Maxilar care nu se dezvolta!

01-10-2020
angela81
Nu este medic/terapeut
angela81
Am un băiat în vârstă de 15 ani și medicul ortodont spune că nu-i creste maxilarul, mandibula se dezvolta normal, dar maxilarul nu. A purtat aparat mobil pe cerul gurii aproximativ 2 ani, după aparat fix maxilarul superior și capișon noaptea.La 14 ani i s-au dat jos aparatul spunandu-mi că vrea să vadă reacția organismului. La ultima vizită la ortodont nu s-a spus că tot nu se dezvolta maxilarul și că mandibula deja a luat-o in fata și nu prea mai sunt soluții de rezolvare, doar operația la 18 ani. Ce se poate face în situația de față? Mulțumesc!
3 comentarii
0
02-10-2020, ora 10:50
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, ati fost cumva directionati si catre medic ORL pentru a se verifica permeabilitatea nasului?De multe ori, lipsa respiratiei nazale duce la un maxilar deficitar.
0
04-10-2020, ora 23:05
angela81
Nu este medic/terapeut
angela81
Nu, nu ni s-a recomandat vizita ORL, dar are făcută operatie de adenoamigdalecomie la vârsta de 3 ani!
0
05-10-2020, ora 15:37
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Am inteles! A trecut ceva timp de la interventie; poate este indicat sa vedeti si un medic ORL-ist ( discutati si cu medicul ortodont, mai ales daca vedeti ca copilul respira mult pe gura, daca are buzele uscate, cerul gurii foarte inalt ). Uneori, se formeaza polipi nazali care stopeaza dezvoltarea maxilarului ( vegetatii adenoide ).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul