Pastila uitata, menstruatie intarziata... | Forumul Medical ROmedic

Pastila uitata, menstruatie intarziata...

15-09-2010
Miri_90
Nu este medic/terapeut
Miri_90
Buna ziua, ma numesc Miruna am 19 ani, de aproape 2 ani iau Melleva 35, regulat fara probleme, problema apare dupa primele 7 zile de pauza, am uitat sa iau pilula in prima zi, adik luni, am luati pilula a doua zi, adik marti seara, pe cea de marti seara am luato mirecuri dimineata, iar pe cea de miercuri am luato normal adik la 9 seara., mentionez ca am avut conact neprotejat in a 7-a zi de pauza, iar luni am uitat sa iau pastila.acum a trecut o luna, iar menstruatia nu mi-a venit, trebuia sa-mi vina in cele 7 zile de pauza km pe joi seara, iar astazi este miercuri, adik au trecut 6 zile si nu am semne ca mi-ar veni.va rog frumos sa-mi spuneti ce parere aveti, stiu k am luat pastilele ingrozitor de anapoda(deh asa e knd asc de parinti si nu de medici).multumesc anticipat
5 comentarii
0
15-09-2010, ora 15:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mai intai, trebuie sa va faceti un test de sarcina maine dimineata, folosind prima urina de dimineata. Mai departe, depinde de rezultatul testului.
0
15-09-2010, ora 16:47
Miri_90
Nu este medic/terapeut
Miri_90
Am sa fac maine la prima ora un test de sarcina:-s:-s:-s:-s:-ss
0
16-09-2010, ora 11:12
Miri_90
Nu este medic/terapeut
Miri_90
am facut testul...si a iesit negativ..pfiu...
0
17-09-2010, ora 21:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In acest caz, dupa terminarea celor 7 zile de pauza, incepeti folie noua de Melleva. Nevenirea menstruatiei poate avea doua cauze mai probabile:
-bramburirea pilulelor, fapt care se remediaza luand in luna urmatoare asa cum trebuie, adica o pilula pe zi la aceeasi ora.
sau
-o reactie adversa care apare dupa un timp mai lung (ani) de la incepera anticonceptionalelor (iar la acesta mai frecvent decat la alte anticonceptionale, care duce la hipotrofie uterina. In acest caz si luna viitoare sangerarea va lipsi sau va fi deosebit de saraca. Daca veti observa ca va incadrati in aceasta situatie, va trebui sa schimbati metoda contraceptiva, existand in caz contrar risc in cazul in care la un moment dat veti dori sa aveti un copil: sterilitate sau incapacitate de a duce sarcina la capat.
0
23-09-2010, ora 14:52
Miri_90
Nu este medic/terapeut
Miri_90
Multumesc mult de tot pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruaÈ›ia?
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •