Nu inteleg de ce evita acest subiect dupa 1 an de relatie. | Forumul Medical ROmedic

Nu inteleg de ce evita acest subiect dupa 1 an de relatie.

08-09-2016
ChristinaYang
Nu este medic/terapeut
ChristinaYang
Buna ziua, se pare ca sunt intr o relatie de aproximativ 1 an cu un tip cu cativa ani mai mare decat mine. Eu am aproape 19 ani. In aceasta relatie nu inteleg un singur lucru, nu vrea sa deschida subiectul "sex", nu am vorbit niciodata de asa ceva, deci e clar ca nici n am inceput sa facem asa ceva (tin sa precizez ca sunt virgina). Am incercat sa i zic eu prima ca sunt pregatita si asa mai departe, dar tot evita. Se mai intampla sa i mai zic cate o gluma kinky, ca sa destind atmosfera convorbirii, si incepe sa mi spuna ca incep cu prostiile. Aceasta relatie este si una la distanta...dar totusi si asa, fara comunicare nu exista intelegere, mai ales pe un asa subiect delicat...Si daca intradevar nu l atrag la acest subiect, de ce mai suntem in relatie ?
4 comentarii
0
08-09-2016, ora 12:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Cred ca inainte de toate ar trebui sa va raspundeti la intrebarea pusa in ultimul rand: "De ce mai sunteti in aceasta relatie"? Care pare nu doar o relatie la distanta ci si una...distanta.
Din cate vad eu exista cateva posibilitati:
- "prietenul" isi descarca nevoile sexuale in alta parte si atunci nu este prea interesat sa discute subiectul cu Dumneavoastra
- "prietenul" are probleme sexuale, de aici si refuzul de a discuta
- "prietenul" nu are ganduri serioase cu aceasta asa numita relatie si nu vrea sa va incepeti viata sexuala cu un barbat cu care relatia nu merge in nici o directie.
Am pus cuvantul prieten intre ghilimele pentru ca expresia Dumneavoastra de la inceputul textului cred ca arata tocmai ce am spus anterior: nu stiu cat de relatie este aceasta relatie...:"se pare ca sunt intr-o relatie"?!
S-ar putea sa aveti perspective diferite asupra acestei relatii, de aici si "nepotrivirea" sexuala.
Indiferent cum, inainte de a cauta solutii referitoare la viata sexuala este important sa vedeti daca este vorba de o relatie.
0
08-09-2016, ora 13:10
ChristinaYang
Nu este medic/terapeut
ChristinaYang
Va multumesc pentru sfat!
0
09-09-2016, ora 12:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate e credincios. Recomand relatiile sexuale dupa casatorie.
Nu duc la boli cu transmitere sexuala, avorturi, cicatrici sufletesti etc.
0
16-10-2016, ora 21:52
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Dupa cum a remarcat si colegul, pare din modul in care va exprimati ca si cum e genul de situatie in care aveti mai mult de castigat daca va autoanalizati nevoile intr-o relatie si in ce masura sunteti compatibili cu celalalt. Nu suna ca si cum e vorba doar de sex, ci ca si cum sunt mai multi factori implicati in problema de care ne-ati povestit, inclusiv distanta, iar faptul ca nu puteti sa cadeti de acord asupra acestui aspect e poate mai mult un simptom decat problema in sine.

Va tinem pumnii!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbaÈ›i, în relaÈ›iile pe termen lung
  •