pe ce baza se prescriu anticonceptionalele??

15-12-2008
danyila
Nu este medic/terapeut
danyila
am fost la ginecolog si i-am zis ca vreau sa iau anticonceptionale.. i-am zis k mi-am inceput viata sexuala acum un an, m-a intrebat greutatea si mi-a dat harmonet.. le-am luat o luna si m-am ingrasat vreo 2-3 kg, am o pofta de mancare f mare, mananc f mult.. in rest n-am mai avut niciun efect secundar.. simt ca nu sunt cele potrivite pt mine si nu mi s-a parut normal sa mi se prescrie anticonceptionale "dupa ochi".. am folosit in continuare prezervativ, chiar daca am luat pastile.. acum sunt in a 2 luna si le iau in continuare la ora fixa... respect cu strictete programul, dar folosesc si acum prezervativ.. nu vreau sa ma risc.. ce fac?? sa merg la un alt medic sau sunt eu mai paranoica?? :))
8 comentarii
0
16-12-2008, ora 15:41
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticonceptionalele nu se prescriu dupa ochi, ci dupa criterii dintra care, mai importante, sunt: varsta, tipul de menstruatie, prezenta unor probleme asociate (ex: varice, acnee, afectiuni benigne ale sanului).

Toate anticonceptionalele (si, in general, toate medicamentele) au reactii adverse. Unele sunt comune intregii clase, altele sunt specifice unui anumit tip de preparat. Riscul ingrasarii este comun intregii clase.
0
16-12-2008, ora 18:08
florentinaiancu
Nu este medic/terapeut
florentinaiancu
buna seara! am 23 de ani, un singur partener sexual, am luat prima data jasmine, am mers la un endocrinolog analiza pt glanda a iesit bine, mi le-a schimbat cu diane 35, am luat 3 luni, apoi am luat logest, dar aveam dureri musculare la nivelul membrelor, le-am schimbat din nou cu novynette. Mentionez ca toate aceste contraceptive le-am luat in urma sfatului uni medic de la Planning Familial. Pb mea cea mare este ca am pofta de mancare si am luat aproape 10 kg in plus. Am 1, 65 si inainte de lua contraceptive aveam 56 kg. Pe linie genetica e posibil sa fac ca si mama si bunica, tromboflebita. Stiu ca sunt contraindicate in astfel de cazuri, dar nu pot folosi alte metoda, gen condom sau sterile, etc. va rog dati-mi un sfat pt ca am obosit sa tot incerc pe corpul meu atatea doze de hormoni, sa nu imi deregleze si mai rau organismul.
0
16-12-2008, ora 18:40
florentinaiancu
Nu este medic/terapeut
florentinaiancu
dl doctor, astept un rasp urgent din partea dvs. va multumesc
0
16-12-2008, ora 20:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sterilet, in nici un caz la 23 de ani ! Probabil ca, in cazul dv, cea mai nimerita ar fi metoda naturala.
0
19-12-2008, ora 21:57
tziganu_miguel
Nu este medic/terapeut
tziganu_miguel
as vrea sa iau anticonceptionale deoarece pana acm mi-a intarziat de vreo 2 ori menstruatia de m-am speriat de moarte si nu vreau sa mai stau cu teama k voi ramne., insa vreau sa iau si din cauza k vreau sa ma ingras.este adevarat k dak iei anticoneptionale te ingrasi ??am doar 50 kg la 1.70 si aprox 19 ani va multumsesc dak se poate parerea unui medic sau parerile voastre fetelor?
0
28-12-2008, ora 20:16
moraritza10
Nu este medic/terapeut
moraritza10
si eu m-am ingrasat vizibil dp doar o luna de yasmin.ma gandeam sa ne apucam de sport dc tot vrem sa ne indopam cu din astea!
0
31-12-2008, ora 14:14
tziganu_miguel
Nu este medic/terapeut
tziganu_miguel
da asa este.tu vroiai sa te si ingrasi nu numai sa te protejezi?
0
20-11-2009, ora 11:54
rosuandre
Nu este medic/terapeut
rosuandre
buna ziua!spuneti mi va rog cat costa daca merg la ginecolog sa mi prescrie anticonceptionale! pot sa iau anticonceptionale si fara vizita la ginecolog?multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Mecanism de reglare neuronală implicat în apetitul alimentar
  • De ce ne pierdem pofta de mâncare când suntem bolnavi?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  •