Nas infundat, cate o nara alternativ

31-10-2019
Tudor123
Nu este medic/terapeut
Tudor123
Buna seara! Problema asta o am de foarte mult timp si pur si simplu nu mai rezist. Am nasul infundat, mai exact ori se infunda nara stanga ori cea dreapta. Cand se infunda nara dreapta cu cea stanga respir destul de prost, iar pe nara dreapta respir bine cand se infunda cea stanga. Am fost la mai multi medici orl si majoritatea mi-au spus ca am deviatie de sept si ca nu am ce sa fac altceva in afara de operatie. Problema e ca eu am 17 ani si nu pot sa fac operatia acum... Acum 1/2 ani am facut teste de alergie si mi-a iesit ca sunt foarte alergic la praf, asa ca am fost diagnosticat cu rinita alergica. Noaptea mai mereu mi se infunda nasul si nu am un somn bun si nu mai suport... Am luat si sprayuri nazale si nu prea au avut niciun efect. Am observat ca dupa ce fac exercitii fizice mi se desfunda nasul. Ma gandeam ca nasul infundat se mai poate datora si unei circulatii proaste. Eu mai am destul de des si furnicaturi, spasme musculare, crampe. Am facut analize la sange si au iesit bune. Nu am diabet, nici probleme cu tiroida, Ca, Mg sunt in parametrii normal. Poate sa fie si de la stomac ceva? Suspectez de ceva timp ca am si un reflux gastro-esofagian ca mai simt cateodata acid gastric in cerul gurii sau arsuri la nivelul faringelui. De asemenea nici nu cred ca beau suficienta apa zilnic. Rar beau peste 2L.
1 comentarii
0
01-11-2019, ora 08:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. Felicitari.. pentru varsta de 17 ani..Ai analizat foarte corect probema.
1. DA... refluxul gastro eosfagian in somn.. poate sa inflameze faringele si rinofaringele..acolo, in rinofaringe, ajung si cozile cornetelor nazale inferioare..., anume ace ainflamatie duce la marirea cornetelor in volum si poate intretine Rinita Vasomotorie.. care se caracterizeaza prin infundarea alternativa a nasului.
2 trebuie sa stii ca si circultia sângelui in corp..este afectata..tot de probnlemele gastro-intestinale..fiindca calitatea sângelui din corp se face in intestine si ficat. din ce pui Tu in farfurie.
asa ca pasii corecti ar fi
1 Consult la gastrologie daca ai ceva simptome digestive..sau doar un regim corect alimentar
2 pe forum gasesti sute de postari unde am explicat Ce alimente Nu trebuie sa consumi seara ca sa nu faci reflux, cumse face tratametul cu Colargol pentru rinita vasomotorie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  • Sfaturi pentru persoanele cu rinită alergică
  • Produsele chimice din praful de acasă prezic apariția astmului și alergiilor la copii
  •