Neliniste, Nervozitate | Forumul Medical ROmedic

Neliniste, Nervozitate

01-11-2008
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Am fost diagnosticata cu TOC in urma cu doua luni, boala a debutat brusc in urma cu doi ani, in prezent iau tratament cu zyprexa si sertralin si pot sa spun ca ma simt destul de bine, chiar am zile cand boala parca nici n-ar fi existat vreodata dar am si momente proaste de fapt e o stare emotionala pe care incerc sa o descriu. e un fel de furie amestecata cu teama, parca ajung la limita dintre normal si anormal, mi-e frica sa nu pierd contactul cu realitatea cu toate ca lucrul acesta nu s-a intamplat niciodata. Sa fie anxietatea? Sa fie altceva mult mai grav?
Astept parerea unui SPECIALIST DACA SE POATE sau cineva care a trecut printr-o situatie asemanatoare, orice sugestie e binevenita!
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi aceste randuri!
6 comentarii
0
01-11-2008, ora 21:36
psychetruth
Nu este medic/terapeut
psychetruth
Buna, dupa simptome cred ca este anxietate.Si eu am trecut prin asa ceva adica teama de a pierde contactul cu realitatea dar este doar un gand din cauza ca avem multa imaginatie.A pierde contactul cu realitatea nu este un fapt constient de care sa ne dam seama si sa ne speriem cum este in cazul anxietatii.Din cauza stresului ajungem cateodata intr-o astfel de perioada si trebuie sa invatam cum sa-i facem fata.
Numai bine!
0
02-11-2008, ora 12:19
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Daca nu as fi trait nu as sfatuii pe nimeni.dar asa cum nici eu nu am stiut de ce am starile acelea poate nici altii nu stiu.Precizez ca asta a fost in cazul meu.O problema cu tiroida.Alex ai toata dreptatea din lume avem prea multa imaginatie si stresul asta ne omoara.Dar e foarte imp.sa gandesti rational si toate astea vor trece.Multa sanatate
0
02-11-2008, ora 13:03
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Multumesc pentru sfaturi!
intradevar cine nu trece printr-o situatie asemanatoare nu stie cat e de greu sa depasesti perioadele de criza. ma bucur ca exista acest forum unde putem invata multe lucruri utile unii de la altii.
0
06-11-2008, ora 15:45
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Daniela, este important sa nu fugi de starile respective. Fiind atat de neplacute, tendinta fireasca este aceea de a le reprima cat mai repede posibil, dezvoltandu-se astfel un comportament de evitare intarit de consecintele imediate. Recomandarea mea ar fi sa abordezi aceste manifestari ale tale ca pe niste probleme de rezolvat. Pentru inceput, fa acest lucru doar atunci cand te simti bine. Analizeaza-le si asterne pe o foaie de hartie tot ce stii despre aceste trairi: senzatii, ganduri, sentimente, comportament, atitudine, context, debut, declansare etc. Fii foarte atenta la numitorii comuni, identifica-i corect, te pot conduce spre cunoasterea factorilor facilitatori si declansatori. Odata descoperiti, acestia pot fi luati sub control, modificati sau limitati, acolo unde este cazul.
Cand iti vei insusi corect aceste deprinderi de analiza si interventie asupra starilor tale, vei putea actiona asupra lor chiar atunci cand se produc.
Ajuta-te in acest demers de carti de psihologie care te invata cum sa te ajuti. Cand ti se incurca pasii, apeleaza la un ajutor de specialitate, psiholog sau psihoterapeut.
Succes!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
07-11-2008, ora 11:44
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Din tot sufletul va multumesc d-na Psiholog, am sa urmez intocmai pasii de mai sus si eventual voi reveni cu alte intrebari!
0
26-01-2009, ora 20:44
Eu1952
Nu este medic/terapeut
Eu1952
d-na psiholog as dori si eu sa va cer un sfat.si eu sufar de atacuri de panica.de aprox un an dar inca nu pot sa-mi dau seama ce anume declanseaza crizele.le fac cateodata asa din senin.cateodata le fac de la foarte multa oboseala psihica cred.am fost si la psihiatru si mi-a dat sa iau fevarin si meprobamat.dar nu le-am suportat vomitam incontinuu.iau xanax eurovita s si ca+mg de la osteocare.credeti ca voi reusi pe calea asta naturista sa-mi revin?beau si ceai de sunatoare de tei.cel mai rau e seara cand trebuie sa ma culc.ma gandesc tot timpu daca nu ma ia criza in somn pt ca am mai avut.incerc sa ma controlez cat pot.crizele la mine se manifesta cu transpiratii caldura la cap batai accentuate ale inimii ameteli.va rog mult poate imi raspundeti.va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul