Părere... baietelul meu raceste des

01-07-2014
Mparcumic
Nu este medic/terapeut
Mparcumic
Am un baietel de 1an si 9luni si tot prin spitale am fost cu el ca răceşte des este mai sensibil si ultima data doct de fam mi-a sp ca are rahitism si sa i fac fiole de vitamina d3.Am cumpărat si i-am facut 3de 100000ui si una de 300000un si ar mai avea de facut dar ce ma îngrijorează ca din spital alta doctoriţa mia sp sa nu i mai fac si nu stiu ce sa fac ca analize ia iesit fier mai puţin si magneziu mai mult si nu pune deloc pe el are doar 10kg.daca puteţi sa imi daţi un sfat
5 comentarii
0
01-07-2014, ora 23:12
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Diagnosticul de rahitism se stabilieste in primul rand pe baza unor modificari ale scheletului osos precum: forma anormala a craniului (denumita craniotabes, la presiune digitala, aceste zone ale craniului dau senzatia palparii unei mingi de celuloid), curbarea anormala a membrelor inferioare, sternul infundat sau proeminent, deformarea pelvisului si a coloanei vertebrale.

Apoi se recomanda investigatii de laborator: nivelul vitaminei D, fosfatazei alcaline, hormonului paratiroid (hormonul responsabil cu mentinerea nivelului corect de calciu si fosfor in organism) si ai electrolitilor. Medicul mai poate recomanda daca este cazul si o radiografie a oaselor lungi (radius si ulna - oase ale antebratului, si femur).

Fara aceste investigatii nu se poate stabili diagnosticul de rahitism si nu este recomandat sa se faca tratamanent fara o dovada clara a lipsei de vitamina D.
0
02-07-2014, ora 23:33
Mparcumic
Nu este medic/terapeut
Mparcumic
Multumesc pt sfat, nu mia spus nimeni de aceste analize si nu i sa facut nici o analiza pt rahitism doar sa uitat la copil si a zis ca are rahitism.Imi puteţi recomanda unde as putea sa merg pt o investigatie amanuntita?
0
02-07-2014, ora 23:47
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Puteti sa luati o trimitere de la medicul de familie catre un medic pediatru, care va poate indruma exact pasii pentru a stabili diagnosticul corect in functie de examenul clinic al copilului. O parte din analize se pot face gratuit cu trimitere catre laborator de la medicul de familie.

Va mai recomand pentru racelile repetate sa consultati si un medic specialist in alergologie si imunologie pentru a investiga o posibila cauza a imunitatii scazute ( deficienta de imunoglobulina A - http://www.romedic.ro/deficienta-de-imunoglobulina-a )
0
06-07-2014, ora 20:43
Mparcumic
Nu este medic/terapeut
Mparcumic
Multumesc mult pentru ajutorul acordat!
0
06-07-2014, ora 20:46
Mparcumic
Nu este medic/terapeut
Mparcumic
Aici la noi in valea Jiului putini doctori si toţi au câte o părere diferită.vreau sa merg cu copilu in alt oraş mai mare la investigatii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •