mononucleoza infectioasa este un diagnostic plauzibil pt suferinta mea?

1014 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 33 34 Înainte ›
0
30-03-2011, ora 19:38
gabi077
Nu este medic/terapeut
gabi077
a iesit testul prietenei mele mi l-au trimis p email.
Ag/Ac HIV1/HIV2

ANALIZE
Vironostika HIV Uni-Form II Ag/Ab
OD/CO
REZULTATE
NEREACTIV
0.39

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

nereactiv: OD/CO 1
reactiv: OD/CO/=1

Sa inteleg ca nereactiv inseamna NEGATIV? si ce e cu valoarea aia 0.39? daca avea 0.99 ce se intampla?
O sa vina si al meu peste cateva zile
0
30-03-2011, ora 19:43
gabi077
Nu este medic/terapeut
gabi077
nereactiv: OD/CO mai mic de1
reactiv: OD/CO mai mare sau egal 1

intrabarea mea este daca nereactiv inseamna ca nu se stie sigur sau inseamna negativ? ca mai peste toto am vazut ca se zice non reactiv
0
31-03-2011, ora 08:57
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Nereactiv e termenul si nu negativ, deoarece testul identifica eventualii anticorpi ai organismului dezvoltati impotriva HIV, si nu virusl in sine.

Pe romaneste: prietena ta nu are anticorpi pentru infectia cu HIV.
0
02-04-2011, ora 16:15
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
mark74 si la mine anticorpii au fost cautati si tot NEGATIV mi sa scris...de multe ori nu te inteleg, vorbesti intodeauna pelinga:(ag=virusul, ab=anticorpi, deci iarasi ai vorbit prostii
0
04-04-2011, ora 08:41
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
majka511, sincer nu stiu ce ai sau ce crezi ca ai, oricum nu te pot ajuta. Pana una alta, nimeni nu a detectat virusul, nu l-a vazut nu l-a pozat..
Multa sanatate iti doresc.
0
04-04-2011, ora 08:47
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Nu iti mai bate joc de alti membri de pe forum sadind indopiala in sufeltul lor, scriind povesti despre HIV, ba ai testele negative, ba ai si viremia calculata si tratamentul cu AZT prescris. Asa e, doctorii nu stiu, nu vor, nu pot in cazul tau. Ai ce vrei sa ai. Toata lumea conspira impotriva ta. ba esti la Oradea ba la Canzacuzino.
0
04-04-2011, ora 13:55
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
pe pagina 5 am pus 2 intrebari, la nici una nu ai raspuns mark74, cum exista ca o persoana de mai multe ori a primit fals negativ la particular, si dupa ce a mers la marele zis spitalt de stat a primit rezultat pozitiv??cum poti sa ai incredere in rezultate, daca citesti asa ceva??cine ati da garantie pentru rezultate, daca faci reclamatie, o sa spuna ca ai fost in perioada de 6 luni..chiar daca ai fost dupa 1 an, daca testele rapide nu sunt precise, dice se lasa sa prosteasca oamenii cara platesc un ban sa afla cum sta cu sanatatea??2 exemple am dat nimeni nu a raspuns, la a do.citeste intrebarea lui name24, e absurd...doamna dr arsene dice nu a postat raspunsu pe pagina asta???inca ceva doamna dr, dice scrie intodeauna ca :MA GANDESC CA TESTUL A FOST ELIZA SAU ECLIA???.inseamna ca altfel de test nu da rezultat precis..iar daca testele rapide nu sunt reali, atuncia, cum poate sa stea linistit un om care a facut testul hiv si nu a fost elisa sau eclia?de unde pot sa stiu ca pentru 40 lei mi sa facut test de generatia a 4-a??iar cine a facut ELISA, doamna arsene zice ca sa mai faca dupa 3-6 luni..mam uitat pe mai multe pagini si la elisa sa scris 4-6 saptamini..si nici odata nu sa dat fals negativ dupa 6 saptamini.am pus mai multe interebari, la nici una nu mati raspuns, si totusi eu sunt care sunt rau dupa doua teste de hiv dupa ce a trecut 2 ani...si am probleme, eu te inteleg dar pina numi raspunzi la intrebari nu am cum sa te inteleg
0
04-04-2011, ora 14:04
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
si inca ceva virusul se poate vedea, asta sa stii de la mine..perioada este 2 saptamini dupa acea se transforma de a cea asa de periculos virusul hiv.orienteazate si o sami dai dreptate..eu am o problema.am pus intrebari normale, dar interesant nici doamna dr. nu raspunde...eu ati pot da linkuri, dar astept primadata sami dai dreptate, iar daca zici ca vorbesc prostii am sa dau linkurile, si o sa vezi ca nu vorbesc, de acea ca nu am ce face.nu mai prostiti oamenii, va rog din suflet.eu ce am scris totul este adevarat, uitativa pe lincul ce am dat:(:(::(:(:(daca numai eliza si eclia testul bun atunci dice se lasa sa fie testati oameni de teste care dau rezultat FALS NEGATIV?????????????????????????????????????????????
0
04-04-2011, ora 14:21
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
mark74 itate ce ai raspuns tu si doamna arsene pe pagina 2.un indivis sia facut testele screening, si voi ati spus sa faca mai bine un test elisa.dar nici ala nu e precis, voi ati scris, nu eu.spunemi atuncia te rog cine minteste eu sau voi?????????
0
04-04-2011, ora 15:20
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Vreau sa stiu dk testul Anti HIV 1+2 prin metoda ECLIA - [ Electrochemiluminiscenta HIV Combi ], de la Synevo este un test mai bun decat testul ELISA standard de la Cantacuzino de exemplu sau de la alta cilinica particulara. Dk stie cineva astept raspuns. Multumesc amticipat.
0
04-04-2011, ora 16:50
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
spartacus, al tau cel mai bun test, na tai linistit?????pui niste intrebari..dute fa elisa, de asta se vorbeste peste tot sar putea sa ai un rezultat fals negativ, fa dupa 3-6 luni si dupa acea fa dupa un an, asa se scrie aicea
0
05-04-2011, ora 08:26
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
majka: in caz ca ai tu ceva, desi nu am tras de nicunde concluzia, trebuie sa aiba toata lumea? De ce poluezi gandurile altora? Si apoi, ce natie esti de nu stii sa scrii romaneste? Adreseaza-te pe un forum unde oamenii vorbesc limba ta.
0
05-04-2011, ora 19:54
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
fericitari mark74, esti un sovin.mai bine raspunde la intrebari in loc sami dai sfaturi inutile, linkurile date de mine sunt adevarate ca si prostiile tale...si mai te miri ce vorbeste lumea de romani???????ami pare rau ca esti un om mincinos si un sovinist:(:((:cand dai raspuns normal la intrebarile mele, atunci ati cer iertare, tu dai sfaturi utile sau mai bine prostesti oamenii sa nu au ganduri poluate????2 linkuri am dat care au patit cu testele hiv, nu te inteleg care e problema????
1
06-04-2011, ora 17:50
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua la toata lumea!
Am sa fac niste precizari legate de testarea HIV, incercand sa lamuresc pe cei care au postat de cand nu am mai reusit sa intru eu pe forum.
Virusul HIV are niste particularitati care fac testarea dificila in functie de momentul infectarii: anticorpii testati prin metoda ELISA sau ECLIA, ambele la fel de bune, apar intre 1 si maxim 6 luni de la contactul infectant, datorita ferestrei imunologice(perioada cand virusul este in corp, se inmulteste f mult, poate fi transmis, dar organismul nu a reusit inca sa faca anticorpi). In aceasta perioada, incepand cu 1-3 saptamani de la contactul infectant, viremia, testata prin PCR, adica numararea copiilor de virus in sange, este singura pozitiva. Metoda fiind scumpa, in caz de suspiciune din partea pacientului sau doctorului ca este infectie HIV, se face testare uzuala ELISA/ECLIA, daca este pozitiva, se repeta si se face confirmare Western blot pentru ca rareori(la cei cu alte boli, mai ales autoimune, la femeile care au nascut multi copii, sau cauze ce tin de trusa) pot aparea reactii fals-pozitive. Daca si Western-blotul e pozitiv, se face viremia.
Daca ELISA/ECLIA e negativa, se repeta la 6 luni pentru a depasi perioada de fereastra imunologica. Deci, ELISA/ECLIA nu dau rezultate fals negative propriu-zis, ele masoara anticorpii cand au fost produsi de organism.
Testele rapide folosite in prezent sunt de generatia a4a, cand sunt pozitive trebuie confirmare Western blot, ulterior viremie, ca si la ELISA. Deoarece la cele din vechile generatii au fost raportate reactii fals negative, sunt rar folosite, doar in urgente, deoarece dau rezultatul in maxim 1 ora, nefiind dovezi clare ca ar da rezultate fals negative. Oricum, in clinicile private din Romania, ca si in spitale, nu se folosesc teste rapide, ci se folosesc ELISA/ECLIA. Cele rapide se folosesc in urgente chirurgicale, la pacienti la care nu ai timp sa faci alt test si se ridica suspiciunea de HIV.
Daca la6 luni de la contact, testele ELISA/ECLIA au fost negative, nu va mai stresati pentru ca nu aveti HIV, protejati-va in viitor. Purtati-va cu orice nou partener ca si cum ar putea avea un virus, pentru ca s-ar putea sa aiba si sa nu stie sau sa nu spuna. Regretele ulterioare pot fi prea tarzii.
In afara de aceste teste, alte modificari ale hemogramei, proteinei C reactive sau VSH, nu sunt sugestive pt HIV.
Multa sanatate tuturor!
0
08-04-2011, ora 16:12
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
doamna doctor GIANINA ARSENE:eu sunt din oradea am facut 2 teste la clinici diferite...la una sa scris test rapid lucrat pe imuno man, iar a doua scria test screening, dupa cum mi sa spus amindoua sunt teste rapide.dumneavoastra ziceti ca nu se folosesc teste rapide...daca nu se folosesc teste rapide, in oradea dice se folosesc mai ales la cel mai mare clinica privata????cand am intrebat la pelican ce fel de test e.mi sa raspuns:ce fel de test sa fie ??nu are nume numai hiv 1, hiv2.NICI UN TEST NA FOST CANTITATIV, NUMAI CALITATIV:(DUMNEAVOASTRA CE ZICETI SE POATE CREDE I N TESTELE RAPIDE????SI INCA CEVA, IN ORADEA DICE NU SE PROCEDEAZA CA SI IN BUCURESTI, SUNT DOUA FELURI DE TESTE ALEA AR TREBUI SA FOLOSEASCA:(SAR PUTEA CA TESTELE RAPIDE DE AIOCEA SA FIE A GENERATIE MAI VECHE??LA DOUA CLINICI AM FOST SI LA NICI UNA NU SAU LUCRAT CU ELISA SAU ECLIA:(DUMNEAVOASTRA TOTUL CU TOTUL ALTCEVA ATI SCRIS:(EU DUPA 2 ANI CU PRICINA AM FACUT TESTELE..SAR PUTEA SA IASA FALS NEGATIV DUPA 2 ANI PENTRU CA TESTE RAPIDE ERAU???MULTUMESC FRUMOS DINAINTE,
0
08-04-2011, ora 17:10
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
ati mai scris ca testele rapide sunt de generatia a patra, ori unde citesc testeleDE GENERATIA A PATRA SUNT COMBI...DECI SE UITA LA ANTIGEN SI LA ANTICORPI, IAR LA MINE NUMAI ANTICORPII SAU CAUTAT, ATUNCEA LA MINE NU SUNT TESTE DE GENERATIA A PATRA FACUTE???ACUMA SINCER, LA MINE NIMIC NU SA DOVEDIT CE ATI SCRIS DOAMNA DR:(
0
09-04-2011, ora 12:08
majka511
Nu este medic/terapeut
majka511
din pacate in romnia nimic nu e sigur:(in uniunea europeana in romania sunt cei mai multi infectati cu hiv..oare din ce cauza?????in romania parlamentarii, politistii, doctorii sunt toti corupti, romania e o tara unde nu poti sa ai incredere, am dat lincuri.chiar si eu contrazic pe doamna doctor arsene... a zis ca in romania nu se folosesc teste rapide in spitale si in clinici particulare..eu am facut doua teste in doua locuri in romina, si am indoua au fost teste rapide.eu nu mint am zis si numele cliniciii, din pacate sunt multi aici care mint numai sa aiba liniste oamenii care intreb pe aici(::((:doua intrebari am pus aici, nimeni nu a raspuns, se dau destepti si poate ca nu merita 2 bani:(
daca in romania nu se folosesc teste rapide hiv in romania, la spitale sau la clinici particulare...atunci la mine di ce sau facut teste rapide????si daca sau facut teste rapide dice se pacalesc oamenii pe portalul ROMEDIC??DACA DOAMNA DR, ARSENE ZICE CA MINTESC, AM SO POSTETEZ REZULTATELE AICEA.AMI PARE RAU CA AICI MAI MULT SE MINTESTE IN LOC SA ZICA ADEVARUL:(
0
09-04-2011, ora 16:15
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Pt. Majka511: nu reiese exact daca vi s-a facut test rapid sau nu, eu nu am de unde sa stiu ce fel de teste folosesc clinicile unde v-ati testat; ati facut deja mai multe teste care au iesit negative, acceptati acest rezultat. Nu are nimeni interesul sa minta in asemenea cazuri, ci din contra, toti vrem sa se descopere cazurile pozitive, atunci cand sunt intr-adevar pozitive. Se pare ca aveti probleme de acceptare a faptului ca testele va ies negative, crezand ca nu sunt bune si ca de fapt sunt pozitive. Testarea ar trebui sa se faca cu consilierea unui medic infectionist/psiholog. Pe internet v-ati exprimat destul parerile. Testele sunt negative, nu aveti HIV.
Continuati-va viata. Multa sanatate!
0
13-04-2011, ora 08:37
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
majka511 DACA AICI MAI MULT SE MINTESTE IN LOC SA ZICA ADEVARUL, eu zic sa cauti un loc unde sa ti se zica adevarul.
Multa sanatate.
0
13-04-2011, ora 12:14
RaduBogdans
Nu este medic/terapeut
RaduBogdans
Buna ziua doamna doctor ! Am avut un contact sexual protejat in urma cu 3 saptamani, in care am avut nefericirea de a mi se rupe prezervativul :( Doresc sa precizez ca pers cu care am avut acest contact practica sexul comercial. A simtit imediat momentul ruperii si s-a oprit, am schimbat prezervativul si apoi nu am mai avut neplaceri de acest gen. Probabil contactul neprotejat a fost pret de cateva secunde, nu stiu daca are o importanta prea mare acest aspect insa doresc sa mentionez ca nu au existat sangerari, nu am eruptii pe penis sau ulceratii sau altfel de rani sau zgarieturi asadar invelisul natural este intact. Mai precizez ca inainte de a incepe contactul sexual vaginal a existat un contact oral ( nu avea sangerari la nivel bucal ) in care nu am fost protejat, folosirea prezervativului producandu-se ulterior sexului oral. In perioada imediat urmatoare m-am documentat pe internet si cam intr-o perioada de 10 zile am inceput sa am simptome pt HIV : un fel de candidoza bucala, caracterizata prin limba incarcata si de culoare alba, si crampe abdominale urmate de diaree iar apoi in ziua imediat urmatoare constipatie ce a durat 7 zile pana acum, in tot acest timp am avut flatulente si balonari. Acum s-au mai potolit crampele si stomacul nu mai este atat de deranjat dar tot am diaree, relativ scaun destul de moale, limba s-a mai curatat dar mai prezinta albeata si gura este uscata iar momentan am o durere la articulatia de la umarul drept.
Mi-am facut test ECLIA la Synevo, ieri, mi-a venit rezultatul astazi : negativ. As dori sa va intreb : daca am simptome de HIV si ipotetic ( Doamne fereste ! ) as avea HIV, are putea sa-mi dea ca rezultat negativ pt ca au trecut doar 3 saptamani de la infectie ? Adica sa am simptome de HIV, sa-mi atace sistemul si anticorpii sa nu se fi inmultit destul incat sa iasa la analize pt ca este perioada prea mica ?

Va multumesc anticipat !
0
13-04-2011, ora 16:36
drew_s
Nu este medic/terapeut
drew_s
Buna ziua ! Exact in situatia lui "RaduBogdans" sunt si eu.Pe 3 martie am avut un contact sexual..oral neprotejat, iar vaginal protejat.
Dupa 5-6 zile am avut o secretie albicioasa, am facut o "secretie uretrala", iar medicul mi-a spus ca probabil e o infectie si am facut tratament o saptamana, dupa care nu am mai avut probleme.
Pe data de 24 martie ( la aprox 3 saptamani de la posibilul moment al infectiei) am facut analiza HIV1, 2 VHC si VHB...toate negative.
Tot in aceeasi perioada incep sa am si din ce in ce mai multe simptome ale virusului HIV: dureri musculare, febra, transpiratii nocturne, diaree, stare de oboseala si...limba alba cu cateva pere rosii.
Pe 28 martie(la 25 de zile) fac testul HIV PCR HIV 1 ARN...nedetectabil (limita de detectie 20 copii/ml)
Pe 4 aprilie fac analizele VHB ADN si VHC ARN (cantitativ)..amandoua nedetectabile...
Din cate am citit, riscul sexului oral neprotejat este minim spre 0, dar atunci de ce am toate simptomele astea si dupa cum se vede nu sunt singurul.
O sa astept sa fac si la 7 saptamani, apoi la 12 saptamani HIV 1, 2, dar asteptarea asta este foarte grea. Credeam ca daca fac analizele pe care le-am facut pana acum o sa am un raspuns sigur, dar simptomele pe care le-am avut imi dau mult de gandit.
Analizele poate sa depisteze orice tip de virus, orice tulpina, orice subtip ? Citeam pe un forum in strainatate despre pers care au avut aceleasi simptome, au iesit negativ si dupa un an, dar simptomele persista iar valoarea celulelor CD4 sunt in scadere.
Exista posibilitatea sa nu se depisteze virusul, anticorpii dar virusul sa fie prezent ?
Va multumesc !
0
13-04-2011, ora 18:21
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Pt. Drew si RaduBogdans: simptomele descrise nu seamana neaparat a primoinfectie HIV, candida cu limba albicioasa apare tardiv in HIV, ati facut o alta viroza cu simptome digestive.
Pt Drew: daca ai facut viremia la 25 zile de la contact, sigur nu ai HIV.
Radu: repeta testul HIV ELISA la 6 luni de la contact, pentru siguranta si liniste sufleteasca, oricum din descriere probabilitatea de a contacta virusul e f scazuta.
Sanatate tuturor!
0
13-04-2011, ora 23:29
RaduBogdans
Nu este medic/terapeut
RaduBogdans
Va multumesc frumos pentru raspuns! Maine am programare la urolog la o clinica privata si am sa vad mai in detaliu ce se intampla cu mine, eu presupunand ca as fi putut dobandi o candidoza din cauza sexului oral neprotejat. Asa sper, cel putin, ar fi mult mai bine decat Doamne fereste, ceea ce m-a framantat pana acum.testul am sa-l mai repet peste 3 saptamani iar apoi la 3 luni ca sa fiu sigur si linistit dar totusi as dori sa-mi spuneti, daca se poate, in caz de Doamne fereste, simptomele ar fi de la HIV, ipotetic vorbind, ar fi putut sa iasa rezultatul analizelor negativ doar pt ca au trecut doar 3 saptamani ?

Va multumesc si multa sanatate tuturor!
0
13-04-2011, ora 23:32
RaduBogdans
Nu este medic/terapeut
RaduBogdans
A si am uitat sa intreb : Cum imi pot face si eu viremia si unde ?
0
14-04-2011, ora 10:28
drew_s
Nu este medic/terapeut
drew_s
Multumesc pentru raspuns.Voiam sa stiu daca si in cazul analizelor pentru virusul hepatic B si C, ca si in cazul HIV 1 ARN exista posibilitatea sa nu existe replicare la 25 si 32 de zile iar rezultatul sa fie "nedetectabil"
Viremia pe care am facut-o mi-a dat un raspuns numai pentru HIV 1, nu si HIV 2 ?!
Simptomele pe care le-am avut in ultima perioada, nu le-am avut niciodata sau daca raceam in 2-3 zile imi reveneam.
Vreau sa stiu ce fel de medic sa consult, ce analize sa fac sa stiu sigur ce am avut sau ce am.
Imi vine greu sa cred ca e doar o coincidenta ca atatea persoane dupa un contact sexual neprotejat au atatea simptome.

RaduBogdans: Fereastra imunologica in cazul HIV este de pana la 12 saptamani, doar foarte rar in cazul persoanelor care folosesc droguri sau fac tratamente pentru cancer, testul de la 12 saptamani poate sa nu fie sigur.
Un test facut la 7-8 saptamani, mai mult ca sigur sa nu se schimbe.
Din cate am citit si eu viremia se face doar dupa ce e sigur diagnosticul. Nu cred ca am voie sa spun aici unde am acut-o, dar cauta dupa numele analizei "HIV 1 ARN "...e ceva mai scumpa si e posibil sa primesti si in 2 saptamani raspunsul pentru ca (cel putin in cazul meu asa a fost) proba se lucreaza in strainatate.

Multumesc !
0
19-04-2011, ora 11:29
RaduBogdans
Nu este medic/terapeut
RaduBogdans
Buna ziua!

Am facut testul HIV 1 ARN si astept raspunsul. Testul a fost facut la 24 de zile de la contact. Am observat, Drew, ca ai scris ca este posibil ca la acest test sa fie nedetectabil rezultatul si sa fie o eroare, adica sa poti avea virusul ? Nu mai inteleg.este posibil asa ceva ? Daca a fost facut la 24 de zile este ok pentru un rezultat cat mai adevarat ?
Si cu partea cu HIV 2 si cele 2 subtipuri din HIV 1 ce putem face ? Ce sanse sunt sa fie acest virus si sa nu fie detectat ? Sunt disperat, va rog doamna doctor ajutati-ma!
0
19-04-2011, ora 13:26
drew_s
Nu este medic/terapeut
drew_s
Salut Radu ! Testul HIV 1 ARN nu este un aparat pentru diagnostic, este pentru monitorizarea pacientilor cu HIV, sa se determine incarcatura virala.
Este folosit si pentru copiii nascuti din mame seropozitive sau in cazul donarii de sange.
Sunt in aceeasi situatie ca si tine...avem cam aceleasi simptome dupa sex oral neprotejat.
Am citit mult pe forumurile din strainatate si toti spun ca in cazul sexului oral riscul este 0. S-au facut multe cercetari cu cupluri in care unul era + si unul - care s-au protejat in cazul sexului vaginal si anal, dar fara protectie in cazul sexului oral. Nu a existat nici un caz de transmitere. Saliva contine o enzima care distruge virusul, virus care oricum e foarte fragil si greu de transmis.
Iti enumar cateva din simptomele mele :
Dupa 20 de zile : febra, dureri musculare, transpiratii nocturne, diaree, stare permanenta de oboseala, lipsa poftei de mancare, limba alba. Niciodata in viata mea nu m-am simtit atat de rau.
Dupa 10 zile in care m-am simtit mai bine au aparut alte simptome : inflamarea ganglionilor, pete rosii pe piele care apar si dispar in cateva minute, senzatii de arsura in talpi si maini.
Si in cazul in care o sa vad un rezultat negativ, tot nu pot sa ma linistesc. Am citit despre atatea cazuri cu aceleasi simptome, negativ si dupa 1 an sau 2, si cu imunitatea ( CD4) din ce in ce mai mica.
Ma impacasem cu ideea de HIV, stiam ca sunt tratamente foarte bune care incetinesc evolutia spre SIDA. Sunt persoane cu HIV diagnosticate in "™85, "™87 si care traiesc si acum cu analize foarte bune "supravietuitorii pe termen lung "
Testul pentru detectarea anticorpilor cu un aparat de generatia a -4a combinat cu detectarea antigenului p24 poate sa iti dea un raspuns la 28 de zile. Un rezultat care nu prea are cum sa se modifice la 12 saptamani.
Am si eu o intrebare pentru doamnda doctor : in cazul analizelor pentru virusul hepatic B, C (PCR) facute la aproape 5 saptamani de la expunere cat de concludente sunt ?
0
19-04-2011, ora 13:54
drew_s
Nu este medic/terapeut
drew_s
Am si eu catea intrebari :
Pe internet gasesti foarte multe informatii, unele adevarate, altele mai putin.
Care sunt cele mai noi informatii despre boala "HIV NEGATIV" care a pornit din China, au fost scrise multe articole despre asta.Persoane care de cele mai multe ori dupa un contact sexual neprotejat au avut cam toate simptomele de care vorbim noi aici, chiar si scaderea celulelor CD4.
Ministrul chinez al sanatatii a numit-o "Fobia HIV" dupa ce au fost testate mai multe persoane care aveau simptomele dar erau testati negativ si dupa 1 an.
Imi este greu sa cred ca te gandesti atat de mult la HIV incat incepi sa ai si simptomele.In cazul meu cel putin sigur nu e cazul.
Ce alte boli, virusuri, bacterii pot da aceleasi simptome ? Am citit dar nu stiu foarte multe despre CMV, EPV, MONO...
Ultimele tipuri de aparate pentru detectarea anticorpilor sunt 100% sigure, in sensul ca..pot depista toate tipurile de virus, tulpine, subtipuri ??
Multumesc !
0
20-04-2011, ora 10:52
RaduBogdans
Nu este medic/terapeut
RaduBogdans
Adica am facut viremia degeaba ?

As avea cateva intrebari esentiale :

1. Pot avea ca simptom HIV doar dureri musculare sau ale articulatiilor ? Si daca da, cum se prezinta aceste dureri mai exact ?
2. Daca am luat virusul in ziua 1 pot sa-l dau tot in ziua 1 la alta persoana daca am avut contact sexual neprotejat ?
3. Poate o persoana sa aiba ca simptom HIV doar durere de cap combinata cu ameteala sau oboseala ?
0
20-04-2011, ora 13:53
drew_s
Nu este medic/terapeut
drew_s
Salut Radu ! Pot sa iti raspund din ce am citit si m-am informat de aproape 2 luni. In foarte multe cazuri in care o persoana e HIV pozitiv nu apar atatea simptome, de multe ori nu apare nici macar 1 simptom, dar tu esti purtator al virusului si descoperi asta peste ani
In momentul de fata, tu ce simptome mai ai ? La mine cel mai evident e oboseala permanenta, dureri musculare si niste bube rosii ca niste arsuri care apar si dispar imediat.
Multi spun ca simptomele nu inseamna nimic, doar un test HIV poate sa iti arate daca esti pozitiv sau negativ. Oricat as vrea nu pot sa nu ma gandesc la simptomele pe care le am, pentru ca ele exista si nu le-am avut niciodata.
Adaugă un comentariu / răspuns
1014 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 33 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.