pe care le voi suporta este corecta:
1. Obturare canal si scos nerv la fiecare dinte sau molar;
2. chiuretaj subgingival
3. transplant de os(implant cu granule de os sintetic)

Sincer nu am inteles de ce trebuie sa mi se obtureze toate canalele si scos toti nervi, puteti sa-mi explicati?
Si pe net am mai citit despre un gel care se introduce in acelasi timp cu transplantul de os si "consolideaza" restul de os pe care il mai am.
Ma puteti ajuta cu mai multe informatii?

Multumesc frumos
0
05-06-2010, ora 22:57
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Pentru ca pungile parodontale probabil ca sunt destul de mari si exista posibilitatea ca bacteriile din aceste zone sa fi atacat deja nervul si ptr a creste arta de succes a tratamentului.se procedeaza la extirpari (scoaterea nervului).
Ar mai exista si un alt aspect...se presupune ca prin extirpare si obt de canal scade mobilitatea dentara.
0
06-06-2010, ora 21:55
Stefana Marinescu
Nu este medic/terapeut
Stefana Marinescu
Buna seara,
Multumesc frumos ptr. raspuns.
Am citit pe net despre obturarea canalului si am inteles ca nu am alta varianta.
Adevarul e ca speram sa mi se faca doar chiuretajul subgingival si transplaplantul de os (implantul cu granule de os sintetic) dar e corect ca mai intai sa scap de infectia pe care o am.
Ma bucur ca am descoperit acest site si in urma "discutiei" cu dvs am stiut ce anume sa caut pe net ptr a ma lamuri mai bine si in consecinta sa iau o hotarare.
O seara buna va doresc!
0
03-12-2010, ora 01:17
ene maria
Nu este medic/terapeut
ene maria
Buna seara! Ma numesc Ene Maria si am fost diagnosticata cu paradontoza si mi s-a spus de catre medicul stomatolog ca nu are ce sa imi faca.In partea de sus stanga deja mi se clatina foarte tare o masea iar in jurul celorlalte se formeaza abcese si ma dor de aproare ca nu pot sa mananc.Domnule doctor, va rog sa-mi spuneti nu exista totusi un tratament?Mentionez ca am doar 27 de ani si medicul meu m-a speriat foarte tare spunandu-mi ca trebuie sa-mi fac implant osos.Nu stiu nici in ce consta aceasta operatie si nici cat costa.Va multumesc.
0
03-12-2010, ora 10:21
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Tratamentul variaza in functie de cit de avansata e boala parodontala: de la simplu chiuretaj subgingival la metode chirurgicale sau chiar extractie in ultima instanta, daca dintele se considera a fi nerecuperabil.

In general boala parodontala se considera a fi cu atit mai agresiva cu cit debuteaza la o virsta mai tinara, de aceea veti avea nevoie de controale frecvente la stomatolog, detartraj, si reguli de igiena dentara f stricte pe care sa le respectati acasa pt ca boala sa nu evolueze intr-un ritm alert. Boala parodontala poate fi tinuta sub control. Cel mai important este ca pacientul sa constientizeze ca de el depinde in cea mai mare proportie ca acest lucru sa se intimple: igiena, igiena si iar igiena, si bineinteles rezolvarea urgentelor (abcesele parodontale) si stabilizarea situatiei prezente.
0
03-12-2010, ora 13:30
AlinDanescu
Nu este medic/terapeut
AlinDanescu
@ ene maria

Din cate stiu eu, problema, desi iremediabila, poate fi totusi tinuta sub control. Cauzele bolii parodontale nu sunt sub nici o forma corelate doar cu dintii. Daca reduceti cauzele (stres etc) puteti constata, daca nu o imbunatatire, macar o stopare a intregului proces. Cat despre implant, este o solutie foarte buna. Consta in inlocuirea totala a dintelui, cu rezultate excelente in timp si preturile sunt onorabile. Eu mi-am facut unul singur, si sunt foarte multumit. Iata aici o resursa generala: www.dentfix.ro.
0
03-12-2010, ora 19:56
ene maria
Nu este medic/terapeut
ene maria
Va multumesc pentru raspunsuri.
0
06-12-2010, ora 15:41
radu alin mihai
Nu este medic/terapeut
radu alin mihai
Salut! Am si eu o intrebare legata tot de implant dentar...In urma cu un an de zile intr-o altercatie mi-am pierdut 2 dintii (cei din fata sus)am mers la un doctor din slatina si mi sa recomandat implantul...am asteptat 3 luni de zile.dupa ce am facut o radiografie mi sa spus dupa tot acest timp ca osul nu sa vindecat bine...am facut operatie de os si am astept 6 luni de zile. dupa 6 luni domnul Docror mi-a recomandat sa mai stau inca o luna...dupa aceia sa fac o radiografie si atunci o sa decida daca mai astept sau o sa inceapa lucrarea.Am si eu o singura curiozitate E NORMAL SA ASTEPT ATATA TIMP??exista riscuri daca ma grabesc ?adica nu mai vreau sa mai astept mai mult de 7 luni dupa operatia de os sa imi puna implanturile.multumesc frumos

(am publicat acest text pe data de 12-01-2010)
Acum suntem pe 6-12-2010 si eu tot nu am reusit sa termin acest implant...dupa 9 luni in care am asteptat sa se refaca osul de la operatie nu am asteptat 7 cum mi-a zis initial domnul doctor a zis sa stam 9 luni sa fim sigur..dupa 9 luni de la operatie m-a trimis sa fac o radiografie sa vada cum sa refacut osul(aditia de de os).Surpriza.nu sa completat bine osul si ca urmare trebui sa mai fac o a 2 aditie de os.Am facuto si pe aceasta...dupa ce mi-am revenit de la operatie imi spune foarte senin ca acum ne revedem dupa 9 luni..exista pericolul ca si dupa aceasta operatie (a 2-ua) sa nu imi puna implanturile?cand am fost prima data la dansul a zis ca in 6 luni o sa am dintii da usor usor ma apropi de 2 ani in care am fost supus la 2 operatie nu stiu daca a fost vina mea pt a 2 operatie si daca nu a gresit dansul ca nu mi-a pus suficient os de prima data..si de ce dureaza atat de mult ?ps.mi-am perdut increderea in dasul si vreau sa stiu daca e normal tot ce face..multumesc mult
0
06-12-2010, ora 16:08
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Sint uneori situatii in care nu se reface osul cum trebuie chiar daca medicul a lucrat perfect corect.
Cind nu exista os suficient, atit calitativ cit si cantitativ, exista riscul de esec la integrarea implanturilor. De aceea medicul dvs vrea sa se asigure ca atunci cind va face implantarea are os suficient, astfel incit sansele de integrare a implanturilor sa fie mari si atit pacientul cit si medicul sa fie multumiti.
Rabdarea pacientului pina la finalizarea tratamentului in astfel de situatii este f importanta. De asemenea, este importanta si relatia dvs cu medicul implantolog. Daca nu mai aveti incredere, mai bine schimbati-l. Fara incredere nu exista relatie medic-pacient.

Eu personal as avea mai mare incredere intr-un medic care nu se grabeste sa-mi puna implanturile pe un suport osos deficitar si care are rabdare sa faca lucrurile asa cum trebuie. Dar lucrurile facute cum trebuie cer timp si rabdare. De ambele parti.

Bafta!
0
12-07-2011, ora 16:59
yadira3
Nu este medic/terapeut
yadira3
Tot ceea ce a raspuns maseluta2002 si nico_g...sant raspunsuri foarte corecte, indiferent de problema pusa de pacient, pentru ca eu am trecut prin ele, iar sfaturile lor sant foarte corecte, va spun ca am trecut prin ele, pentru ca, dentistul este cea de a 2 a familie a mea, de mic copil, de cand am probleme cu dantura, si am invatat destule in drumurile mele pe acolo, dar abia de anul asta am facut niste implanturi, zic eu la niste doctori priceputi, si nu dau nume ca sa nu se considere ca fac publicitate...si am cam facut 5 implanturi pe partea stanga si sus si jos, in urma cu 3 luni, iar de vreo 3 saptamani am facut aditie de os, jos pe partea dreapta, unde nu am mai avut nici o masea incepind de la premolar la molar de vreo 15 ani...ce vreau sa intreb aici, este cam cat dureaza durerea pina se duce definitiv, la aditia de os, pentru ca am momente, cand mai ma sacaie asa ceva, pe acolo, si o simt si pina la maxilar, dar e ca o sacaiala, cum am spus, iar aditia osoasa este facuta cu os, grefa...nu cu praf bio-oss, sau ceva de genul asta...si doctorul mi-a spus ca peste 4 luni este vorba de implant acolo, si nicdecum mai devreme...
Deci, ca sa inteleaga toata lumea, va spune un pacient, si nicidecum un medic, ca sa zici, ca te sfatuieste altfel, ca sa incerci si alte consulturi la alti doctori...
Un implant dentar...constituie o diferenta ca timp de vindecare...pe mandibula si maxilar...maxilarul(sus)este o parte ce necesita mai mare timp de ostoeointegrare, cam pina la 8 luni, in comparatie cu mandibula care necesita si ea cel putin 4 luni...pentru ca pe maxilar, sant niste oase cam aeriene, ca sa zicem asa, fata de mandibula, ce are o intrega structura osoasa de sustinere, si ne vindecam mai repede...pe urma trebuie sa avem rabdare si iar rabdare, pentru acest timp de vindecare, pentru ca nicaieri in lumea asta avansata in stiinta nu exista posibilitatea imbracarii implantului in 3 zile.NU SE POATE ASA CEVA NICIODATA...CINE VA SPUNE ASTA, ESTE O EXCROCHERIE in toata regula, care sa va ia banii si sa dispara, asa cum am vazut intr-o situatie mai sus...ca sa fie o reusita implantul, persoana trebuie sa fie sanatoasa, nu diabet, sau diferite boli, de genul duse pe picioare dar nevindecabile niciodata...si ceea ce e foarte important, , , in primele 7 zile de la implant...NU FUMATI ORICE AR FI...pentru ca lumea spune ca nu sant reusite operatiile...dar nicidecum nu spune ca sant fumatori, si asta trebuie evitat cu orice pret dupa o asa operatie, pentru ca nu este benefic implantului...dupa impalnt...nu are ce sa te doara mai mult de o zi, pentru ca deja se ia antibiotice si antiinflamatoare, cum aud lumea pe aici, ca i doare si dupa 5 zile...si cand va calculati cu doctorul, nu va caliciti, si cereti acea aditie de praf de os, care ste destul de scumpa intr-adevar, dar fara de care nu se poate iar un medic priceput stie asta...si trebuie tratata toata gura si apoi sa va hotarati pt.implanturi, pentru ca daca aveti vreo urma de infectie prin vecinatate, la vreo masea netratata...degeaba va chinuiti sa mai puneti implant...si pe urma cei ca fac implant dentar, iar pe urma nu isi simt o parte faciala, e clar ca s-a atins vreun nerv facial, care daca are putin noroc, isi revine in maxim 14 zile, daca nu...e cam de rau...deci totul ce este legat de implant nu necesita decat rabdare si iar rabdare.
0
14-08-2012, ora 17:35
hormat
Nu este medic/terapeut
hormat
Buna ziua,
am si eu o problema la care va rog sa imi raspundeti. Sufar de paradontoza, dintii si maselele de jos mi-au fost extrase( cu o luna in urma). Osul ramas este insuficient pentru implanturi ( doresc o proteza fixa pe implanturi) iar medicul mi-a spus ca trebuie sa astept 3 luni pana ce acest os se reface. Credeti ca osul se va reface asa natural, nu e nevoie de o aditie de os? Eu am rabdare dar oare este posibil? Multumesc.
0
14-08-2012, ora 19:07
Dr. Octavian Fagaras
Identitate neconfirmată
Dr. Octavian Fagaras
Buna ziua,
Cateva informatii: osul, daca nu sunt efectuate tehnici de marirea ofertei osoase, se reduce in zona extractiilor cu pana la 60%. exista posibilitatea de a face o restaurare fixa imediata pe implanturi, adica dinti fixi intr-o singura sedinta. Atentie, aceasta tehnica necesita un implantolog cu experienta. Daca doriti, ma puteti contacta pentru ultriore informatii.
0
05-12-2013, ora 03:35
sebastian88
Nu este medic/terapeut
sebastian88
Buna ziua

as dori sa va adresez o intrebare...am 25d ani si o frica de dentis plus o sit materiala precara..totul ma adus in situatia in care la dinti de jos din fata am tartu galben pe interior..de la radacina pana app de jumatea dintelui..in plus un sant este sub ei...destul de adanc..unul dintre ei a si oscilat in fata...mai exista vreo solutie pana merg la dentis..momentan nu sunt in tara...se mai pot salva??numai zic ca si la masele am app aceasi chestie...mentionez k momentan am doar un umil buget de 300e..400e si as dori sa stiu macar dinti din fata dak ii mai pot salva...Multumes frumos
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.