interstitiul pulmonar
Rezultat primit: ingrosarea interstitiului pulmonar infrahilar bilateral cu microcalcificari incluse mai numeroase in dreapta. Hiluri cu arii de proiectie marite. Aorta cu opacitate crescuta. Sinusuri libere.
Multumesc.
Multumesc.
5 comentarii
E radiografia unei persoane mai in varsta ? Aspectul descris este fie a unui fumator cronic, sau a unei persoane cu a afectiune cronica pulmonara [ bronsita cronica, BPOC etc ] sau care a avut anterior, ceva timp in urma o raceala, o afectiune acuta pulmonara si care a fost tratata insuficient / incorect /deloc si care totusi s-a vindecat dar au ramas aceste semne care se vad pe radiografie. In functie de contest, medicul va sti ce e de facut.
multumesc.nu este in varsta, 46 ani, intr-adevar a fost fumator, 2-3 pachete /zi, acum nu mai fumeaza, dar respira destul de greu si oboseste repede.altfel se simte bine.iar in ce priveste opacitatea aortei?
Aorta poate fi cu opacitate crescuta datorita aterosclerozei, de exemplu. Persoana despre care scrii ar trebui investigata de catre un pneumolog.
Buna ziua, in urma unei radiografii pulmonare mi s-a depistat ca am hiluri cu arie de proiectie crescuta vascular. Ce inseamna acest lucru?(precizez ca am 29 ani, nu fumez nu beau)
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Pleurezia severa - tratament
- 3dureri in zona plamanilor si inimii
- 3la radiografia pulmonara au aparut formatiuni ganglionare... mai multe detalii, va rog
- 6apa la plamani/pleurezia... se poate trata?
- 2Probleme cu plamanii?
- 14Operatie cancer pulmonar
- 13Gaura in plaman
- 3cancer pulmonar
- 3cancer pulmonar - o opine va rog
- 4in urma analizelor a reiesit ca are infectie la plamani
- 9Sputa cu sange
- 8daca este cancer ce avem de facut urmatorii pasi
- 8Carcinom ductal invaziv
- 2Senzatie de arsura la plamani si respiratie urat mirositoare
- 0Interpretare radiologie pulmonara
- 3nu pot sa respir pana la capat, pana in plamani