Infectie cu Candida Albicans in femur

06-09-2016
Lucatoni
Nu este medic/terapeut
Lucatoni
Buna ziua,
Tatal meu in varsta de 68 ani a foat operat in urma cu 3 ani la sold, cand i s-a pus o proteza. Anul acesta a inceput sa apara dureri tot mai mari la piciorul la care i s-a pus proteza. Dupa lungi asteptari a fost operat din nou, descoperindui-se o ciuperca in zona protezei care ii manca osul( femurul). Infectia era cu Candida Albincans, probabil luata din spital in utma cu 3 ani.
I s-a pus o proteza provizorie din ciment cu medicament, dupa ce i s-a curatat tot ce era vizibil, urmad un tratament intensiv cu Flucovim 100 mg de 4 ori pe zi pana ii dispare infectia, pentru a putea fii din nou operat. Problema mare este ca de la Flucovim a avut reactii adverse urate, cu rau din stomac, diaree...
Dupa o luna am repetat analiza de VSH care a iesit 92 si PCR 24 mg, mai mari ca si analizele facute in ziua operatiei.
Mentionez si faptul ca are sonda pentru urinat.
Ce recomandare ar fii utila pentru inlocuirea Flucovimului sau scaderea valoriilor VSH si PCr?
Multumesc.
1 comentarii
0
10-09-2016, ora 22:22
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Sindromul inflamator(VSH si CRP marite) pot fi in cadrul sondajului urinar, nu au nici o legatura cu candidoza, dar pot fi marca unei boli de fond grave-cum ar fi o neoplazie. Dealtfel candidoza in vechea plaga ne dezvaluie ca e vorba de un organism tarat...nu e propriu spus ca o candidoza poate fi luata din spital, candida albicans e o ciuperca ubicuitara(se gaseste peste tot) si aproape nu exista om care sa nu faca o candidoza, chiar si dupa un tratament cu antibiotic sau ori de cate ori se produce un dismicrobism sau o imunodepresie.
Candidoza in general are simptome modeste, ea nu pune in pericol viata...dar in cazuri de organisme tarate(de boli grave debilitante-cancere, hemodializati, HIV, etc )poate pune in pericol viata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.